به گزارش اصفهان زیبا؛ سازمان دامپزشکی در آستانه سال نو در اطلاعیهای به هموطنان توصیه کرد که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی توجه کنند.
این سازمان تاکید کرده است که مردم ماهی قرمز شب عید را از مراکز معتبر خریداری و از خرید از دستفروشان و دورهگردها خودداری کنند.
به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداریها با هماهنگی اداره دامپزشکی است.
شهروندان هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری کنند و حتیالامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده کنند.
همچنین از خرید ماهیان بیمار و بیحال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکهبر روی پوست بدن خودداری شود.
توصیه
پس از انتقال ماهی به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام کرده و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند.
ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد.
آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیم در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
باتوجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود. در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده از ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.
ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز(دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد. میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است.
بهترین دمای نگهداری ماهی تا ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتیگرد و غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
به منظور تعویض آب هر بار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره آب خودداری شود.
در هنگام تعویض آب نیازی به دستکاری ماهی نیست، اما در صورت لزوم و بهخصوص در افراد با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی، از دستکش استفاده شود.
سازمان دامپزشکی توصیه کرد: در پایان نوروز ماهیها را در رودخانهها و یا نهرها رها نکرده و در محلهای تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.