به گزارش اصفهان زیبا؛ تحول دیجیتال تأثیر عمیقی بر مدیریت سرمایه انسانی در سازمانهای عمومی گذاشته است. در عصر دیجیتال، شهرداریها به عنوان سازمانهای پیشرو در ارائه خدمات عمومی، نیازمند بهکارگیری فناوریهای نوین در مدیریت سرمایه انسانی هستند.
تجربههای جهانی نشان میدهد فناوری اطلاعات سه تحول اساسی در مدیریت سرمایه انسانی ایجاد کرده است:
♦ اتوماسیون فرایندها: خودکارسازی فعالیتهای جاری مانند پرداخت حقوق و مدیریت حضوروغیاب.
شهرداری توکیو از سیستم تشخیص چهره برای مدیریت حضوروغیاب 20هزار کارمند استفاده میکند و از این طریق توانسته است 30درصد خطاهای محاسباتی حقوق و دستمزد را کاهش دهد. شهرداری لندن حقوق 15هزار کارمند را در 24 ساعت به صورت یکپارچه انجام می دهد و پرداخت های دستی و اشتباههای محاسباتی را حذف کرده است.
♦ تحلیل دادهمحور: استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل داده برای پیشبینی نیازهای نیروی انسانی.
شهرداری نیویورک با الگوریتمهای یادگیری ماشین، ۸۵درصد دقیقتر کارکنان در معرض ترک خدمت را شناسایی میکند. شهرداری سنگاپور از تحلیلهای پیشبینانه برای توزیع بهینه 10هزار کارمند خدمات شهری استفاده میکند.
♦ مدیریت استعداد: ایجاد سیستمهای یکپارچه برای شناسایی و پرورش استعدادها.
شهرداری دبی از سامانه مدیریت یادگیری هوشمند با قابلیت پیشنهاد دورههای شخصیسازی شده استفاده میکند و به این شکل توانسته مشارکت کارکنان را در برنامههای آموزشی 40درصد افزایش دهد.
شهرداری آمستردام مسیرهای پیشرفت شغلی را برای هر کارمند ترسیم میکند و اینگونه 35درصد از نرخ ترک خدمت کارکنان مستعد کاسته است.
درحقیقت استقرار سامانه هوشمند مدیریت سرمایه انسانی می تواند دستاوردهای چشمگیری داشته باشد.
تحول در برنامهریزی سرمایه انسانی با امکان پیشبینی دقیقتر نیازهای آتی به نیروی کار، کاهش خطای انسانی در تخصیص نیروها، بهبود فرایندهای کاری و کاهش حداقل 40درصد از زمان انجام آنها و افزایش دقت محاسبهها بهویژه در حقوق و مزایا، ارتقای شفافیت و ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از مهارت های کارکنان بهمنظور تسهیل فرایند جانشین پروری ازجمله این موارد هستند.
به عبارت دیگر، این سامانه می تواند مبنای تصمیمگیری استراتژیک باشد.