گزارشی از فعالیت‌های هیئات محله شاهد

شاهد؛ سرشار از هیئات فعال و باقدمت

مراسم دینی و مذهبی فرصتی برای تعامل بیشتر افراد جامعه با یکدیگر است. این مراسم معمولا بر اساس اندیشه و اعتقادهای مشترک ساخته شده‌اند و همین اشتراک اندیشه‌ها می‌تواند احساس همبستگی و انسجام را در جامعه تقویت کند.

تاریخ انتشار: 15:50 - سه شنبه 1404/01/26
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
شاهد؛ سرشار از هیئات فعال و باقدمت

به گزارش اصفهان زیبا؛ مراسم دینی و مذهبی فرصتی برای تعامل بیشتر افراد جامعه با یکدیگر است. این مراسم معمولا بر اساس اندیشه و اعتقادهای مشترک ساخته شده‌اند و همین اشتراک اندیشه‌ها می‌تواند احساس همبستگی و انسجام را در جامعه تقویت کند. مراسم دینی اغلب به‌عنوان یک فرصت برای تعامل اجتماعی شناخته می‌شوند؛ چراکه افراد ممکن است در طول این مراسم با اعضای جامعه مشابه خود آشنا شوند و ارتباط‌های جدید برقرار کنند.

این تعامل‌ها می‌توانند به‌عنوان یک سبک از شبکه‌سازی اجتماعی عمل کنند و اعضای یک جامعه در این مراسم و برنامه‌ها، ارتباط‌های نزدیک‌تری را تجربه می‌کنند؛ چراکه مشارکت در مراسم دینی ممکن است احساس تعلق به جامعه و گروه دینی را افزایش دهد. همین احساس تعلق ممکن است به‌عنوان یک منبع پشتیبانی در مواجهه با چالش‌ها و مشکلات زندگی عمل کند و به‌طورکلی، ارتباط‌های اجتماعی و احساس تعلق که از مراسم دینی ناشی می‌شوند، نقش مهمی در افزایش سلامت روان افراد و تقویت ارتباط‌های اجتماعی آن‌ها ایفا می‌کنند. محله شاهد در منطقه7 اصفهان هیئت‌های فعالی دارد. به سراغ مساجد و حسینیه آن رفتیم تا از برنامه‌های آن‌ها آگاهی پیدا کنیم.

محله شاهد؛ نیازمند ورزشگاه و خیر

گفت‌وگوی خود را با بشیر عاملی، مسئول هیئت‌امنای مسجد حضرت‌موسی‌بن‌جعفر(ع) آغاز کردم. او پس از سلام و احوالپرسی از تاریخچه و برنامه‌های مسجد حضرت‌موسی‌بن‌جعفر(ع) می‌گوید:

«حدود 65 سال پیش مسجد حضرت‌موسی‌بن‌جعفر(ع) در محله شاهد تأسیس شد. اکنون مسجد بین 100 تا 300 نفر مخاطب دارد؛ البته مراسم و برنامه‌‌هایی که در مناسبت‌های مختلف برگزار می‌کنیم، حدود هزارو700 نفر مخاطب دارند. کانون فرهنگی شاهد، هیئت جوانان ثامن‌الحجج، پایگاه بسیج برادران حضرت‌موسی‌بن‌جعفر(ع) و پایگاه بسیج خواهران حضرت فاطمه‌معصومه(س) در مساجد حضور دارند و برنامه‌های مختلف فرهنگی، مذهبی و آموزشی را برگزار می‌کنند. هیئت ثامن‌الحجج هر چهارشنبه‌شب به‌صورت مستمر برای همه گروه‌های سنی برنامه دارد. کانون فرهنگی شاهد برای دختران و پسران برنامه‌های فرهنگی مختلف و پایگاه بسیج برادران حضرت‌موسی‌بن‌جعفر(ع) برای جوانان جلسه قرآن برگزار می‌کند. حلقه‌های صالحین دارد و برنامه‌های ورزشی متنوعی نیز برگزار می‌کند. پایگاه بسیج خواهران حضرت فاطمه‌معصومه(س) هرروز صبح ساعت 9 تا 11 جلسه قرآن داشته و حلقه‌های صالحین دارد. خواهران صبح‌های شنبه تا چهارشنبه مهدکودک و در روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه دارالقرآن کریم دارند؛ یکشنبه، سه‌شنبه، پنجشنبه و جمعه هم از عصر تا شب برنامه‌های مختلفی برگزار می‌کنند. پایگاه خواهران یک گروه سرود به اسم شاهد دارد که بسیار فعال است و در نقاط مختلف شهر اصفهان اجرا دارد.»
عاملی سپس به چالش‌هایی که با آن مواجه هستند، اشاره می‌کند:

«پایگاه بسیج خواهران 500 متر با مسجد فاصله دارد. یک فرد دغدغه‌مند و خیر منزلی را خریداری کرده تا آن را به مسجد الحاق کنیم؛ اما با مشکل بودجه مواجه هستیم. منطقه ما محروم است و باید خارج از این محله خیر پیدا کنیم؛ چراکه توان مالی مردم محله پایین است و خودشان به‌تنهایی نمی‌توانند برای محله کاری انجام دهند. در محله شاهد فقط ورزشگاه اصفهان را داریم. سانس سایر ورزشگاه‌ها و باشگاه‌ها پر است و ازطرفی، قیمت بالایی دارد. اگر ارگان‌ها با همکاری هم یک مجموعه ورزشی تأسیس می‌کردند، خیلی خوب می‌شد؛ چراکه بچه‌ها در دوره نوجوانی و جوانی بسیار انرژی دارند و بهترین مکان برای تخلیه انرژی آن‌ها آموزش و فعالیت در رشته‌های ورزشی مختلف است.»

نگاهی به فعالیت‌های اولین‌هیئت محله شاهد

سپس با مجتبی فقیهی، رابط فرهنگی هیئت حسینیه حضرت‌موسی‌بن‌جعفر(ع) گفت‌وگو کردیم.

او در ابتدا به قدمت هیئت اشاره و سپس فعالیت‌های آن را تشریح می‌کند:

«هیئت حسینیه حضرت‌موسی‌بن‌جعفر(ع) از اولین هیئت‌های محله شاهد است. این هیئت در 1333 تأسیس شد. شب‌های جمعه به روش سنتی به‌صورت مستمر مراسم داریم. در این مراسم افرادی که حاضر هستند به‌صورت دسته‌جمعی قرآن را تلاوت می‌کنند و هر فرد یک صفحه قرآن می‌خواند؛ سپس سخنرانی دارند و در انتها به فراخور روزی که مراسم برگزارشده، عزاداری می‌کنند یا جشن می‌گیرند. در دهه اول محرم میزبان هیئت اصفهان هستیم و هیئت حسینیه حضرت‌موسی‌بن‌جعفر(ع) نیز به‌صورت دسته‌های عزاداری در مناطق مختلف شهر اصفهان برنامه اجرا می‌کند. در دهه فاطمیه اول، دوم و شهادت امام‌جعفرصادق(ع) در محله‌ها، دسته‌های عزاداری داریم. در مناسبت‌های مختلف مانند عید نوروز و ماه مبارک رمضان به نیازمندان محله کمک‌های مالی می‌کنیم. هرسال جهیزیه افرادی را که توانایی مالی ندارند، تهیه و به بیماران مختلف کمک می‌کنیم. حسینیه یک قرض‌الحسنه به نام شهیدان اسلام دارد که وام‌های کم‌بهره به مردم می‌دهد.»

فقیهی در ادامه انتقادی به مسئولان دارد و بیان می‌کند:

«چندین‌بار تقاضا کردیم که مسئولان و ارگان‌ها در برگزاری برنامه‌ها به ما کمک کنند؛ اما هیچ کمکی نشده است. مسئولان شهری در مراسم‌ مذهبی منطقه حضور پیدا نمی‌کنند؛ ولی زمان انتخابات شورای شهر که فرا می‌رسد حضور فعالی در این منطقه دارند. ما انتظار داریم که در همه زمان‌ها در این محله حضور داشته باشند؛ چراکه حضور آن‌ها باعث می‌شود از مشکلات موجود در محله آگاه شوند.»

هیئتی برای همه اصفهان

در انتها با علی حیدری‌سورشجانی، امام‌جماعت و مسئول هیئت‌امنای مسجد خاتم‌الاوصیا(عج) گفت‌وگو کردم.

او برنامه‌هایی را که در مسجد برگزار شده است، تشریح می‌کند:

«در مناسبت‌های مختلف هیئت خاتم‌الاوصیا که متعلق به خود مسجد است، برنامه‌هایی برگزار می‌کند. از نقاط مختلف اصفهان در برنامه‌های هیئت شرکت می‌کنند. هیئت خاتم‌الاوصیا دوشنبه‌شب‌ها نیز به‌صورت مستمر در مسجد برنامه دارد. هم‌زمان با آغاز جنگ، پایگاه بسیج خاتم‌الاوصیای مسجد تأسیس شد و تا امروز کلاس‌های عقیدتی، ورزشی و علمی را برای رده‌های سنی مختلف برگزار می‌کند. اردوها و برنامه‌های تفریحی را نیز برای نوجوانان و جوانان دارد؛ در پایگاه بسیج خواهران نیز کلاس‌های مختلفی در حوزه‌های هنری، ورزشی، عقیدتی و علمی برگزار می‌شود. یک کانون فرهنگی برای پسران در مسجد داریم که برنامه‌های فرهنگی را پیگیری می‌کند و مورد استقبال نوجوانان و جوانان قرارگرفته است.»

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

18 − شش =