به گزارش اصفهان زیبا؛ به نقل از پژوهشکده قلب و عروق، مطالعه جدیدی نشان داده است که در تمام نقاط جهان، به ویژه کشورهای با درآمد کمتر، مصرف ناکافی میوه، سبزیجات، آجیل، حبوبات، ماهی و لبنیات پرچرب با افزایش بیماری قلبی عروقی و مرگ در بزرگسالان در ارتباط است.
این مطالعه که توسط محققان دانشگاه مک مستر کانادا انجام شد، نشان داد که به روشهای مختلفی از جمله مصرف مقادیر متوسط غلات کامل یا گوشتهای فرآوری نشده، میتوان یک رژیم غذایی سالم داشت.
محققان دانشگاه مک مستر کانادا و همکاران آنها دادههای 245 هزار نفر در 80 کشور را از مطالعات متعدد تحلیل کردند که نتایج آن در مجله قلب اروپا منتشر شد.
پژوهشکده قلب و عروق اصفهان نیز مجری این مطالعه در ایران میباشداست. محقق پس از بهدست آوردن یک الگوی خاص رژیم غذایی، آن را در پنج مطالعه مستقل برای اندازهگیری نتایج سلامتی در افراد با سابقه ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و بدون سابقه این بیماریها در مناطق مختلف جهان بررسی کردند.
دکتر نوشین محمدی فرد، مسئول تغذیه این پژوهشکده و همکار این مطالعه گفت: الگوهای رژیم غذایی قبلی، از جمله رژیم غذایی کاهنده فشارخون (DASH) و رژیم غذایی مدیترانهای، در رابطه با بیماریهای قلبی عروقی و مرگ عمدتاً در کشورهای غربی بررسی شدهاند، که در این کشورها ممکن است مشکل غالب، مصرف بیش از حد برخی غذاها باشد.
در حالیکه الگوی غذایی جدید که تحت عنوان PURE معرفی شدهاست، شاخص خوبی از کشورهای با درآمد بالا، متوسط و پایین نیز هست. علاوه بر جهانی بودن، الگوی رژیم غذایی سالم PURE بیشتر بر روی مصرف غذاهای محفاظتکننده از سلامت فرد یا غذاهای کمتر فرآوری شده تأکید دارد، این در حالی است که گفته میشود سایر الگوهای غذایی قبلی، ترکیبی از غذاهای مضر، مانند مواد غذایی فرآوریشده و فوقفرآوریشده و غذاها و مواد مغذی مفید برای سلامتی هستند.
در سالهای اخیر، توصیه به افزایش مصرف غذاهای محافظ برای پیشگیری از بیماریها بیشتر موررد توجه قرار گرفته است، که احتمالاً اهمیت ویژهای در مناطق کمدرآمد که با معضل مصرف ناکافی برخی از غذاهای کلیدی مواجه هستند، داشته باشد.
دکتر فهیمه حقیقتدوست، متخصص تغذیه این پژوهشکده گفت: به غیر از مقادیر بیشتر میوه، سبزیجات، آجیل و حبوبات، محققان نشان دادند کاهش مصرف غذاهای فرآوریشده کلیدی است. مصرف مقادیر متوسط ماهی و لبنیات با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و مرگ مرتبط است. همین نتایج مثبت بر سلامتی را میتوان با مصرف متوسط غلات و گوشت به دست آورد (اگر غلات کامل تصفیه نشده و گوشتهای فرآوری نشده باشند).
الگوی رژیم غذایی سالم PURE مصرف میانگین روزانه مواد غذایی را به این صورت توصیه کرده است: میوهها در 2 تا 3 وعده، سبزیجات در 2 تا 3 وعده، آجیل در 1 وعده و لبنیات در 2 وعده و همچنین 3 تا 4 وعده هفتگی حبوبات و 2 تا 3 وعده هفتگی ماهی. غلات کامل در 1 وعده در روز و گوشت قرمز یا مرغ فرآوری نشده در 1 وعده در روز به عنوان جایگزینهای احتمالی در این الگوی غذایی میتوانند در نظر گرفته شوند.