به گزارش اصفهان زیبا؛ ماه مهر آغاز شد و صبح به صبح با ورود به خیابان، دانشآموزان زیادی را میبینیم که در حال رفتن به مدرسه هستند. در این بین اما سلامت آنها از هر لحاظ مهم است، از جمله لقمه یا همان میانوعده سالم مهمترین موضوعی است که باید مدنظر قرار گیرد.
شما برای فرزند دانشآموزتان چه لقمهای میپیچید؟ لقمه سالم یا ناسالم؟
لقمه سالم برای دانشآموزان از ضروریاتی است که هر خانواده بهتر است بداند و به فرزند خود آموزش دهد. از این رو زهرا قیدرلویی، کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شماره یک اصفهان چند نکته طلایی را در رابطه با لقمه سالم دانشآموزی برای شما بازگو میکند:
اهمیت لقمه سالم
اهمیت تغذیه سالم برای میانوعده در مدرسه بسیار حائز اهمیت است و این مهم به طور مستقیم با سطح انرژی و یادگیری دانشآموز در ارتباط است. بنابراین هر خانوادهای باید توجه کافی به این موضوع داشته باشد.
نکات طلایی لقمه سالم
-اول از همه بهتر است ظرف غذاهای چند قسمتی برای دانشآموز تهیه کنید. این ظروف جذابتر از خوراکیهای پیچیده شده در پلاستیک فریزر هستند. بنابراین یک ظرف غذا با طرح و رنگ مورد علاقه فرزندتان تهیه کنید و از خود آنها برای آماده کردن ظرف غذای مدرسه کمک بگیرید.
بهخاطر بسپارید که مشارکت دانشآموز در چیدن ظرف غذا، اشتیاق او را برای خوردن خوراکیها بیشتر خواهد کرد.
-لقمه دانشآموز را بر پایه نان، برنج یا سیبزمینی انتخاب کنید تا برای مدت بیشتری سیر بماند.
-میوههای فصل یا میوههای خشک و از انواع مغزیجات به دانشآموزتان بدهید، اینها انتخاب مفیدی برای میانوعده دانشآموزان هستند.
-سالاد و سبزیجات را به لقمههای سالم برای مدرسه اضافه کنید.
توجه داشته باشید که سالاد تنها برای کنار غذا نیست. سبزیجاتی مانند هویج خردشده، گوجه گیلاسی، برشهای خیار، کرفس و فلفل دلمهای و سبزیجات برگدار مفید است.
-هر روز کمی نخودچی و کشمش به دانشآموزان بدهید. چنین تنقلاتی بسیار مفید و پرانرژی هستند و به افزایش تمرکز آنها کمک میکند.
-کودکان عاشق خوراکیهای ترد مانند چیپس هستند. بهجای آن میتوانید کمی ذرت بوداده خانگی یا برنجک و شاهدانه را بستهبندی کنید تا به عنوان میانوعدهای ترد و نمکی در مدرسه میل کنند.
-از شیر میتوانید به عنوان یک میانوعده سالم و پرانرژی استفاده کنید و برای تنوع دادن به برنامه غذایی، گاهی از شیرهای طعمدار و یا شیر به همراه خرما استفاده کنید.
-از قدیم نان و پنیر و گردو، یکی از بهترین و همیشگیترین میانوعده مدرسه به حساب میآمد و همه ما با این لقمههای خوشمزه خاطرهها داریم.
این لقمهها، انرژی مورد نیاز دانشآموزان را برای ادامه ساعات مدرسه تأمین میکند.
لقمههای خانگی مانند نان و سیب زمینی یا نان و تخم مرغ را میتوانید با تنوع بسیار زیادی درست کنید تا خوردن آنها برای دانشآموزان جذاب باشد و آنها را دل زده نکند.
همیشه به یاد داشته باشید که لقمهها و خوراکیهای سالم و بهداشتی که شما به عنوان میانوعده مدرسه برای فرزندانتان انتخاب و تهیه میکنید، رقبای بسیار زیادی دارند.
این رقبا، مضر بودن خود را در پشت ظاهر فریبنده و وسوسهکننده و بستهبندیهای فانتزی خود پنهان کردهاند. بنابراین تلاش کنید تا خوراکیهایی که برای فرزندانتان تهیه میکنید، ظاهر جذابی داشته باشند.
-به دانشآموزان آموزش دهید بعد از خوردن میانوعده حتما دهان و دندانهای خود را بشویند.