مدیریت شهری رقیب بخش خصوصی نیست

نشست هم‌اندیشی جمعی از نخبگان و فعالان اقتصادی شهر اصفهان با شعار «دیپلماسی اقتصادی، حکمروایی مشارکتی و همگرایی شهری» در سالن نمایشگاه بین‌المللی اصفهان برگزار شد. در این نـشست، حـاضران نقـطـه‌نظـرات و پیشنهـادهـای خــود را پیـرامون جذب سـرمایه‌گذاری در تـوسعـه شهـری بیــان کردند.

تاریخ انتشار: 10:26 - پنجشنبه 1401/09/10
مدت زمان مطالعه: 9 دقیقه
مدیریت شهری رقیب بخش خصوصی نیست

مدیریت شهری رقیب بخش خصوصی نیست

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در این نشست گفت: چند کارگروه با حضور سرمایه‌گذاران با عنوان توسعه گردشگری، رفع موانع تولید، رفع بافت فرسوده شهر و توسعه خدمات تشکیل شود. محمد نورصالحی اظهار کرد: بعضی از پیشنهادهای فعالان اقتصادی در یداختیار مدیریت شهری نیست. او تصریح کرد: فعالان اقتصادی در این کارگروه‌ها اقدام به چکش‌کاری پیشنهادت خود کنند تا در جلسه بعدی که قبل از پایان سال دور هم جمع شدیم، بتوانیم مصوباتی در حد یک‌کار اجرایی ارائه دهیم.

مسیر برای ورود بخش خصوصی در عرصه توسعه شهری باز است

در ادامه این نشست، شهردار اصفهان گفت: امروز مسیر برای ورود بخش خصوصی در عرصه توسعه شهری باز است و در این راستا فرش قرمز جلوی پای سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی پهن می‌کنیم. علی قاسم‌زاده اظهار کرد: سرمایه‌گذاران بخش خصوصی سرمایه‌های شهر اصفهان هستند؛از این ‌رو انتظار داریم که سرمایه‌گذاران به مدیریت شهری ایده بدهند. او تأکید کرد: مدیریت شهری اصفهان تسهیلگر تحقق ایده‌های سرمایه‌گذاران خواهد بود؛ بنابراین امیدواریم سرمایه‌گذاران از این فرصت استفاده کنند.
شهردار اصفهان تصریح کرد: بر سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و فعالان اقتصادی فرض است که در طراحی نقشه راه «اصفهان فردا» ایده بدهند و مشارکت کنند. اکنون نیز که باب گفت‌وگو باز است، منتظر حضور سرمایه‌گذاران هستیم. قاسم‌زاده با بیان اینکه از ایده‌های نو استقبال می‌کنیم و در این راستا هرگونه تسهیلگری که لازم باشد انجام می‌دهیم، خاطرنشان کرد: عالی‌ترین سطح مشارکت، مشارکت‌طلبی است؛ یعنی اینکه سرمایه‌گذاران به مدیریت شهری بگویند چه‌چیزی نیاز است؛ بنابراین در خدمت‌گذاری حاضر هستیم.

کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در شهر اصفهان

در ادامه معاون مالی و اقتصادی شهرداری اصفهان گفت: در یک سال گذشته سعی کردیم بسترهای لازم را برای ورود بخش خصوصی فراهم کنیم و در این راستا ریسک سرمایه‌گذاری در شهر را با ارائه بسته‌های بیمه مسئولیت ویژه کاهش دادیم.محسن رنجبر با بیان اینکه تجربه فعالان اقتصادی در خدمت به مردم شهر اصفهان زبانزد است، اظهار کرد: ما میراث‌دار اقدامات بزرگانی هستیم که اصفهان را به زیبایی امروز برای ما به یادگار گذاشتند.
در این راستا به تک‌تک نقاط شهــر اصفهان می‌توان بر اساس این همت بلند مباهات کرد. او تأکید کرد: اصفهان در تمام عرصه‌ها سرآمد بوده و در طول تاریخ با فرازوفرودهای بسیار، همچنان قد علم کرده که این مهم جز با سخت‌کوشی مردم و همت بلند فعالان آن میسر نشده است. او با بیان اینکه شهر اصفهان در دوران انقلاب اسلامی اولین شهری بود که در آن حکومت‌نظامی شد و در دوران دفاع‌مقدس نیز اقدامات بی‌بدیلی داشت، تصریح کرد: شهر اصفهان در تاریخ معاصر نیز نقش پررنگی داشته و حتی در عرصه مدیریت شهری نیز زبانزد بوده و در عرصه کلان کشوری خوش درخشیده است.
رنجبر خاطرنشان کرد: اصفهان مردمانی دارد که اقتصاد را خیلی خوب مدیریت می‌کنند و این مهم را به اثبات رسانده‌اند؛ بنابراین این نشست با هدف هم‌اندیشی برای کمک به یک تغییر رویه در ساخت‌وساز و آبادانی شهر تشکیل شده است. معاون مالی و اقتصادی شهرداری اصفهان اظهار کرد: در ادبیات دنیای جدید باید به‌دنبال ارتقای کیفیت زندگی شهروندان باشیم و با همگرایی شهری صحیح، اقتصاد شهر را بارور کنیم. او اضافه کرد: اعضای شورای اسلامی شهر باتوجه به برنامه شهردار اصفهان که بر افزایش مشارکـت بخش خصوصی و حـرکـت به سمت درآمدهای مشارکتی تأکید کرده بود، به او رأی دادند.
رنجبر ادامه داد: بر این اساس در پایان سال ۱۴۰۰ تأکید شد که حدود دوهزار میلیارد تومان پروژه شهری به‌صورت مشارکتی انجام شود که می‌توان به پروژه ساخت تئاتر شهر اشاره کرد. او تصریح کرد: دغدغه مدیریت شهری این است که نه‌تنها در انجام پروژه‌ها با مشارکت بخش خصوصی همکاری کند، بلکه تعریف پروژه نیز از سوی بخش خصوصی برای مدیریت شهری نیز محقق شود؛ ادعای ما این است که بروکراسی سرکش را باید مدیریت کنیم و در راستای بهبود کیفیت زندگی مردم گام برداریم.
او با اشاره به اینکه دوشنبه هرهفته در تهران حضور پیدا می‌کنم تا پشتوانه‌های مالی و سرمایه‌ای موردنیاز را فراهم سازیم، گفت: از انواع صندوق‌هایی که در بازار سرمایه امکان‌پذیر است، می‌توانیم بهره ببریم و امروز بر این اساس زیرساخت‌های مالی خوبی فراهم شده است. رنجبر تأکید کرد: ارتباط شهرداری اصفهان با بورس و فرا بورس تنگاتنگ است تا پشتیبانی لازم از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی محقق شود. در این راستا زنجیره تأمین مالی را برای کمک احتمالی به سرمایه‌گذاران پیش‌بینی کرده‌ایم.

روال غلط دلال‌بازی در دوره ششم مدیریت شهری جمع شد

عباس حاج‌رسولیها، رئیس کمیسیون گردشگری و اقتصادی شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه، اظهار کرد: هنر این دوره مدیریت شهری این است که روال غلط گذشته مبنی بر دلال‌بازی و توافقات را جمع کرد. او با بیان اینکه اصفهان شهری است که طرح تفصیلی به‌صورت کامل در آن اجرا شده است، گفت: اصفهان از قدیم‌الایام یک شهر منضبط بوده است. در این راستا اجازه بی‌انضباطی شهری را همچون دیگر کلان‌شهرها در ساخت‌وسازها نداده‌ایم.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه طبق بیان مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، در استان اصفهان بالغ بر پنج‌هزار تخت بیمارستانی کمبود داریم، گفت: بر این اساس همواره برای نیاز شهر همچون ساخت بیمارستان و هتل، پروانه‌های ساختمانی رایگان صادر می‌شود. او افزود: هیچگاه برای تأمین نیازهای شهری به‌دنبال درآمد برای شهرداری نبوده‌ایم؛ اما برای تکمیل ابرپروژه‌هایی همچون رینگ چهارم حفاظتی، حمل‌ونقل ریلی و قطار شهری هزینه‌های هنگفت چندده‌هزار میلیاردی نیاز است که باید به شهرداری کمک کرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: مشکل مسکن در کشور و استان داریم؛ بنابراین بر فعالان اقتصادی فرض است از باب مسئولیت اجتماعی خود به این عرصه ورود کنند. در حال حاضر بافت‌های فرسوده شهر ظرفیت‌های بسیار زیادی است که با ورود بخش خصوصی می‌توان مشکل مسکن شهروندان و بافت فرسوده را رفع کرد.

از برندهای درون اصفهان بهره ببرید

رسول میرباقری، رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه اظهار کرد: امروز فعالان اقتصادی، سرلشکران اقتصادی کشور و استان هستند. او با اشاره به اینکه نوعی اصفهان‌ستیزی در سطح کشور وجود دارد، گفت: مدیریت شهری حاضر است برای خدمت به این شهر سرباز فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران باشد. عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تأکید کرد: استمرار در پیگیری راهگشای رفع مشکلات است.
امروز خادمان شهری برای فعالان اقتصادی کیسه‌ای ندوخته‌اند؛ از این‌رو فرصت مغتنمی برای ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است.او با بیان اینکه یک قرارگاه مسکن در مناطق پانزده‌گانه شهری تعریف شده است، از این‌رو بازآفرینی مسکن نیز در حال وقوع است، افزود: این یکی از عرصه‌های بزرگ برای ورود بخش خصوصی است. میرباقری با بیان اینکه به فکر تأمین منافع سرمایه‌گذار نیز هستیم، اظهار امیدواری کرد: در این دوره مدیریت شهری شهردار بافت تاریخی تعیین تکلیف شود.او با بیان اینکه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی از برندهای درون اصفهان بهره ببرند، گفت: اصفهان مدرس ابن‌سینا را دارد که باید از این برند استفاده و اصفهان را قطب پزشکی دنیا  کنیم. او تصریح کرد: سرمایه‌های تاریخی شهر اصفهان با هیچ کجای جهان قابل‌قیاس نیست؛ لذا باید از این فرصت بهره ببریم.

به‌دنبال سودآوری نیستیم

علی صالحی، سخن‌گوی شــورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: در حوزه شناختی تله‌هایی داریم که فکر می‌کنیم در عرصه سرمایه‌گذاری توجه به این تله‌ها  کمک می‌کند. او افزود: در ارتباط سرمایه‌گذاران با مدیریت شهری دوتله شناختی وجود دارد که باید نسبت به آن آگاه بود. نخستین تله، قضاوت بر مبنای گذشته و تله دوم اثر سرریز اتفاقات گذشته است؛ بنابراین باید رفتارها و نگرش‌های گذشتگان را فراموش کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: در این دوره مدیریت شهری در عرصه اقتصادی به‌دنبال سود نیستیم. منطق ما منفعت عام یا فراهم‌آوردن منافع مردم است؛ همین امر باعث می‌شود در حوزه‌های مشارکتی، سیاست‌گذاری تعریف کنیم که طبق آن خود را نه‌تنها رقیب بخش خصوصی، که حتی شریک بخش خصوصی هم نمی‌دانیم، بلکه خود را تسهیلگر می‌دانیم. او خاطرنشان کرد: خود را سپر بلای فعالان اقتصادی شهر در برابر بروکراسی زمخت مدیریت شهری می‌کنیم تا با سرعت بیشتری شهر را به سمت توسعه پیش ببریم.
صالحی تأکید کرد: 1,600میلیارد تومان پروژه آماده و سودآور در بودجه سال جاری شهرداری وجود دارد. در این راستا آماده ارائه اطلاعات به صورت شفاف به هر سرمایه‌گذار در این بخش هستیم. او گفت: با حذف بروکراسی و پدیده دلالی در ساخت‌وساز از ۱۵۰۰میلیارد درآمد شهرداری چشم‌پوشی کردیم؛ زیرا شعار این دوره مدیریت شهری عدالت است و بر این مبنا همه فرصت‌ها برای تمام فرصت‌خواهان در شهر اصفهان آماده است و هیچ جایگاه خاصی (vip) برای فرد خاصی نداریم؛ اما مسیر (CIP) برای همه باز است.

لزوم تسهیلگری مدیریت شهری

مشاور و دستیار ویژه اقتصادی و امور سرمایه گذاری شهردار اصفهان گفت: هدف اصلی از مشارکت با بخش خصوصی تأمین مالی نیست، بلکه هدف استفاده از دانش و تخصص آن‌هاست. محمد بابا اسماعیلی اظهار کرد: لازم است برای هر پروژه به فراخور شاخصه‌های پروژه یک بسته اقتصادی و مشارکتی تعریف کنیم. او ادامه داد: در این جلسه شعار دیپلماسی اقتصادی، حکمروایی مشارکتــی و همگرایی شهری آگاهانه انتخاب شد که هر قسمت معنا و مفهومی دارد.
مشاور و دستیار ویژه اقتصادی و امور سرمایه‌گذاری شهردار اصفهان تصریح کرد: امروز مدیریت شهری ادعا می‌کند ما به‌دنبال حکمروایی و کارفرمایی نیستیم، بلکه درصدد تسهیل بستر برای سرمایه‌گذاران هستیم؛ پس باید لوازم این مهم میسر شود. او با بیان اینکه مدیریت شهری باید کنار بایستد و تسهیلگر باشد، خاطرنشان کرد: شهر همگرا ادبیاتی مبتنی بر توسعه پایدار دارد؛ بنابراین معتقدیم اگر توسعه‌ای توسط بخش خصوصی رقم می‌خورد یک توسعه پایدار خواهد بود.
چون جنبه‌های مختلف توسط بخش خصوصی دیده می‌شود.بابا اسماعیلی با اشاره به ضرورت توسعه شهر با مشارکت بخش خصوصی گفت: اگرچه بودجه امسال شهرداری نزدیک به ۱۳هزار میلیاردتومان است؛ اما به‌دلیل شرایط تورمی، توان مدیریت شهری برای انجام پروژه‌های توسعه‌ای و بزرگ کاهش پیدا کرده است.او اظهار کرد: امروز کشورهای همسایه ایران که در حال توسعه روزافزون هستند، عمدتا با کمک بیش از ۶۰درصــدی مشارکت بخش خصوصی به اهداف خود رسیده‌اند.
مشاور و دستیار ویژه اقتصادی و امور سرمایه‌گذاری شهردار اصفهان ادامه داد: راه‌حل نهایی برای بازشدن گره‌های مشکلات اقتصادی شهری در این نشست است که در یک‌سوی آن مدیریت شهری و یک طرف دیگر سرمایه گذاران قرار دارند. او تصریح کرد: معتقدیم بخش خصوصی فقط پول نیست، بلکه بخش خصوصی توان، ظرفیت و تجربه است؛ بنابراین هدف اصلی از مشارکت تأمین مالی نیست، بلکه هدف استفاده از دانش و تخصص آن‌هاست.

در اصفهان می‌مانیم و پروژه اجرا می‌کنیم

مسعود صرامی، از فعالان اقتصادی شهر اصفهان در این نشست گفت: طی یک‌سال گذشته اتفاقات خوبی به‌دنبال همکاری با مدیریت شهری جدید با نگاه نو رقم خورد که همه تلخی‌های گذشته را فراموش کردیم. او با بیان اینکه مشکلات تنها در اصفهان نیست، بلکه در تمام شهرهای کشور و حتی کشورهایی دیگر معضلات و موانع وجود دارد، تصریح کرد: امروز مشکلات و موانع خود را با مدیران ارشد مدیریت شهری همچون معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان مطرح کرده است و با توجه به اینکه این مدیران بزرگ‌تر می‌اندیشند، بهتر از گذشته به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: امروز سیستم مدیریت شهری تغییر کرده است و دیگر نگاه دولتی در آن حاکم نیست، بلکه مدیریت شهری دست یاری به سمت بخش خصوصی دراز کرده تا ما مشاورانی برای انجام پروژه‌های مشارکتی آن‌ها باشیم.او افزود: در اصفهان می‌مانیم و پروژه اجرا می‌کنیم و این روحیه را مدیون نوع نگاه مثبت مدیریت جدید شهری نسبت به بخش خصوصی هستیم.

تفکرات خوبی بین مدیریت شهری در زمینه جذب سرمایه‌گذار برقرار شده است

مهدی جعفرپیشه، رئیس هیئت‌مدیره انجمن انبوه‌سازان اصفهان اظهار کرد: امروز تفکرات خوبی بین مدیران سطوح عالی مدیریت شهری برقرار است؛ اما باید این تفکر در بین کارکنان شهرداری نیز نهادینه شود. او تأکید کرد: امروز ویترینی به‌عنوان مشارکت‌ها در شهر وجود ندارد و سختی راه اجرای پروژه‌های مشارکتی در شهر اصفهان باعث سرمایه‌گریزی در شهر شده است. این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: روان‌سازی و تسهیلگری باید صورت گیرد؛ در آن صورت سرمایه‌ها خودبه‌خود برای مشارکت به این شهر سرازیر می‌شوند.

استفاده از فرا بورس در توسعه شهری

مهدی شیخ‌سجادی، مدیرعامل شرکت عقیق نقش‌جهان در این نشست گفت: مشارکت عمومی و خصوصی را باید فراتر از تأمین مالی دانست. در مشارکت عمومی و خصوصی باید اختیارات تفویض شود.او افزود: اگر هدف از ورود سرمایه‌گذار در پروژه‌ها فقط تأمین مالی باشد، بانک‌های خصوصی بهتر از سرمایه‌گذار بخش خصوصی می‌توانند ورود کنند؛ این در حالی است که فلسفه فکری، هنری و فناوری سه‌ضلع هرم تحول توسعه را تشکیل می‌دهد. این فعال اقتصادی تصریح کرد: تجربه‌های تأمین مالی جمعی امروز در فرابورس استفاده می‌شود که می‌توان از آن در توسعه شهری بهره برد.

تفکر نیروهای جدید مدیریت شهری مبتنی بر تغییر در شهر است

رضا چینی، مدیرعامل شرکت آجر چینی در این نشست گفت: باید یک ارزیابی شود که چرا سرمایه‌گذار خارجی حاضر به حضور برای سرمایه‌گذاری در اصفهان نیست.او افزود: واگذاری به بخش خصوصی را ملاک اساسی برنامه‌های خود قرار دهیم و تنها در مقام گفتار به آن نپردازیم؛ البته تفکر نیروهای جدید مدیریت شهری مبتنی بر تغییر در شهر است.

سرا ۱۰ «اصنو» اقدامی نو در مدیریت شهری است

علی مدرسه‌هاشمی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مسکن زاینده‌رود نیز در این جلسه اظهار کرد: اقدام سرا ۱۰ «اصنو» به‌رغم وجود بعضی ایرادها، اقدامی نوین از مدیریت شهری بوده و جای قدردانی دارد. او با بیان اینکه امروز شرایط مسکن در شهر به‌شدت بحرانی است، تصریح کرد: استان اصفهان طبق آمارهای رسمی بحرانی‌ترین استان از باب حباب قیمت مسکن است. این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: بعضی مشکلات و موانع دولتی موجب فرار سرمایه‌ها از اصفهان می‌شود که این امر ملزوماتی دارد که باید مدیریت شهری نسبت به آن تدبیر کند.

تسهیل امور سرمایه‌گذاران در بدنه شهرداری نهادینه شود

کریم داوودی، از فعالان اقتصادی و اعضای ادوار شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه اظهار کرد: زیرساخت‌ها را باید برای مشارکت پیش از هر تفکر ایجاد کنیم. مشارکت یک فرایند است، نه یک تصمیم؛ بنابراین فرهنگ‌سازی و ترویج مشارکت و تسهیل امور سرمایه‌گذار بخش خصوصی باید در بدنه شهرداری نهادینه شود. او افزود: همچنین باید متذکر شد شهرداری با دست خالی نمی‌تواند به سمت مشارکت با بخش خصوصی برود. باید حتما یک آورده اولیه‌ای برای ورود بخش خصوصی ارائه کند. این فعال اقتصادی گفت: باید پروژه‌های بزرگ و به‌اصطلاح ابرپروژه‌ها را آغاز کنیم و شهر را از تک‌قطبی تنها جنوب شهرگرایی بزداییم.

از برندینگ گردشگری شهر اصفهان حمایت شود

محمدرضا رجالی، یکی دیگر از فعالان اقتصادی شهر اصفهان اظهار کرد: سرمایه و سرمایه‌گذار هوشمند است و ما باید بسته‌های لازم را برای جذب این سرمایه‌ها فراهم کنیم؛ آنگاه سرمایه خود به خود به شهر اصفهان وارد می‌شود. او اضافه کرد: از شهرداری درخواست می‌شود از برندینگ گردشگری شهر اصفهان حمایت کند. این برندینگ یک سرمایه ملی برای اصفهان حاصل کرده است. این فعال اقتصادی خاطرنشان‌کرد: در شرایط تحریمی و وضعیت بحران مالی قرار داریم. در این راستا بهترین راه برای توسعه اشتغال بــه‌عنوان راه نجــات از بـــن‌بسـت‌هـــا، پرداختــن به تــوسعـه خــدمــات است.

هدف از مشارکت بخش خصوصی، توسعه پایدار شهری است

احسان دادخواه، مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان بهین آب زاینده‌رود گفت: هدف از جلب مشارکت بخش خصوصی، توسعه پایدار شهری است. در این راستا سرمایه‌گذار با ورود به عرصه پروژه‌های مشارکتی فقط به‌دنبال منافع مالی نیست. او افزود: برای یک سرمایه‌گذار کسب تجربه در فرایند مشارکت بسیار حائز اهمیت است. بر این اساس برخورد شهرداری با سرمایه‌گذار بخش خصوصی با برخورد با کارفرمای درجه‌چندم باید متفاوت باشد. این فعال اقتصادی گفت: باید نگاه‌ها در مدیریت شهری و بدنه شهرداری مبتنی بر احترام به سرمایه‌گذار باشد.

شاخصه‌های شهروند اصفهان در سال ۲۰۳۰ مشخص شود

سلیمانیان، نماینده مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری الماس نیز اظهار کرد: سند توسعه شهری سال ۲۰۳۰ اصفهان باید مشخص شود تا مشارکت صورت گیرد. او با بیان اینکه شاخصه‌های یک شهروند اصفهان در سال ۲۰۳۰ باید مشخص باشد، افزود: امروز نوع نگاه خارج از استان به استان در مشارکت و جذب سرمایه‌گذاران حائز اهمیت است. در این راستا امنیت و ثبــات در تصمیــم‌گیــری‌ها در جــذب سرمایه‌گذارها مهم به‌شمار می‌رود.
برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

14 + 18 =