پیشتازی همسر و کودک‌آزاری در اصفهان

هم‌زمان با چهل و یکمین سالگرد تأسیس سازمان بهزیستی و هفته بهزیستی (22 تا 28 تیرماه)؛ نشست خبری مدیرکل بهزیستی استان اصفهان همراه با معاونان این اداره‌کل برگزار شد. دکتر ولی‌اله نصراصفهانی روز گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار «بهزیستی در گام دوم، هوشمندسازی، محله‌محوری در سلامت اجتماعی و خانواده» در سال جاری، اذعان داشت: در حال‌حاضر محوریت و عمده فعالیت‌های بهزیستی بر اساس این شعار در نظر گرفته شده که برنامه‌های ما گویای این امر است.

تاریخ انتشار: 23:59 - دوشنبه 1400/04/21
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

او با اشاره به افزایش مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال جاری اذعان کرد: علی‌رغم افزایش مستمری، این مبلغ اما به‌هیچ‌وجه جوابگوی نیاز خانواده‌ها نیست و بخش اندکی از معیشت آن‌ها را تأمین می‌کند. به گفته مدیرکل بهزیستی استان اصفهان، در حال حاضر حداقل پرداختی به مددجویان 350هزار تومان و حداکثر آن یک میلیون و یکصدهزار تومان است. نصر ابراز امیدواری کرد اعتبارات دولتی به جایی برسد که جوابگوی نیاز خانواده‌ها باشد.

خوب و بد خیریه‌ها در کنار بهزیستی

او در بخش دیگر با اشاره به هم‌پوشانی فعالیت نهادهای حمایتی بیان کرد: هرخانواده‌ای که قرار باشد تحت حمایت بهزیستی قرار بگیرد، نسبت به اینکه تحت حمایت ارگان دیگری هست یا نه، مورد استعلام قرار می‌گیرد و ما در این زمینه حساسیت لازم را خواهیم داشت.
نصر ادامه داد: البته در خصوص خیریه‌ها و فعالیت‌های آن‌ها، ناهماهنگی بسیاری در سطح کشور دیده می‌شود و متاسفانه نظارت خاصی روی آن‌ها نیست، این درحالی است که از سوی دیگر، بخش زیادی از هزینه مددجویان ما توسط همین مؤسسه‌های خیریه پرداخت می‌شود، وگرنه بسیاری از فعالیت‌های ما روی زمین می‌ماند. او معتقد است خیریه‌ها نقش کمکی مهمی را در کنار بهزیستی بازی می‌کنند که بسیاری از فعالیت‌ها به عهده آن‌هاست.

مراکز خالی نگهداری سالمندان

نصر همچنین به فعالیت مراکز شبانه‌روزی نگهداری سالمندان اشاره کرد و بیان داشت: ظرفیت مراکز شبانه‌روزی نگهداری سالمندان بسیار بیشتر از سطح نیاز استان است و جای خوشحالی دارد که اعلام کنیم در حال حاضر بیشتر این مراکز خالی هستند. مدیرکل بهزیستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: سیاست بهزیستی، گسترش مراکز روزانه آموزشی سالمندان است. نصر جامعه توان‌خواهان تحت پوشش بهزیستی را ۱۲۳ هزار نفر دارای معلولیت در استان عنوان کرد و اذعان داشت: ۱۰هزار نفر خانواده‌های تحت پوشش امور اجتماعی هستند که خدمات مستمری دریافت می‌کنند، این در حالی است که سالانه ۲۰ درصد افراد تحت پوشش را باید توانمند و ۲۰ درصد جایگزین کنیم. به گفته این مقام مسئول، در اجرای این برنامه، یعنی توانمندسازی و جایگزین‌کردن گروه‌های جدید، خیلی موفق عمل نشده است.

از حذف غربالگری جنین باید جلوگیری کرد

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در بخش دیگر در مورد طرح جوانی جمعیت و مخالفت این سازمان با حذف غربالگری جنین گفت: هزینه اجرای این طرح به بهانه افزایش جمعیت، افزایش آمار معلولان است. نصر خاطرنشان کرد: بهزیستی همه ادله خود را در این خصوص جمع آوری و به مجلس ارائه کرده و به‌جد دنبال این است که از حذف غربالگری جلوگیری کند.او به شیوع بیماری کرونا و مشکلاتی که به دنبال آن برای جامعه به خصوص خانواده‌ها پیش آمده است، اشاره و اذعان کرد: از سوی دیگر تعطیلی و کسادی کسب‌وکارها، مشکلات اقتصادی و استرس‌هایی را برای سرپرست خانواده به دنبال داشته که طبیعتا باعث افزایش خشونت در بین خانواده‌ها شده است. نصر یادآور شد: در این راستا، اورژانس اجتماعی و خط 123 مداخله در بحران و خط 1480 به صورت تلفنی و سیار خدمات مشاوره‌ای را به خانواده‌ها در این ایام ارائه داده است. به گفته او، خشونت خانوادگی در استان درصد کمی رشد داشته و آمار آن به طور چشمگیری افزایش نداشته است. مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در ادامه از فعالیت ۹۴ مرکز مثبت زندگی خبر داد و خاطرنشان کرد: این مراکز مثل مجتمع‌های قبلی فعالیت نمی‌کنند، همچنین پرونده‌های فیزیکی حذف و اطلاعات به صورت آنلاین ثبت شده و قابل دسترسی است و فعالیت مددکار و خدمات مددجو قابل رصد است.

استخدام 3درصدی معلولان همچنان می‌لنگد

نصر همچنین با انتقاد از عدم اجرای مصوبه استخدام 3 درصدی افراد دارای معلولیت در ارگان‌ها و نهادهای دولتی عنوان کرد: سالیان سال است که از تصویب این مصوبه می‌گذرد اما متاسفانه بسیاری از دستگاه‌ها و سازمان‌ها این قانون را نادیده می‌گیرند. این درحالی است که دستگاه نظارتی مربوطه باید بر اجرای صحیح این قانون اهتمام  داشته باشد. او همچنین از راه‌اندازی سامانه ثبت تخلف از قوانین حمایت از معلولان در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: تخلفات در این سامانه با ارائه گزارش به دادستانی و مراجع قضائی، گزارش داده می‌شود. او تأکید کرد: ما چشم نابینایان، گوش ناشنوایان، دست و پای معلولان جسمی و ذهن و اعصاب بیماران اعصاب و روان هستیم و اگر بی توجه باشیم ظلم در حق آن‌هاست. هرجا با مواردی از تضییع حقوق آن‌ها مواجه شویم پیگیری می‌کنیم و هرجا ترک فعلی در ۳ درصد استخدام صورت گیرد نیز وارد عمل می‌شویم.

سه آسیب اجتماعی با بیشترین فراوانی در استان

نصر همسرآزاری، کودک‌آزاری و اعتیاد را از بیشترین آسیب‌های اجتماعی با فراوانی نسبتا بالا در استان برشمرد و گفت: این آمار براساس تماس‌های صورت‌گرفته با مرکز اورژانس اجتماعی برآورد شده است.

مددجویان بی‌بضاعت و بی‌سرپرست در اولویت یارانه

دکتر پژمان پورشبانان، معاون توان‌بخشی اداره‌کل بهزیستی استان اصفهان نیز در بخش دیگر با بیان اینکه پرداخت یارانه‌ها در بهزیستی در حال انجام است، خاطرنشان کرد: پرداخت یارانه‌ها در بهزیستی به چندصورت در حال انجام است؛ دسته اول پرداخت یارانه به افراد بی‌سرپرست یا کسانی است که توسط مراجع قضایی به ما معرفی می‌شوند که پرداخت یارانه آن‌ها به صورت کامل صورت می‌گیرد. دسته دوم اما شامل حال توان‌خواهانی می‌شود که دارای خانواده هستند، اما بضاعت مالی مناسب را ندارند که یارانه مصوب را سازمان بهزیستی پرداخت می‌کند و مابه‌التفاوت آن به عهده خانواده است که بعضا به دلیل عدم تمکین مالی، توسط خیریه‌ها پرداخت یا به‌طورکل توسط بهزیستی بخشیده می‌شود. او با بیان اینکه در حال حاضر دادن یارانه‌ها در حال پرداخت است و ما مشکلی در این زمینه نداریم، تصریح کرد: اولویت دولت در دادن یارانه، به مددجویانی است که بضاعت مالی ندارند یا بی‌سرپرست هستند.

قریب 80 درصد اولویت‌های بهزیستی واکسینه شدند

معاون توان‌بخشی اداره‌کل بهزیستی استان اصفهان همچنین درمورد واکسیناسیون کرونا گفت: واکسیناسیون در مراکز شبانه‌روزی مطابق اولویت‌ها برای افراد بالای ۱۸ سال صورت گرفت و قریب به ۸۰درصد افراد، نوبت دوم واکسن را هم دریافت کرده‌اند. او اعلام کرد: واکسیناسیون پرسنل مراکز روزانه، مراقبت در منزل، اورژانس اجتماعی و مددجویان نیز در مراحل بعدی مطابق اعلام وزارت بهداشت انجام خواهد شد.

 زنان معتاد متجاهر در اصفهان مرکز ماده 16 ندارند

 دکتر علی‌اکبر ابراهیمی، معاون امور پیشگیری اداره‌کل بهزیستی استان اصفهان نیز با بیان اینکه جامعه هدف بهزیستی همه گروه‌هاست، اظهار کرد:  بهزیستی با همه افراد جامعه در تعامل و به دنبال ارتقای سلامت روانی، اجتماعی افراد است تا از بروز اختلالات جدید جلوگیری کند و اختلالات موجود را کاهش دهد. او با بیان اینکه دو دسته معتاد در جامعه وجود دارد، گفت: دسته اول معتادانی که برای درمان به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند که این معتاد مجرم تلقی نمی‌شود و دسته دوم معتادانی که نه‌تنها به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند بلکه از مصرف‌کردن مواد مخدر در انظار عمومی هیچ ابایی نداشته و به نوعی معتاد متجاهر هستند. معاون امور پیشگیری اداره‌کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به فعالیت دو مرکز ماده 16 برای معتادان متجاهر مرد در اصفهان توضیح داد: در استان اصفهان از سال 92 مرکز ماده 16 توسط شورای هماهنگی مواد مخدر استان با ظرفیت 100 نفر در قلعه شور بهارستان راه اندازی شد. ابراهیمی افزود: چهار سال پیش، مسئولیت این مراکز به بهزیستی واگذار و ظرفیت آن به 200 نفر افزایش یافت.او یادآور شد: از دوسال پیش سپاه نیز وارد میدان شد و اردوگاه بزرگ‌تری با ظرفیت نگهداری 350معتاد متجاهر را به عنوان مرکز دوم ماده 16 در اصفهان برای اقامت سه تا شش ماه این افراد، راه‌اندازی کرد. به گفته ابراهیمی، اصفهان مرکز ماده 16 برای زنان معتاد متجاهر ندارد و در حال حاضر برای این موارد از مراکز ماده 15 استفاده می‌شود. او اعلام کرد: در همه مراکز ماده ۱۵ کمپ‌ها، زنان معتاد با حکم دادستانی و معرفی پلیس و نداشتن تست مثبت کووید ۱۹ و باردار نبودن پذیرش می‌شوند.ابراهیمی ابراز امیدواری کرد به همت سازمان‌های دیگری مثل سازمان زندان‌ها، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، نیروی انتطامی و بهزیستی، مرکز ماده 16 برای زنان در استان اصفهان راه اندازی شود. به گفته این مقام مسئول، متأسفانه ۹۰ درصد معتادان حداقل یک بیماری روانی دارند و ۱۰ درصد آن‌ها معتادان متجاهر هستند. ابراهیمی در توضیح عدم پذیرش برخی معتادان متجاهر در مراکز نگهداری گفت: پول این معتادان را چه کسی می‌خواهد بدهد؟ اگر شورای مبارزه با مواد مخدر پول کمپ را ندهد، کمپ طلبکار ما می‌شود. پس عدم پذیرش بهزیستی هم کاملا وجاهت قانونی دارد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط