افتتاح پروژه‌هایی در مناطق کم‌برخوردار

در آخرین  افتتاحیه‌های عمرانی شهرداری دوره پنجم، پروژه‌هایی مانند خیابان بی‌بی‌مریم با اعتباری بالغ بر ۹۵۰ میلیارد ریال، تقاطع غیرهمسطح قهجاورستان با اعتباری بالغ بر ۸۲۰ میلیارد ریال و خیابان مقداد دوم با اعتباری بالغ بر ۱۱۰ میلیارد ریال با حضور شهردار (سابق) اصفهان و مدیران شهری افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.

تاریخ انتشار: 09:35 - شنبه 1400/05/16
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

شهردار (سابق) اصفهان در این مراسم با اشاره به اینکه باورکردنی نبود که خیابان بی‌بی‌مریم با این سرعت به بهره‌برداری برسد، گفت: پیش‌بینی نکرده بودیم که این خیابان به سرعت تکمیل شود و در این امر نیز موفق عمل کردیم؛ برای رسیدن به این اقدام به همت زیادی نیاز داشتیم که از مدیریت منطقه و افرادی که در این راستا تلاش کردند، تشکر می‌کنم؛ زیرا بازکردن گره‌های این خیابان کار آسانی نبود.
قدرت‌اله نوروزی با بیان اینکه این خیابان از یک سمت به اتوبان شهید اردستانی و از سمتی دیگر به اتوبان شهید آقابابایی متصل می‌شود، افزود: در دوره مدیریتم بارها به این منطقه آمدم و در هر بار حضور شاهد اتفاق‌های خوبی برای منطقه ۱۴ بودم. گاهی فیلم‌هایی در فضای مجازی ضد مدیریت شهری این دوره پخش می‌شود که از نظر من تمام این فیلم‌ها ناحق است.
به گفته او، همه مسئولان شهرداری برای مناطق کم‌برخوردار اقداماتی مانند ساخت ورزشگاه و خیابان‌ها را انجام می‌دهند؛ همچنین کارهایی مانند مترو و رینگ چهارم از اقداماتی است که آسایش و آرامش مردم را به همراه دارد. امیدوارم این کارها ادامه‌دار باشد تا اندکی از مشکلات مردم کاهش پیدا کند؛ البته مشکل اصلی مردم، شرایط وخیم اقتصادی است و اگر این تحریم‌ها نبود، شهرداری نیز دستش برای اجرای پروژه‌ها بازتر بود.
شهردار (سابق) اصفهان تصریح کرد: مردم منطقه ۱۴ همیشه به ما روی خوش نشان دادند و دراین مدت قطعا کم و کاستی‌هایی نیز وجود داشته است؛ اما به هر حال تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت شهر انجام داده‌ایم. آرزو داریم که این خدمت‌رسانی‌ها افزایش پیدا کند. از مدیر منطقه ۱۴ شهرداری تــقــاضــا دارم روشــنــایــی خیابان بی‌بی‌مریم را نیز در اولین فرصت انجام دهد.
نوروزی با اشاره به افتتاح خیابان مقداد دوم گفت: از پل قهجاورستان تا مقداد، آزادسازی شده و امیدوارم به سرعت شاهد اتصال دو پل باشیم. خیابان مقداد  دوم سه‌هزار و ۸۰۰ متر طول دارد؛ اما عملیات اجرایی آن به خوبی انجام شده است. مدیر منطقه ۱۵ شهرداری هم برای توسعه راه و ایجاد فضاهای خوب در خوراسگان اقدامات چشمگیری انجام داده است.
شهردار (سابق) اصفهان با اشاره به افتتاح پل قهجاورستان گفت: مهندسان و کارگران در این پروژه زحمات زیادی کشیدند که از تمام آن‌ها بابت اقدامات انجام شده تشکر می‌کنم. پل قهجاورستان بعد از پل آفتاب، مرز مشترک منطقه ۱۰ و ۱۵ است که شهرداران این دو منطقه نیز برای توسعه این کار اقدامات خوبی انجام دادند و امیدوارم این کارها ادامه‌دار باشد. نوروزی خاطرنشان کرد: نیم‌رخ شرق اصفهان با اقدامات انجام‌شده تکمیل‌تر شده و با اجرای دسترسی‌های لازم و بهره‌برداری از خیابان‌های تابان، آسمان و پل آفتاب این مسیر گام‌به‌گام پیشرفت داشته و راه تکاملی خود را ادامه داده است. پیمانکار این پروژه تلاش‌های خوبی انجام داد و در افتتاح بخش‌های مختلف رینگ چهارم نقش پررنگی داشت و این کار با عشق و علاقه انجام شد.
او ادامــه داد: بــا افــتــتــاح این پروژه، مسیر فرودگاه برای مردم قهجاورستان راحت‌تر شد. پس از تکمیل نیم‌رخ شرق اصفهان، افراد و کارگران به نیم‌رخ غرب می‌روند و کار را شروع می‌کنند تا مسیر رینگ چهارم تکمیل شود. این دوره حرکت‌های عمرانی بزرگی شکل گرفت که هرگز از یاد نخواهد رفت و افرادی که همراه بودند، نامشان در تاریخ باقی خواهد ماند.

خیابان بی‌بی مریم؛ محرک توسعه منطقه ۱۴

مدیر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان اظهار کرد: خیابان بی‌بی‌مریم با طول یک‌هزار و ۲۶۰ متر و عرض ۳۶ متر مربع اکنون در شرق منطقه ۱۴ اصفهان احداث شده است. این خیابان در واقع بزرگراه شهید اردستانی را به میدان جوان متصل می‌کند. برای آزادسازی آن ۸۰ میلیارد تومان و برای اجرای آن ۱۵ میلیارد تومان هزینه شده است. بهزاد حقانی افزود: خیابان بی‌بی‌مریم بر روان‌سازی ترافیک شرق منطقه ۱۴ بسیار تأثیرگذار است. وقتی از میدان لاله به سمت خیابان عاشق اصفهانی حرکت می‌کنیم خیابان‌های زیادی در بخش راست، از جمله خیابان‌های سودان، عمان سامانی، 8 متری لاله و ۱۶متری طالقانی مشاهده می‌شود که همه آن‌ها در انتها بن‌بست بوده و به صحرای سودان می‌رسیدند. بازگشایی این خیابان، انتهای تمام خیابان‌ها را آزادسازی و ترافیک خیابان لاله را کاهش می‌دهد؛ زیرا در موازات خیابان لاله احداث شده است.
 او افزود: محله‌های قدیمی منطقه مانند عمان سامانی و سودان با احداث این خیابان، دیگر مشکلات ترافیکی نخواهند داشت و از بن‌بست خارج می‌شوند. با احداث خیابان بی‌بی‌مریم دیگر شاهد ساخت‌وساز خانه‌های ریزدانه ۴۰متری و ۵۰متری در محله‌های سودان و عمان سامانی نخواهیم بود. این خیابان محرک توسعه منطقه ۱۴ خواهد بود. البته در آینده پارک شش‌هکتاری در صحرای سودان احداث خواهد شد که برای آزادسازی آن، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است.
مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان نیز در ادامه گفت: چهار پروژه عمرانی و خدماتی در منطقه ۱۵ افتتاح شد که پروژه تقاطع غیر همسطح قهجاورستان به‌طور مشترک با همکاری منطقه ۱۰ شهرداری احداث شده است. این پل در کیلومتر شش و ۶۰۰‌ مسیر رینگ چهارم شهر قرار دارد که از سمت قهجاورستان به شکل زیرگذر و از سمت پل آفتاب، همکف است.  مسعود قاسمی با بیان اینکه تقاطع غیرهمسطح قهجاورستان ۷۰ هزار مترمربع مساحت دارد و با هزینه‌ای بالغ بر ۸۲ میلیارد تومان احداث شده است، تصریح کرد: ضلع غربی خیابان مقداد دوم به طول سه کیلومتر و ۶۰۰ و عرض ۸,۵ متر آسفالت و سه متر شانه است که به بهره‌برداری رسید. عملیات ساخت خیابان مقداد از خرداد سال گذشته با هزینه‌ای بالغ بر ۱۱۰ میلیارد ریال آغاز شد و به بهره برداری رسید.
او ادامه داد: خیابان مقداد دوم که یکی از مسیرهای کمکی رینگ چهارم است، از شمال به میدان اندوان و از جنوب به میدان سلمان متصل می‌شود. به علت هم‌جوار بودن این خیابان با کانال آب، برای رعایت امنیت وسایل نقلیه از بلوک نیوجرسی به طول ۳,۵ کیلومتر استفاده شده است که به جز مباحث ترافیکی می‌تواند کمکی خیابان جی باشد؛ زیرا سمت شمال آن حلقه حفاظتی شهر اصفهان و جنوب آن، میدان سلمان خوراسگان قرار دارد. در این منطقه تعدادی پروژه نیمه‌کاره دیگری مانند خیابان‌های متصل به کمربندی شمال وجود دارد که برای تعیین تکلیف آن‌ها اعتبارهای لازم در بودجه سال جاری منطقه لحاظ شده است.
مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: در این منطقه شش خیابان بن‌بست شامل خیابان سلمان، شهدای ابر، شهدای کنگاز، شهدای ستار، لاله و اریسون وجود دارد که برای بازگشایی آن‌ها در بودجه سال ۱۴۰۰ حدود ۶۳میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و آزادسازی آن‌ها انجام خواهد شد تا بار ترافیکی سنگین خیابان جی، به ویژه در ایام پایانی هفته، کاهش یابد.
قاسمی اضافه کرد: پارکینگ جنب شهرداری منطقه نیز اکنون افتتاح شده و آماده بهره‌برداری است. از سال‌ها قبل مسیر دسترسی پارکینگ جنب ساختمان شهرداری منطقه ۱۵ از کوچه‌های اطراف خیابان سلمان بود؛ از این رو در توافق با بانک ملت آزادسازی انجام و راه ورودی به پارکینگ از سمت خیابان جی باز شد تا در ساعات اداری ویژه مراجعان باشد و در ساعات غیر اداری در اختیار شهروندان قرار گیرد؛ همچنین برای آزادسازی مابقی مسیر پارکینگ که پنج ملک مسکونی در بر داشت، اعتبارهای لازم در بودجه امسال شهرداری لحاظ شده تا حدود سه‌هزار متر پارکینگ جنب شهرداری منطقه ۱۵ ایجاد شود. به گفته او، نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۶۰ کیلو وات، طرح دیگری است که به‌صورت رسمی در منطقه ۱۵ با صرف اعتباری معادل یک‌میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به بهره‌برداری می‌رسد.مدیر منطقه 15 شهرداری اصفهان اظهار کرد : توجه نکردن به بهره‌برداری از انرژی بی‌پایان خورشید، بزرگ‌ترین غفلت بشر امروز است و با توجه به بروز بحران انرژی فسیلی در سال‌های اخیر، همچنین لزوم کاهش آلودگی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کنترل عرضه و تقاضا، جایگزینی انرژی‌های تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی با انرژی‌های فسیلی اهمیت زیادی پیدا کرده است و دریافت انرژی عظیم توسط سیستم‌های دریافت‌کننده خورشیدی میسر شده که مرکب از تعدادی پنل خورشیدی است. قاسمی با بیان اینکه این منطقه برای حفظ منابع پایدار شهرداری، احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت اسمی ۶۰ کیلووات را دی‌ماه سال گذشته در دستور کار خودقرار داده است، تصریح کرد: این نیروگاه قادر خواهد بود سالانه بیش از ۱۲۰ مگاوات برق خورشیدی تولید کند. این نیروگاه متشکل از سه دستگاه مبدل DC به AC و ۱۵۰ عدد پنل خورشیدی ۴۰۰ وات است؛ دوره بازگشت سرمایه اولیه این نیروگاه حدود شش سال است که در صورت افزایش قیمت خرید تضمینی توسط وزارت نیرو، دوره بازگشت سرمایه اولیه می‌تواند به چهار سال کاهش پیدا کند.