به گزارش اصفهان زیبا؛ با فرا رسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان و فرا رسیدن ماه محرم و توزیع نذورات در مراسم عزاداری در مساجد و هیاتهای مذهبی، رعایت نکات بهداشتی زیر در هنگام توزیع نذورات ضروری است، به این نکات شهرام عباسزاده، کارشناس ارشد حشرهشناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین مرکز بهداشت شماره دو اصفهان اشاره میکند.
توصیه
-جهت پیشگیری از انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام، از کشتار دام در معابر عمومی پرهیز و برای ذبح دام از کشتارگاه استفاده شود، یا ذبح با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد، به نحوی که خونابه پخش نشود.
-در هنگام توزیع غذا از راه رفتن روی سفره غذا جلوگیری شود.
-هرگونه پخت و پز باید در مکانهایی مسقف و با شرایط بهداشتی مورد تایید مراکز بهداشت انجام شود.
-توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دستههای عزاداری و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف انجام شود.
-از فرو بردن پارچ و یا لیوان به داخل ظروف حاوی آب و شربت جلوگیری شود.
-جهت توزیع مایعات گرم و مواد غذایی گرم از ظروف گیاهی یکبار مصرف استفاده شود، نباید غذا بیش از 2 ساعت در این ظروف نگهداری شوند.
-در صورت توزیع سالاد و سبزی حتماً از روشهای شستوشو و گندزدایی با استفاده از محلولهای موجود در داروخانهها و یا محلول پرکلرین(نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین70 درصد در 5 لیتر آب) استفاده شود.
-کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید از قبل نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی و بهداشتی اقدام کرده و رعایت بهداشت فردی در آنها ضروری است.
-از نمکهای بسته بندی شده یددار تصفیه شده و دارای مجوز بهداشتی و آرم استاندارد و از روغنهای با ترانس زیر 10 و ترجیحاً زیر 5 استفاده شود.
-مواد غذایی اولیه حتماً سالم و بهداشتی باشد و ترجیحاً از مواد غذایی مشمول بستهبندی که مورد تایید وزارت بهداشت است، استفاده شود.
-افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی بهخصوص سل درمان نشده و آنفلوانزا تا بهبودی کامل و یا اطمینان از غیرقابل انتقال بودن بیماری از حضور در جمع بهخصوص در اماکن سربسته خودداری کنند.
-همهگیریهای بیماریهای منتقله از غذا حتماً در ساعات اولیه بروز علائمی مانند: دلدرد، دلپیچه، تب، تهوع، استفراغ، اسهال، اسهال خونی، دوبینی، افتادگی پلک و… به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی و یا مرکز بهداشت شهرستان به صورت مراجعه حضوری و یا تلفنی گزارش شود.
-لازم است افراد توزیعکننده غذا از دستکش یکبار مصرف استفاده کنند.
-از آب لولهکشی شهری و یا آب سالم تاییدشده جهت شرب استفاده شود.
-نظافت سرویسهای بهداشتی و وجود مایع دستشویی و مایع صابون در سرویسهای نظافت مدنظر قرار گیرد و از مصرف دخانیات جلوگیری شود.
-در کلیه اماکن تجمعی مطروحه و آشپزخانهها، نصب کپسول آتشنشانی مناسب الزامی است.




