دردهای محله به روایت اهالی و فعالان محله

دهنو تکه‌پاره شده است

دهنو از آن محله‌هایی است که مردمان هنرمند فرهیخته و فعال کم ندارد. گشت‌وگذار در کوچه‌ها و نشستن پای صحبت مردم محله می‌تواند گوشه‌ای از مشکلات دهنو را ترسیم کند.

تاریخ انتشار: 17:57 - سه شنبه 1403/07/10
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
دهنو تکه‌پاره شده است

به گزارش اصفهان زیبا؛ دهنو از آن محله‌هایی است که مردمان هنرمند فرهیخته و فعال کم ندارد. گشت‌وگذار در کوچه‌ها و نشستن پای صحبت مردم محله می‌تواند گوشه‌ای از مشکلات دهنو را ترسیم کند.

اما برای بررسی بهتر مشکلات محله دهنو پای صحبت شورای محله و فعالان اجتماعی و فرهنگی و هنرمندان شاخص نشستیم تا مشکلات از زاویه دید آن‌ها بررسی شود.

وعده ما با گروه شورای محله توی اتاق مدیر فرهنگ‌سرای دهنو اتفاق افتاد. اصغر محمدی، فعال فرهنگی و فضای مجازی محله دهنو و مدیر کانال باغ نو این محله که ارتباط مؤثری با اهالی هم دارد، در اولین گلایه‌اش به تکه‌پاره‌شدن دهنو اشاره کرد و گفت: «اولین درخواست ما از شورای شهر و شهرداری مرکزی این است که محله دهنو را ببرند زیر نظر یک شهرداری. در حال حاضر زمین‌ها و اراضی قیمتی دهنو در منطقه 12 و خمینی‌شهر است. منطقه دهنو سه قسمت شده؛ اراضی کشاورزی و صنعتی در آن مناطق است و ما بهره‌ای از آن‌ها نمی‌بریم و منفعتی برای منطقه مسکونی که زیر نظر منطقه 2 هست ندارد. 30 سال است درخواست داریم یا ما را جزو منطقه 12 قلمداد کنند و یا اینکه برای ما شهرداری ناحیه تعریف کنند. صنعتگران ما در منطقه 12 هستند و ما منفعتی نمی‌بریم. این‌طرف خمینی‌شهر هم در قسمت غرب ما می‌شود. دهنو سه قسمت است؛ یک قسمتی منطقه صنعتی در خمینی‌شهر و منطقه 12 و منطقه مسکونی و محروم در منطقه 2 که باید یکپارچه بشود. شهرداری منطقه 2 جزو فقیرترین مناطق است؛ در حالی‌ که منفعت مناطق صنعتی برای منطقه 12 است.»

او در ادامه به سراغ مسائل بانوان رفت: «ما در دهنو برای بانوان هیچ جای تفریحی نداریم. صبح‌ها وقتی می‌خواهند پیاده‌روی کنند جایی وجود ندارد. باید توی کوچه‌پس‌کوچه‌ها و تاریکی پیاده‌روی کنند. پردیس خانواده یا جایی که بتوانند تفریح داشته باشند نیست. دو تا پارک کوچک داریم که مناسب خانم‌ها نیست. ما کمترین سرانه فضای سبز را داریم و هیچ سرانه قابل‌توجهی وجود ندارد.»

حاج اکبر رضایی، رئیس همراه محله و رئیس هیئت‌امنا مسجد جامع دهنو، هم یکی از مشکلات بزرگ دهنو را نامناسب‌بودن راه ارتباطی بین دهنو و شهرک رسالت می‌داند: «جاده‌ای که الان مردم دهنو و رسالت از آن استفاده می‌کنند که خوشاب نام دارد، خیلی مشکل‌ساز است. مردم طرحی دارند که در خیابان ام‌البنین چهارراهی است که به رسالت و کیان‌پارس می‌تواند اتصال پیدا کند. پیشنهاد دادیم که یک جاده هشت متری یا شش متری از این چهارراه به سمت رسالت متصل کنند تا مشکلات آن جاده پرپیچ وخم و ترافیکش کم شود. کشاورزان هم حاضر هستند زمین‌هایشان را در صورت همکاری شهرداری بدهند. راه‌اندازی این خیابان می‌تواند راه ارتباطی با شاهپور باشد و از حجم ترافیک خیابان امام خمینی هم بکاهد. مردم برای رفتن به منطقه صنعتی شاپور باید بروند میدان استقلال و از آنجا دور بزنند که با راه‌اندازی این جاده که 1500 متر هم بیشتر نیست از دهنو به کیان‌پارس، بسیاری از مشکلات کم می‌شود.»

بسته‌های پستی به دست مردم نمی‌رسد

حاج محمد عمرانی، یکی از فعالان سیاسی محله، معتمد و نویسنده تاریخ شفاهی محله دهنو از تابلوهای نامناسب محله دهنو گفت. حذف تابلو محله دهنو از یکی از ورودی‌های محله دهنو و تغییر نام آن مشکلی بود که ما در گزارش میدانی به آن برخوردیم. در گزارش میدانی تابلویی با عنوان دهنو دیده نمی‌شود؛ در حالی‌ که در گذشته چنین تابلویی وجود داشته و در چندسال اخیر به نام فتح‌المبین تغییر نام داده است.

«این نام‌گذاری بدون توجه به فرهنگ محله مناسب نیست. نام‌گذاری‌ها خیلی سخت است. انتخاب کلمه بیت‌المقدس یا فتح‌المبین که نوشتن و خواندن آن حتی برای برخی از مردم سخت است، مناسب نیست. اسم‌های محلی حذف شده است. تابلو محله دهنو که معرف محله است برداشته شده. دهنو مهد موسیقی و هنر است. بسیاری از کوچه‌ها به نام شهدا نام‌گذاری شده؛ اما خوب است در کنار آن از نام‌های محلی هم استفاده کنیم.»
این فعال سیاسی و فرهنگی محله دهنو افزود: «یکی دیگر از مشکلات محله ما نداشتن کدپستی و نام‌های مشترک است. همیشه پستچی‌ها با مشکل مواجه هستند و بسته‌های مردم را می‌برند دفتر پیشخوان محله. آنجا همیشه پر است از نامه و بسته پستی. اگر کسی محله دهنو را در آدرسش ننویسد، به دلیل تشابه اسمی خیابان ولی‌عصر، بسته آن برگشت می‌خورد. پلاک‌کوبی و کدپستی منازل انجام نشده و همیشه مشکل داریم. باید شهرداری فکری برای این مسئله بکند. »

دهنو ورودی مشخصی ندارد

این نکتـه‌ای بود که همگی به آن تأکید داشتند. نداشتن ورودی مشخص و معین مسئله‌ای بود که ما نیز در گزارش میدانی لمس کردیم. هر بار از سمتی وارد محله دهنو شدیم و هر ورودی اسمی داشت که هیچ‌کدام به مخاطب نشان نمی‌داد که وارد محله دهنو شده‌است.

محمدی نداشتن یک ورودی شکیل و مناسب محله بزرگ دهنو را یکی از مهم‌ترین چالش‌ها عنوان کرد: «ورودی دهنو یکی از مشکلات ماست. ما ورودی مشخصی نداریم. ورودی اول از ابتدای میدان استقلال است با نام خیابان ولی‌عصر. این ورودی ناگهان وارد محله می‌شود و به لحاظ ایمنی مشکل دارد. قرار بود این ورودی کمی جلوتر احداث شود و در حال حاضر به‌ سرعت‌گیر نیاز دارد؛ چون نقطه کوری دارد و باعث تصادف می‌شود. ورودی دیگری هم هست که به نام فتح‌المبین است و آن هم وضعیت مناسبی ندارد. تابلویی که نشان بدهد این محله دهنو است، ندارد و غریبه‌ها اصلا متوجه ورود به محله دهنو نمی‌شوند. باید فکری برای ورودی این محله کرد. مردم هم طرح برای ورودی دارند.»

مصطفی کریمی، رئیس مجمع فرهنگی‌هنری دهنو از استقبال مردم از برنامه‌های فرهنگی که در محله برگزار می‌شود گفت. اما نداشتن یک سالن اجتماعات مناسب و مکانی برای گردهمایی‌ها و تجمعات فرهنگی مشکلی است که به آن اشاره کرد: «مردم دهنو به‌صورت عجیبی از برنامه‌های فرهنگی استقبال می‌کنند؛ اما متأسفانه مکانی برای برگزاری مراسم‌ها وجود ندارد. سالن اجتماعات دهنو در فرهنگ‌سرا فضای خیلی کمی دارد و نمی‌توانیم مراسم‌ها را خوب برگزار کنیم. در برنامه‌ها هنرمندان کشوری هم دعوت می‌شوند. زمین برای ساخت سالن اجتماعات وجود دارد. آموزش‌وپرورش خیلی زمین دارد و فضای آموزشی در دهنو زیاد داریم که می‌توانند با شهرداری برای ساخت سالن اجتماعات تهاتر کنند.»

آلودگی هوا نفسمان را تنگ کرده است

عمرانی از آلودگی هوا و بوی گازی که هر شب شامه مردم را اذیت می‌کند گلایه دارد: «آلودگی هوا که ثمره پالایشگاه و نیروگاه است مردم دهنو را آزار می‌دهد؛ اما سهمی از بودجه آلودگی هوا نداریم. بارها از آلودگی هوا گفته شده؛ اما گوش کسی بدهکار نیست. زمستان اگر سوخت مازوت هم اضافه بشود آلودگی بیشتر می‌شود و نفس‌تنگی می‌گیریم. ما چندین مرتبه به روش‌های مختلف گفتیم؛ اما کسی پیگیری نمی‌کند و اثرگذار نیست.»
محمدی در ادامه، مشخص‌نشدن وضعیت پل هوایی دهنو را یکی دیگر از مشکلات این محل دانست: «ده‌سال است پل هوایی مشکل دارد؛ اما فکری برای آن نشده است. حمل‌ونقل عمومی هم منظم نیست و تنها در نیمی از دهنو تردد دارد. باید مسیر طوری تعریف شود که بین دهنو و رسالت تردد انجام بشود.»

تعیین تکلیف زمین‌های 18 هکتاری و زمین اراضی کشاورزی که دیگر کاربری کشاورزی ندارد و 15 سال است شهرداری قول مساعدت برای رفع مشکلش داده، از دیگر گلایه‌های این شوراست. به گفته آن‌ها، اگر این 18 هکتار آزاد شود می‌تواند مشکل ورودی، فضای سبز، استخر و سالن اجتماعات دهنو را حل کند. نداشتن زمین برای ساخت‌وساز در محله هم مشکل دیگری بود که عنوان شد. یک‌هکتار زمین در محله وجود دارد که موافقت جهاد برای ساخت‌وساز را دریافت کرده؛ اما به همکاری شهرداری با جهاد برای صدور مجوز نیاز دارد که گفته می‌شود شهرداری تعلل می‌کند و همکاری لازم برای حل‌شدن مشکل مردم را در این خصوص ندارد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

چهار × سه =