فوایدی از مالت جو

با مالت جو چقدر آشنایی دارید، ماده غذایی بسیا مفیدی که شاید کمتر کسی از خواص آن مطلع باشد، خواصی که به آنها مهندس سالار خسروی دارانی، فعال در حوزه محصولات سلامت محور اشاره می‌کند:

تاریخ انتشار: 09:53 - یکشنبه 1403/08/27
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
فوایدی از مالت جو

به گزارش اصفهان زیبا؛ با مالت جو چقدر آشنایی دارید، ماده غذایی بسیا مفیدی که شاید کمتر کسی از خواص آن مطلع باشد، خواصی که به آنها مهندس سالار خسروی دارانی، فعال در حوزه محصولات سلامت محور اشاره می‌کند:

مالت به جوانه دانه‌های غلات گفته می‌شود که با استفاده از دستگاه‌ها و روش‌های صنعتی و با استفاده از گرما خشک شده و به بازار عرضه می‌شود.

اما برای تهیه مالت جو‌، پس از جوانه زدن جو با حرارت غیر‌مستقیم، رطوبت آن را گرفته و پس از جداکردن جوانه و ریشه برای مصارف خوراکی، غیر‌خوراکی و تهیه پودر مالت استفاده می‌شود.

 عصاره‌ مالت جو

عصاره مالت يا عصاره جوانه جو، شيره‌ای قهوه‌ای‌رنگ است كه از دانه جوی جوانه‌زده به‌دست می‌آيد.

در اين فرآيند، جوی مخصوص مالت‌سازی در شرايط مناسب جوانه زده و بعد از مدت زمان مشخصی آن را خشك کرده و عصاره آن را استخراج می‌كنند.

عصاره مالت دارای بو و طعم مطلوب و شيرين مزه است.

اين عصاره به علت دارا بودن قدرت دياستيك و ويژگی‌های آنزيمی بالا، سرشار بودن از قندهای قابل تخمير با قابليت تجزيه و جذب سريع و نيز ارزش تغذيه‌ای بالا، موارد استفاده زيادی دارد.

پودر مالت نیز در واقع همان عصاره مالت است که به شکل پودری فرآوری شده است.

این فرآیند سبب بهبود قابلیت نگهداری عصاره مالت و پودر مالت شده و برای مصارف خانگی مناسب می‌شود.

این نوع پودر، دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی بوده و یک ماده غذایی ارزشمند است.

همچنین به علت داشتن رطوبت پایین قابلیت نگهداری طولانی‌تری از عصاره مالت مایع را دارد.

کاربرد

♦ پودر مالت در لبنیات و بستنی برای ایجاد عطر، طعم و غنی‌سازی استفاده می‌شود. همچنین این ترکیبات در بستنی از تشکیل بلور یخ و بلوره شدن شکر پیشگیری می‌کند.

♦ پودر مالت شیرین بوده و گزینه مناسبی برای جانشین قند و شکر در چای و شربت برای همه افراد به‌ویژه افراد دیابتی‌(زیر نظر پزشک) است.

♦ با در نظر گرفتن ویژگی‌های فوق‌العاده پودر مالت، می‌توان از آن به‌منظور غنی‌سازی نان، کیک و بیسکویت‌های خانگی استفاده کرده و علاوه بر افزایش زمان ماندگاری، عطر و طعم آن‌ها را نیز بهبود بخشید.

♦ از آن در تهیه سوپ‌ها، سس و دسر نیز می‌توان استفاده کرد.

خواص

پودر عصاره مالت، دارای انواع ویتامین‌های گروهB‌ بوده و یک ماده مقوی طبیعی برای همه افراد به‌خصوص ورزشکاران و کودکان در حال رشد است.

همچنین حاوی ویتامین E است، این ویتامین اکسیر جوانی نامیده می‌شود و برای حفظ سلامتی پوست و مو بسیار مفید است.

حاوی مواد معدنی مانند مس، کلسیم، منیزیم نیز هست. علاوه بر این،  حاوی اسیدفولیک و آهن بوده و جهت درمان کم‌خونی قابل‌استفاده است.

فیبر از دیگر منابع آن است که یک مکمل بسیار مناسب برای کمک به هضم و جذب غذا و سلامتی دستگاه گوارش است. از این رو ملین بوده و باعث کاهش سرطان روده و افزایش میزان جذب مواد غذایی در روده می‌شود.

ضمنا  در سوخت‌و‌ساز چربی‌ها در بدن مؤثر بوده و می‌تواند کلسترول خون را به مقدار قابل‌توجهی در افراد بیمار کاهش دهد.

 

 

 

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

20 + بیست =