۶۶ مرکز برای نگهداری معلولان به‌صورت شبانه‌روزی فعال است

90 هزار معلول در اصفهان زندگی می‌کنند

ناصر چاووشی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان، در نشستی که به مناسبت «گرامیداشت روز جهانی معلولان» برگزار شد، با اشاره به اهمیت محله‌محورشدن خدمات، بیان کرد …

تاریخ انتشار: 07:46 - پنجشنبه 1403/09/8
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
90 هزار معلول در  اصفهان  زندگی می‌کنند

به گزارش اصفهان زیبا؛ ناصر چاووشی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان، در نشستی که به مناسبت «گرامیداشت روز جهانی معلولان» برگزار شد، با اشاره به اهمیت محله‌محورشدن خدمات، بیان کرد: در همین راستا پرونده حدود 60درصد از مستمری‌بگیران به مراکز مثبت زندگی منتقل شده و به واسطه این مراکز خدمات دریافت می‌کنند.

به گفته او، مراکز مثبت زندگی هنوز به اهداف از پیش تعیین‌شده‌ای که فلسفه تشکیل آن‌ها را شکل می‌دهد، دست نیافته‌اند و آیین‌نامه اجرایی آن‌ها در هیئت‌وزیران به تصویب نرسیده است؛ البته تلاش‌هایی در این راستا انجام شده است. اگر این اتفاق بیفتد، آن‌ها اعتبار مستقل دریافت می‌کنند و می‌توانند خدمات خود را گسترش دهند.او با اشاره به لزوم مردمی‌کردن خدمت‌رسانی، افزود: باید از ظرفیت‌های مردمی برای ارائه خدمات به مددجویان استفاده کرد و این مهم ازجمله رویکردهای بهزیستی در دوران جدید است. در حال حاضر، مراکز مثبت زندگی، به یک اداره کوچک دولتی تبدیل شده‌اند که بودجه و اعتبار ماهانه خود را از بهزیستی دریافت می‌کنند؛ درحالی‌که این مراکز نیز با مشکلات زیادی مواجه هستند و نمی‌توانند به‌طور گسترده خدمت‌رسانی کنند. 45هزار پرونده در مراکز مثبت زندگی وجود دارد و 95 مرکز نیز در سطح استان مشغول خدمت‌رسانی هستند. نصف پرونده‌های توان‌بخشی و حدود 80درصد پرونده‌های مستمری‌بگیر در این مراکز در جریان است.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اینکه در بهزیستی چیزی تحت عنوان وام فوری وجود ندارد، افزود: بله؛ این سازمان به ارائه تسهیلات مسکن و اشتغال به مددجویان خود اقدام می‌کند.

او با اشاره به پرداخت مستمری به 61هزار و 710 مددجو، تصریح کرد: این مبلغ بر اساس تعداد افراد پرداخت می‌شود و از ۹۷۰ تا دومیلیون و ۶۰۰ تومان تعریف شده است؛ همچنین حق پرستاری به پنج‌هزار و ۱۵۲ نفر تعلق می‌گیرد. این گروه از معلولان استان در منزل نگهداری می‌شوند و به تخت وابسته هستند؛ هفت‌هزار و ۵۵۰ نفر دانشجو و دانش‌آموز نیز از هزینه کمک‌تحصیلی بهزیستی بهره‌مند می‌شوند.

66 مرکز شبانه‌روزی فعال برای نگهداری از معلولان

چاووشی در ادامه با اشاره به حضور 90هزار و ۵۲۴ نفر معلول در اصفهان تصریح کرد: بیشترین نوع معلولان، افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی (30درصد) و پس‌ازآن معلولان ذهنی (22درصد)، اعصاب و روان (12درصد)، شنوایی (10درصد) و بینایی (9درصد) هستند.

به گفته مدیرکل بهزیستی اصفهان، ۶۶ مرکز برای نگهداری معلولان به‌صورت شبانه‌روزی فعال است. بهزیستی در این ۶۶ مرکز به چهارهزار و ۵۰۰ معلول خدمت‌رسانی می‌کند. این مراکز پذیرای افراد دارای معلولیتی هستند که امکان نگهداری و مراقبت از آن‌ها در خانه وجود ندارد. آن‌طور که چاووشی گفت: ۱۶۰ مرکز روزانه زیر نظر بهزیستی با اهدافی چون حرفه‌آموزی و ارائه دیگر خدمات توان‌بخشی فعال است؛ استقلال معلولان نیز از اهداف اساسی این مراکز محسوب می‌شود.

او بیان کرد: ۱۰هزار و ۷۰۰ نفر کمک‌معیشتی مستمر دریافت می‌کنند و شش‌هزار و ۲۰۵ نفر در حوزهٔ اشتغال از بهزیستی تسهیلات گرفته‌اند. متناسب با شغلی که افراد دارند، بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان این تسهیلات متفاوت است. این پرداخت‌ها از طریق سیستم بانکی، قرض‌الحسنه و بهره‌گیری از منابع ملی و بعضا استانی صورت می‌گیرد؛ دوهزار و ۴۶۴ نفر هم تسهیلات مسکن دریافت کرده‌اند؛ از ابتدای سال گذشته، پنج‌ونیم میلیارد تومان نیز وام ضروری به معلولان پرداخت کرده‌ایم.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اهمیت اجرای قانون حمایت از معلولان بیان کرد: این قانون و تمامی بندهای آن باید به‌طور کامل اجرا شود؛ به پیش‌بینی منابع و ملزومات متعدد هم نیاز دارد که باید هم‌زمان با تصویب قانون بودجه موردعنایت قرار گیرد؛ علاوه بر این، دسترس‌پذیری و مناسب‌سازی باید در شهر اصفهان موردتوجه باشد؛ تاکنون نیز اتفاق‌های خوبی افتاده، اما جای کار بسیار است؛ برای نمونه، پنج دستگاه ون در شهر اصفهان به این گروه اختصاص داده شد؛ اما باید افزایش پیدا کند. وقتی بحث از مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری می‌شود، نباید فقط شهر اصفهان مطرح باشد؛ بلکه باید در تمام شهرهای استان به این موضوع نظر صورت گیرد و عملی شود.

توسعه نقش افراد دارای معلولیت؛ الهام‌بخش آینده‌ای فراگیر و پایدار

او با اشاره به شعار جهانی امسال به مناسبت روز جهانی معلولان، تصریح کرد: « توسعه نقش افراد دارای معلولیت؛ الهام‌بخش آینده‌ای فراگیر و پایدار» شعاری است که امسال موردتوجه قرارگرفته؛ همچنین به همین مناسبت برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در استان اصفهان از دهم تا شانزدهم برپا می‌شود. بخشی از این برنامه‌ها به برگزاری جلسه‌ها با حضور مسئولان مربوط است تا از مسیر آن ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و مشکلات معلولان بازتاب پیدا کند. بخشی دیگر از برنامه‌ها در این ایام به مبحث دسترس‌پذیری و فراهم‌آوردن شرایطی اختصاص دارد که از مسیر آن، تردد برابر و عادلانه برای همه افراد جامعه مهیا شود. موضوع دسترس‌پذیری از طریق شوراهای مناسب‌سازی پیگیری می‌شود.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

چهار × یک =