واکاوی مبانی و پیامد‌های تأسیس «کلینیک ترک بی‌حجابی»

بستر‌های تحقق حجاب از دیدگاه آموزه‌های دینی

پرداختن به حجاب و مسائل پیرامون آن به شیوه‌ مستقیم، همچون اقدام تأسیس کلینیک ترک بی‌حجابی، نادرست و بی‌تأثیر بوده و سبب بروز لجاجت و واکنش‌های منفی نسبت به حجاب و پوشش مشروع و‌ قانونی خواهد شد؛ لذا بایستی به‌جای این شیوه، به رفع زمینه‌های بروز بی‌حجابی روی آورد.

تاریخ انتشار: 13:13 - یکشنبه 1403/09/11
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
بستر‌های تحقق حجاب از دیدگاه  آموزه‌های دینی

به گزارش اصفهان زیبا؛ پرداختن به حجاب و مسائل پیرامون آن به شیوه‌ مستقیم، همچون اقدام تأسیس کلینیک ترک بی‌حجابی، نادرست و بی‌تأثیر بوده و سبب بروز لجاجت و واکنش‌های منفی نسبت به حجاب و پوشش مشروع و‌ قانونی خواهد شد؛ لذا بایستی به‌جای این شیوه، به رفع زمینه‌های بروز بی‌حجابی روی آورد.

معضلاتی همچون کاهش جایگاه، نقش و‌ قداست نهاد خانواده ازجمله عوامل زمینه‌ساز ‌بی‌حجابی است. در این میان حاکمیت می‌بایست بـه‌منظـور حل مسائل و معضلات فرهنگی‌اجتماعی نظیر موضوع ترویج حجاب که امروز به یک بحث چالشی، شکننده و‌کم‌توفیق تبدیل شده، به‌صورت غیرمستقیم وارد عمل شود و با تأکید بر اصلاح سیستم آموزشی و خصوصا اصلاح الگوی خانواده، زیربنا و زمینه گسترش عفاف و حجاب را فراهم آورد؛ زیرا قداست امر ازدواج و جایگاه خانواده و پشتیبانی از نهاد خانواده، مسئله فرزندآوری و ازدواج به‌هنگام به صورتی غیرمستقیم بر امر حجاب و عفاف تأثیرگذار است.

متأسفانه جامعه کنونی ایران، به‌نوعی، دچار افراط در حضور اجتماعی زنان شده؛ این در حالی است که حضور مؤثر بانوان در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و… منحصر به حضور فیزیکی آن‌ها در جامعه نیست و بانوان می‌توانند با انجام وظیفه‌های ذاتی مادری و تربیت فرزندان، تأثیرات شگرف و عمیقی بر مسائل مختلف جامعه بگذارند. غفلت از این موضوع می‌تواند رفته‌رفته آسیب‌های کلانی را به بدنه و نهاد خانواده وارد کند؛ چراکه حضور کم‌رنگ بانوان در خانه و خانواده، تأثیرات خود را در حوزه‌های ازدواج، فرزندآوری و قوام و مدیریت خانه و خانواده خواهد گذاشت و در عوض، حضور فیزیکی گسترده آن‌ها در جامعه، منجر به بروز آسیب‌های اجتماعی همچون سست‌شدن بنیاد خانواده‌ها خواهد شد.

سال‌ها پیش‌ازاین، کشورهای غربی با کشیدن زنان از خانه‌ به ادارات، کارخانه‌ها، مراکز اقتصادی و… از نیروی ارزان‌قیمت زن، برای گسترش فعالیت‌های اقتصادی و افزایش سود بهره‌ها بردند؛ ولی اکنون با ازبین‌رفتن نهاد خانواده روبه‌رو شده‌ و آسیب‌های ناشی از این تصمیم را در ابعاد مختلفی ازجمله کاهش جمعیت، سالمندی جامعه، فروپاشی فرهنگی و حتی ضرر در حوزه‌های اقتصاد تجربه می‌کنند. هنگامی که دختران و زنان درگیر فعالیت‌های فرساینده و مسئولیت‌های اجتماعی عمیق می‌شوند، طبیعتا فرصت کافی برای پذیرش و انجام مسئولیت‌های ذاتی مادری و همسری نخواهند داشت. ترویج فرهنگ ازدواج و تقدیس نهاد خانواده، به‌تدریج پوشش را به نماد تعهد تبدیل می‌کند و حجاب و عفاف در ذهن و دل دختر و پسر، به‌عنوان یک دارایی، ثروت و کرامت شخصی محسوب می‌شود.

جوان امروز اگر به‌درستی دریابد که کم‌حجابی نه‌تنها مزیت نیست که عین ناداری و بی تعهدی است، پوشش را یک مزیت تلقی خواهد کرد. او اکنون تصور می‌کند همه جریان‌ها و نهادهای منادی حجاب، در کمین دارایی‌های او‌ هستند؛ نه درصدد افزایش دارایی‌هایش. این بینش باید به‌صورت نرم و غیرمستقیم دگرگون شود که با پرهیز از ورود مستقیم به مسئله پوشش، ترویج و تقویت «بیت‌المقدس خانواده» و تقابل همه‌جانبه با هر سیاست و صدایی که این خانه مقدس را هدف قرار می‌دهد، محقق می‌شود.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

ده − 7 =