هوای آلوده منجر به افزایش علائم آنفولانزا می‌شود

آنفولانزا به توان آلودگی!

اورژانس بیمارستان‌ها پر شده از افرادی که مدام سرفه و عطسه می‌کنند و بدن‌درد، امانشان را بریده است؛ افرادی که با مشکلات تنفسی به بیمارستان مراجعه کرده‌اند و خیلی‌هایشان نیز اصرار به مصرف آنتی‌بیوتیک دارند.

تاریخ انتشار: 09:48 - دوشنبه 1403/10/10
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
آنفولانزا به توان آلودگی!

به گزارش اصفهان زیبا؛ اورژانس بیمارستان‌ها پر شده از افرادی که مدام سرفه و عطسه می‌کنند و بدن‌درد، امانشان را بریده است؛ افرادی که با مشکلات تنفسی به بیمارستان مراجعه کرده‌اند و خیلی‌هایشان نیز اصرار به مصرف آنتی‌بیوتیک دارند. در گوشه و کنار نیز شهروندان زیادی دیده می‌شود که به‌دلیل ابتلا به بیماری‌های تنفسی به‌ناچار باید چند روزی را در خانه بمانند و از انجام فعالیت‌های روزمره خود ناتوان هستند.

از طرف دیگر، در روزهای گذشته برخی از فعالان حقوق حیوانات، مدعی شیوع آنفولانزای نوع پرندگان در کشور شدند. این مسئله باعث شد تا نگرانی‌هایی به وجود آید. این درحالی است که پژمان عقدک، سخن‌گوی دانشکده علوم پزشکی، در گفت‌وگو با «اصفهان زیبا» معتقد است آنچه این روزها شهروندان را درگیر کرده، همان آنفولانزا و سرماخوردگی و البته کروناست که سال‌های قبل نیز شاهدش بودیم.

شواهد حاکی از این است که در هفته‌های گذشته، اورژانس بیمارستان‌ها پر شده از بیمار‌هایی که با مشکلات تنفسی مراجعه کرده‌اند. آیا ویروس جدیدی باعث ابتلای این افراد شده است؟ ضمن اینکه اخیرا در فضای مجازی برخی از فعالان حوزه پرندگان، مدعی شیوع آنفولانزای نوع پرندگان در کشور شده‌اند!

خیر، سرماخوردگی و کرونا و آنفولانزا در حال حاضر به چشم می‌خورد که البته میزان شیوع آنفولانزا بیشتر و حدود پنج تا شش برابر سایر بیماری‌های ویروسی دیگر است.

آیا هنوز هم تست کرونا انجام می‌شود یا نیاز است که افراد تست دهند؟

خیر؛ نیازی نیست؛ چون در قالب بیماری‌های سندرومیک پیگیری می‌شوند و همه درمان‌های مشابهی دارند؛ البته ممکن است در برخی از مواقع که پیک بزند و آمار بالا برود یا کیس جدیدی به وجود آمد، نیاز به بررسی و تشخیص نوع سویه‌ها باشد. در دو هفته گذشته که از بیمارها بررسی به عمل آمد، آنفولانزا 15 و کرونا 2درصد و مابقی سرماخوردگی معمولی بود. آنفولانزا از کرونا شدت بیشتری دارد و با تب و لرز و بدن‌درد همراه است؛ ضمن اینکه ممکن است افراد مبتلا نیاز به استراحت پنج تا هفت‌روزه در منزل داشته باشند.

آیا در هفته‌‌های گذشته آنفولانزا در اصفهان پیک زده است؟

بله؛ در آبان ماه گذشته این ویروس پیک زد. به روال سال‌های گذشته ممکن است در دی و بهمن نیز اوج بگیرد؛ حتی در یکی از سال‌های گذشته در اردیبهشت‌ماه نیز ویروس آنفولانزا پیک زد. بیماری‌های ویروسی در هر موقعی ممکن است با افزایش روبه‌رو شوند. حضور افراد بیمار و دارای علائم و عدم استفاده از ماسک احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می‌دهد.

دلیل خاصی دارد که در این بازه‌های زمانی ویروس اوج می‌گیرد؟

شرایط محیطی برای رشد ویروس ممکن است در این بازه زمانی بیشتر باشد. این اتفاق می‌تواند به دلیل سردی هوا و همچنین بازگشایی مدارس و رفت‌وآمد کودکان به مدارس (در مهر) و همچنین تعطیلات سال نو جدید و کریسمس و… که تعاملات افراد با یکدیگر بیشتر می‌شود، باشد؛ اما این مسئله موضوع جدیدی یا عجیبی نیست.

آیا فاکتورهای خاصی باعث تشدید بیماری آنفولانزا می‌شود؟ برای مثال، آلودگی هوا در اصفهان بر بدترشدن حال شهروندان مبتلا تأثیر دارد؟

بله؛ آلودگی هوا می‌تواند منجر به ضعف سیستم ایمنی شود و آن را تحریک کند و علائمی مثل عطسه و سرفه و تنگی نفس افزایش یابند و شدت بیشتری به این بیماری می‌دهد و آن را طولانی‌تر می‌کند.

آیا امسال آنفولانزا مرگ‌ومیری هم داشته است؟

من گزارشی ندارم.

خیلی از افراد از کرونا به دلیل شرایط خاصی که در سال‌های گذشته به وجود آمد بیشتر از آنفولانزا هراس دارند. آیا کرونایی که اکنون افراد به آن مبتلا می‌شوند، سویه خطرناکی است و به مرگ منجر می‌شود؟

در افرادی که دارای مشکلات تنفسی و قلبی و همچنین بیماری‌های زمینه‌ای هستند، ممکن است آنفولانزا و کرونا منجر به مرگ شود؛ اما سویه‌ای که اکنون شایع است خطرناک و آزاردهنده نیست. در افرادی که دارای ضعف سیستم ایمنی هستند، احتمال ابتلای شدیدتر وجود دارد؛ اما آمار و ارقام نشان می‌دهند که فعلا اتفاق خاصی رخ نداده و وضعیت به روال سال‌های گذشته است.

سرعت انتقال آن چطور؟

خیر؛ کرونایی که اکنون مشاهده می‌شود، سرعت انتقال بالایی ندارد.

بسیاری از شهروندان موقعی که به بیماری ویروسی مبتلا می‌شوند، اصرار به تجویز آنتی‌بیوتیک دارند. آیا استفاده آن برای این بیماران مجاز است؟

آنتی‌بیوتیک‌ها تنها برای درمان 2درصد از افرادی که دارای بیماری‌های تنفسی هستند، تأثیر دارد؛ درحالی‌که برخی از بیماران تحت هر شرایطی اصرار به مصرف آنتی‌بیوتیک دارند.

با توجه به مصرف فراوان آنتی‌بیوتیک در این فصل از سال، آیا درحال حاضر با مشکل کمبود این داروها مواجه نیستیم؟

خیر؛ مشکلی وجود ندارد؛ اما مسئله این است که مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک موجب می‌شود تا بدن افراد به‌مرور تأثیرپذیری خود را از دست بدهد و زمانی که فرد نیاز به این دارو دارد، آنتی‌بیوتیک دیگر پاسخگو نباشد و مجبور به استفاده از داروهای گران‌قیمت‌تر باشند؛ برای همین هم است که در دنیا نهضت مقابله با مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک راه افتاده و پزشکان نیز باید حواسشان باشد تا تحت تأثیر بیماران قرار نگیرند. داروخانه‌ها هم نباید بدون نسخه به بیماران این دارو را ارائه دهند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

2 + 20 =