به گزارش اصفهان زیبا؛ در دوره شیوع بیماری کرونا، ورزشهای آبی بیش از دیگر ورزشها تحتتأثیر قرار گرفتند تا جایی که بیشتر استخرها نزدیک به دو سال تعطیل یا نیمهتعطیل بودند. پس از دوره پساکرونا و درحالیکه میرفت تا وضعیت استخرها به شرایط عادی بازگردد، این بار مشکل قطعی برق و قطعی گاز گریبانگیر آنها شد تا بهتبع آن ورزشهای آبی استان بهویژه رشته شنا تحتتأثیر این موضوعات قرار گیرد.
فعالیت در رشتههای آبی همچون شنا، شیرجه و واترپلو مستلزم در اختیار داشتن سختافزار لازم است و برخلاف دیگر رشتهها در صورت نبود سختافزار اولیه نمیتوان از امکانات دیگر برای پیگیری تمرینات ورزشکاران استفاده کرد؛ ضمن اینکه مربیان ورزشهای آبی و ناجیان غریق که مدت زیادی نیست از دوران رکود و بیکاری کرونا رها شدهاند، یک بار دیگر شغلشان تحتتأثیر مشکلات قرار گرفته است.
مهرداد رئیسی، دبیر هیئت شنای شهرستان اصفهان مشکل قطعی گاز را معضل اصلی استخرها در فصل زمستان عنوان کرده و میگوید: استخرداری به دلیل بالا رفتن هزینههای اجاره و نگهداری سنگین شده و مشکل قطعی برق و گاز در فصل پاییز و زمستان دردسر مضاعفی را برای استخرداران ایجاد کرده است.
او میافزاید: با توجه به تعطیلی سانسهای استخر، بسیاری از مربیان و ناجیان بیکار میشوند و نمیتوانند خرج خانوادهشان را بدهند؛ این در حالی است که عمده این افراد شغلی به جز این کار ندارند.
رئیسی معتقد است مشکلاتی که در مسیر فعالیت استخرها به وجود آمده، تأثیراتش را بر سطح فنی شنا میگذارد و باعث میشود بیشتر تیمها تمایلی برای تیمداری در سطح لیگ برتر و لیگهای استانی نداشته باشند.
دبیر هیئت شنای استان اصفهان میافزاید: باید فکر اساسی برای فعالیت استخرها و در اصل معاش جامعه استخرداران، مربیان و ناجیان غریق شود، چند سال که درگیر بیماری کرونا بودیم و استخرها تعطیل و مربیان و ناجیان بیکار شدند و بعد از کرونا هم مشکل قطعی گاز دامنگیر این قشر شده است.
ورزشهای آبی کشورمان و بهتبع آن در استان در حالی چند سال درگیر تبعات ناشی از تعطیلی کرونا و پس از آن قطعی برق و گاز شدند که اهمیت و سرمایهگذاری در این رشتههای مدالآور واقعیت مسلمی است که مدیران ورزشی کشور نیز همواره شعار آن را دادهاند؛ اما مشکلات سختافزاری موجود باعث شده تا شرایط اولیه برای فعالیت نیز مساعد نباشد تا هدفهای بعدی مدنظر قرار گیرد.
دبیر هیئت شنای اصفهان نیز درباره این موضوع میگوید: شنا جزو پرمدالترین رشتههای المپیکی است و سرمایهگذاری در این رشته و رشتههای دیگری همچون دوومیدانی و ژیمناستیک اهمیت بسیاری دارد و اگر میخواهیم با کشورهای پیشتاز در این رشتهها رقابت کنیم، باید شرایط به گونه دیگری فراهم شود.
رئیسی که بهعنوان مربی تیم را در لیگ برتر شنا همراهی میکند، دراینباره تصریح میکند: با تیم سمنان در لیگ برتر شرکت کردهایم و علاوه بر خودم، شش شناگر اصفهانی نیز تیم را همراهی میکنند. فصل گذشته برای اولین بار در لیگ حضور یافتیم و در این فصل باتجربهتر شدهایم و احتمال اینکه روی سکو برویم، بیشتر است.
به گفته او تیمهای نفت، کیانا گلستان و قهرمان مشهد، مدعیان اصلی لیگ محسوب میشوند و تیم خوبی را راهی لیگ باشگاهی کردهاند. در چند فصل گذشته تیم اریس نماینده استان در لیگ برتر بوده که در فصلهای گذشته با استفاده از ظرفیت شنای استان تیم قدرتمندی را راهی لیگ میکرد، اما در این فصل سیاست تیم بر بهکارگیری از بازیکنان جوان و بومی متمرکز شده است.
دبیر هیئت شنای اصفهان با بیان اینکه شناگران شاخص در چند تیم پخش شدهاند و این موضوع کیفیت لیگ را بالا میبرد، میگوید: لیگ برتر هر ورزش بالاترین سطح مسابقات آن کشور است که لیگ برتر شنا نیز از این قاعده مستنثی نیست.
آن طوری که رئیسی میگوید: در لیگ برتر شنا بازیکنان جوان در رقابت با بازیکنان ملیپوش انگیزه زیادی برای درخشش دارند و این رقابتها فرصت خوبی برای تیمها و بازیکنان است که با استفاده از حضور اسپانسرها و توجه رسانهها، توانمندیهایشان را به نمایش گذاشتهاند.
رقابتهای لیگ برتر هر سال بهصورت متمرکز در تهران پیگیری میشود و اصفهان با توجه به اینکه یکی از پایگاههای اصلی رشته شنا در کشور محسوب میشود، میتواند میزبانی یک یا چند مرحله از لیگ را بر عهده بگیرد؛ همچنان که دبیر هیئت شنای اصفهان معتقد است در استان زیرساخت برای میزبانی وجود دارد؛ اما در تهران شرایط بهتری فراهم است و با توجه به مرکزیت، معمولا تیمها تمایل دارند در این شهر مسابقه بدهند. آن طوری که رئیسی میگوید، طرح برگزاری لیگ برتر شنا در چهار مرحله ارائه شده که هر مرحله در یک استان برگزار شود که البته فعلا بهصورت یک طرح پیشنهادی است.