مواد غذایی ضدتب و لرز

دمای بدن ما در حالت تب به بالای 38 درجه سانتی‌گراد می‌رسد، درحالی‌که در شرایط عادی بین 36.5 و 37.5 درجه است.

تاریخ انتشار: ۱۲:۱۸ - پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
مواد غذایی ضدتب و لرز

به گزارش اصفهان زیبا؛ دمای بدن ما در حالت تب به بالای 38 درجه سانتی‌گراد می‌رسد، درحالی‌که در شرایط عادی بین 36.5 و 37.5 درجه است.

تب‌های معمولی بدون مصرف دارو و طی دو تا سه روز درمان می‌شوند؛ اما تب‌های با دمای بالا و به همراه حالت تهوع و استفراغ، باید تحت‌نظر پزشک درمان شوند.
تب به‌خودی‌خود یک بیماری محسوب نمی‌شود، بلکه نشانه‌ای از برخی ناراحتی‌های زمینه‌ای و به‌ویژه عفونت در بدن به‌حساب می‌آید.
تب معمولا با علائم دیگری نظیر ریزش عرق، لرز، تشنگی، التهاب و قرمزی پوست، حالت تهوع، استفراغ و اسهال همراه است.

وجود تب به‌تنهایی الزاما نیاز به درمان ندارد؛ چراکه یکی از راه‌های طبیعی بدن برای مقابله با بیماری‌ها بوده و نباید مهار شود؛ مگر آنکه میزان آن بسیار بالا بوده یا با علائم دیگری همراه باشد.

دکتر مهران نوری، متخصص تغذیه با ذکر این موضوع در ادامه به نیازهای تغذیه‌ای در صورت بروز تب اشاره کرد.
آب و مایعات کافی: یکی از واکنش‌های بدن نسبت به افزایش حرارت، تعریق است که باعث از دست رفتن مایعات می‌شود. در صورت همراهی با اسهال و استفراغ، این حالت تشدید می‌یابد؛ بنابراین برای پیشگیری از آن آب و مایعات نوشیده شود. نوشیدنی تدریجی آب‌میوه نیز به‌ویژه در کودکان توصیه می‌شود.

ضمنا در کودکان تب‌دار، تهیه محلول به‌وسیله پودر هیدراسیون (ORS) می‌تواند کمک‌کننده باشد. ازاین‌رو توصیه می‌شود در افرادی که حالت تب بالاست، از محلول هیدراسیون به‌عنوان یک روش درمانی کمک‌کننده استفاده شود تا بتوان راحت‌تر مقادیر آب ازدست‌رفته را جبران کرد.

مصرف میوه و سبزی‌ها: مصرف سبزی‌ها برای فردی که تب دارد و دچار ضعف و بی‌اشتهایی است، کمی دشوار است؛ اما توصیه می‌شود که این افراد باید میزان زیادی سبزی‌ها مانند اسفناج، کاهو و میوه‌هایی مانند سیب، انگور، پرتقال، هلو و سایر میوه‌های آب‌دار فصلی را مصرف کنند.
 نکته: هیچ‌گونه علت پزشکی مبنی بر اینکه باید در صورت بروز تب مصرف خوراکی مواد غذایی را محدود کرد یا غذای سرد میل شود، وجود ندارد.

با افزایش حرارت بدن، فرد به کالری بیشتری نیاز دارد؛ چراکه با بروز تب، میزان سوخت‌وساز بدن افزایش می‌یابد.

در صورت وجود اسهال همراه با تب، از رژیم خوراکی حاوی موز، برنج، نان تست و مربای سیب استفاده شود.
در صورت اسهال، تا هنگامی‌که حرکات روده‌ای طبیعی و پایدار شود، مصرف غذای جامد منع می‌شود و بعدازآن وعده‌های کوچک خوراکی نرم شده مانند موز رسیده، مربای سیب، نان تست، سوپ مرغ، برنج و تخم‌مرغ آب پز شده قابل‌استفاده است.