روند بیماری‌های خطرناک در کشور

بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، سال گذشته در کشور ۱۱۲۷ بیمار مبتلا به تب دنگی تشخیص داده شد که ۹۲۲ مورد آن در داخل کشور رخ داده و انتقال محلی محسوب می‌شود.

تاریخ انتشار: 10:20 - پنجشنبه 1404/01/21
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
روند بیماری‌های خطرناک در کشور

به گزارش اصفهان زیبا؛ بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، سال گذشته در کشور ۱۱۲۷ بیمار مبتلا به تب دنگی تشخیص داده شد که ۹۲۲ مورد آن در داخل کشور رخ داده و انتقال محلی محسوب می‌شود.

  وضعیت بیماری تب‌دنگی، چیکونگونیا و زیکا

به نقل از وبدا، از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد موارد مثبت قطعی بیماری دانگ ۷۴ مورد و بیماری چیکونگونیا ۵۴ مورد در کشور گزارش شده است. این موارد از خارج کشور منتقل شده است.

بیماری زیکا هم تاکنون در کشور گزارش نشده است.

بر اساس گزارشات نظام مراقبت بیماری در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۳۰ اسفند ماه سال گذشته بالغ بر ۱۱۲۷ مورد تب دنگی تشخیص داده شده است.

از این تعداد، ۹۲۲ مورد آن در داخل کشور رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود و سایر بیماران در خارج از کشور به بیماری دچار شده‌اند.

 موارد انتقال محلی ۱۳ بیمار مبتلا به تب دنگی در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۸۹۷ بیمار در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان و ۱۲ مورد با سابقه سفر به چابهار در سایر استان‌های کشور شناسایی شده است.

مطابق بررسی اپیدمیولوژیکی انجام شده برای بیماران، اکثر بیمارانی که خارج از کشور آلوده شده‌اند، سابقه سفر به کشور امارات داشته و در این کشور به بیماری مبتلا شده‌اند.

۱۳۲مورد سابقه سفر به کشور امارات، ۶۹ مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان، یک مورد سابقه سفر به افغانستان، یک مورد سفر به ترکیه و یک مورد سابقه سفر به کشور بنین‌(غرب آفریقا) داشته‌اند.

به غیر از یکی از بیماران که دارای ملیت آفریقایی بوده، سایر بیماران دارای ملیت ایرانی هستند.

تاکنون یک مورد مرگ در موارد وارده گزارش شده و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار بوده است.

همچنین در سال ۱۴۰۳ تاکنون پنج مورد بیمار مبتلا به چیکونگونیا گزارش شده که تمامی موارد سابقه سفر به خارج از کشور داشته‌اند.

این بیماران در شهرستان‌های چابهار و تهران تشخیص داده شده‌اند.

وضعیت کشور از نظر وجود پشه آئدس ناقل

اولین گزارش صید پشه آئدس اجیپتی در اسفند سال ۱۳۹۸ در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان گزارش شده است.

در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان‌(چابهار و کنارک)، بوشهر‌(عسلویه و کنگان) مشاهده شده است.

آئدس آلبوپیکتوس نیز در تمام نقاط استان گیلان، شهرستان‌های رامسر، تنکابن، عباس‌آباد، محمودآباد و نور استان مازندران و نیز شهرستان بیله‌سوار استان اردبیل، شهرستان‌های خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی گزارش شده است.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

2 × پنج =