پیام امیرعبداللهیان به آمریکا

روز گذشته سومین مجمع گفت‌و‌گوی تهران در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه آغـازبه‌کــار کـرد. «سیــاست همسایـــگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتماد سازی» مهم‌ترین محور مجمع امسال است. محوری که برای این کنفرانس انتخاب شده، درواقع همان رویکردی بـوده که موردتأکیـد دولــت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی قرار گرفته است. در این مجمع نزدیک به ۷۰ اندیشمند و فعال سیاسی از ۳۶ کشور به همراه مقامات سیاسی، مدیران اندیشکده‌ها و مؤسسه‌های پژوهشی، اندیشمندان و پژوهشگران حضور داشتند. دور اول و دوم مجمع گفت‌وگوی تهران سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ برگزار شد و نقش برجسته‌ای در گردهمایی و تعامل مقامات سیاسی و اندیشمندان حوزه مطالعات بین‌المللی و منطقه‌ای به‌ویژه در حوزه منطقه غرب آسیا داشت.

تاریخ انتشار: 22:16 - سه شنبه 1401/09/29
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
پیام امیرعبداللهیان به آمریکا

آمادگی ایران برای اعتمادسازی و همکاری در همه ابعاد و سطوح با همسایگان

وزیــر امور خارجـه کشـورمان به‌عنـوان سخنران اصلی نشست، ضمن قدردانی از سخنرانان، مهمانان و برگزارکنندگان مجمــع گفت: امیــدواریــم با تبــادل دیدگاه‌ها بتوانیم آخریــن تحـــولات منطقه‌ای و بین‌المللی چالش‌های منطقه و فراروی جهان را موردواکاوی قرار دهیم.
حسین امیرعبداللهیان ادامه داد: آماده اعتمادسازی و همکاری در همه ابعاد و سطوح با همسایگان در منطقه و حوزه خلیج فارس هستیم تا یک‌بار برای همیشه تفکر تأمین امنیت از خارج منطقه کنار رفته و با همیاری کشورهای منطقه امنیت پایداری در منطقه به وجود آید.
او مجمع تهران را مجمعی برای گفت‌وگو، اشتراک‌گذاری و ایجاد فضای مفاهمه دانست و اظهار کرد: در این نشست صاحب‌نظران سخن می‌گویند و امیدوارم این گفت‌وگوها برای ایجاد منطقه‌ای آرام و با ثبات‌تر و جهانی صلح‌آمیزتر داشته باشیم.
او افزود: این مجمع در سال جاری با مفهوم محوری سیاست همسایــه‌محـور ایــران بــا رهیـــافتـــی به‌سوی دوستی و اعتمادسازی برگزار می‌شود تا یادآوری کند دولت ایران مفهوم همسایگی را محور سیاست خود قرار داده و با تمام توان به اعتمادسازی و تقویت پایه‌های دوستی در منطقه می‌اندیشد و با قوت گام برمی‌دارد.

مشورت با نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جریان است

امیرعبداللهیان در ادامه با اشاره به موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران تأکید کرد: آمریکا باید از سیاست ریاکارانه درمورد توافق و بازگشت به برجام دست بردارد. وزیر امور خارجه ادامه داد: آمریکا از سویی امروز صحبت از مذاکرات هسته‌ای و رسیدن به گام‌های نهایی توافق می‌کند و از سوی دیگر از ایجاد ناامنی و بی‌ثبات‌کردن ایران حمایت می‌کند. او تصریح کرد: این سیاست ریاکاران باید پایان یابد.
اگر چنین شود و ایالات متحده واقع‌بینانه و در مسیری عملی و واقعی به‌دنبال رسیدن به توافق و بازگشت به تعهدات خود در برجام باشد، جمهــوری اسـلامی ایــران نیــز آمادگی دارد از مسیر گام‌های پایانی توافق برای رفع تحریم‌ها و بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات، استقبال کند.
امیرعبداللهیان ادامه داد: ما درحال مشورت و تعامل مستمر با نماینده عالـــی سیاست خارجی اتحادیـه اروپـا هستیـــم و روز یکشنبه نیـز معــاون امــور کل آژانــس بیـــن‌المللی انرژی اتمی گفت‌وگوهای سازنده و رو به جلویی با سازمان انرژی اتمی بــه‌عمــل آورد.

تأکید بر تداوم همکاری راهبردی با چین

وزیر امور خارجه در ادامه به توسعه روابط با چین اشاره و اظهار کرد: ما از همکاری‌های منطقه‌ای چین با کشورهــای منطقــه همــواره استقبـــال کرده‌ایم. تهران و پکن در سال‌های اخیــر سطــح مناسبات خود را بـــه همکاری‌های بلندمدت راهبردی ارتقا داده‌اند. هفته گذشته دونماینده عالی ایرانی و چینی برای پیگیری اجرای برنامه جامع مشترک همکاری‌های راهبردی دو کشور در تهران گفت‌وگو کردند و ما در مسیر اجرای همکاری‌های ۲۵ ساله با سرعت و با نگاه همه‌جانبه به پیش می‌رویم.
او تأکید کرد: ما در این فضای همکاری انتظار نداشتیم که بیانیه سال ۲۰۱۴ نشست وزرای خارجه منطقه و چین درمورد جزایر تعلق داشته ابدی و تاریخی به جمهوری اسلامی ایران کپی پیست و تکرار شود.
مراتب ناخرسندی و اعتراض خود را از مجاری دیپلماتیک به شکل رسمی و ارسال یادداشت رسمی به طرف چینی اعلام و ابلاغ  کردیم. امیرعبداللهیان ضمن تأکید بر تداوم همکاری راهبردی با چین اظهار کرد: به‌صراحت اعلام کرده‌ایم که در مسیر حفظ تمامیت ارضی ایران با هیچ طرفی تعارفی نداریم. از اینکه مقامات ذی‌ربط چین در دیدارهای رسمی فرستاده چین با مسئولان ایران و دیدارهای سفیر ایران در چین با مقامات این کشور نسبت به اصلاح این خطا اقدام کردند، سپاسگزاریم.

گفت‌وگو؛ بهترین وسیله برای آفت‌زدایی در روابط بین کشورها

عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر پیشین عراق نیز به عنوان یکی از مهمانان مجمع گفت‌وگوی تهران در سخنرانی خود ضمن اشاره به اثرات جنگ اوکراین بر تحولات بین‌المللی گفت: این جنگ بار دیگر اهمیت انرژی، از جمله نفت و گاز را در عرصه جهانی مطرح کرد و کشورهای غربی را مجبور کرد اهمیت موضوعاتی چون اوپک پلاس را بپذیرند و یا گفت‌وگوهایی را با ونزوئلا انجام دهند که از منابع انرژی این کشور استفاده کنند.
از دیگر حاضران این مجمع دنیس مونکاد،  وزیر خارجه نیکاراگوئه بود که با اشاره به نقش منفی امپریالیسم و سلطه‌گری آمریکا که با مقاومت نیکاراگوئه و کشورهای دیگر شکست خورده است، گفت: ایران و نیکاراگوئه دوســت و بــرادر هستنــد. ما در بــرابــر سلطه‌گری مقاومت می‌کنیم و پیروز می‌شویم. ما اعتماد به ساخت دنیایی بهتر، چندقطبی و همه‌شمول براساس احترام به کشورها داریم.

اعلام همبستگی ونزوئلا با مردم ایران

معاون وزیر خارجه قطر هم در سخنرانی خود در سومین نشست مجمع گفت‌وگوی تهران تأکید کرد که  قطر جدا از منطقه نیست و همواره تلاش می‌کند تا باب گفت‌وگو را باز نگــه دارد.
 محمد بن عبدالعزیز الخلیفی تصریح کرد: قطر معتقد است که گفت‌وگو بهترین وسیله برای آفت‌زدایی در روابط بین کشورهاست. من از برگزاری موفق این برنامه تشکر می‌کنم. همچنین  کارلوس مارتین،  معاون وزیر خارجه ونزوئلا در سخنان کوتاهی در این نشست با بیان اینکه معتقدیم نقش سازنده ایران در این لحظه نقش مهمی است، افزود:  از جانب دولت ونزوئلا از دعوت شما قدردانی می‌کنم. ما معتقدیم نقش سازنده ایران در این لحظه نقش مهمی است.   ما همبستگی خود را با مردم ایران اعلام می‌کنیم.
برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

8 − 6 =