جایگاه و ارزش غذایی تخم‌مرغ

امروز روز جهانی تخم‌مرغ است، ماده غذایی بسیار مفیدی که باید جایگا ویژه‌ای در سبد غذایی خانواده‌ها داشته باشد. چراکه خواص زیادی برای آن ذکر شده است. حسین حبیبیان، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شماره دو اصفهان به این خواص اشاره می‌کند

تاریخ انتشار: 11:43 - دوشنبه 1402/07/17
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
جایگاه و ارزش غذایی تخم‌مرغ

به گزارش اصفهان زیبا؛ امروز روز جهانی تخم‌مرغ است، ماده غذایی بسیار مفیدی که باید جایگا ویژه‌ای در سبد غذایی خانواده‌ها داشته باشد. چراکه خواص زیادی برای آن ذکر شده است. حسین حبیبیان، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شماره دو اصفهان به این خواص اشاره می‌کند.

جایگاه تخم‌مرغ در بین خانواده‌ها

تخم‌مرغ به عنوان یک ماده غذایی سالم و مقوی و منبع خوبی از پروتئین، ویتامین‌ها و املاح ضروری همیشه مورد توجه بوده است. تخم‌مرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه و کامل است، بلکه یک ماده غذایی جدایی‌ناپذیر براي تهیه بسیاري از غذاها است.

 علی‌رغم تمامی اینها، متاسفانه جایگاه تخم‌مرغ در سبد غذایی خانوارها به دلیل نا‌آگاهی در خصوص کلسترول آن، کاهش یافته است.

 بیشترین تحقیقات علمی اخیر نه فقط تخم‌مرغ را به گذشته درخشان آن بر‌می‌گرداند، بلکه جایگاه آن را به عنوان یک غذاي کاربردي بالا برده و دلایلی را براي مصرف همیشگی تخم‌مرغ ارائه می‌کند.

ارزش غذایی پروتئين تخم‌مرغ

ارزش بيولوژيكي پروتئين تخم‌مرغ بسيار بالاست و نسبت به ساير منابع پروتئيني مثل لبنيات، گوشت‌ها و حبوبات غني‌تر است. پروتئين تخم‌مرغ بیشتر اسيدهاي آمينه ضروري براي سلامتي انسان را داراست. بنابراين مصرف تخم‌مرغ با ساير موادغذايي كه از نظر پروتئيني فقير هستند مانند نان، برنج و غلات، باعث تكميل ارزش پروتئيني آنها مي‌شود.

 12 درصد وزن تخم‌مرغ را پروتئين تشكيل مي‌دهد و هم در زرده و هم در سفيده وجود دارد، ولي مقدار بيشتری در آلبومین سفيده تخم‌مرغ موجود است.

 ويتامين‌ها و املاح موجود در تخم‌مرغ

تخم‌مرغ، بيشتر ويتامين‌هاي موردنياز بدن به جز ويتامين‌C را دارد. تخم‌مرغ منبع خوبي از ويتامين‌هاي گروه B و A است.

 همچنين ويتامين D و E را به مقدار كافي تأمين مي‌كند و منبع بسيار خوب يد، فسفر روي، سلنيم، آهن و كلسيم است.

چند نکته

-از خوردن تخم‌مرغ خام باید خودداری شود زیرا سفیده خام به دلیل وجود گلیکوپروتئین آویدین در معده قابل هضم نیست.

همچنین این پروتئین از جذب ویتامین بیوتین پیشگیری می‌کند. تخم‌مرغ خام همچنین ممکن است حاوی باکتری سالمونلا باشد که باعث عفونت‌های گوارشی در بدن می‌شود.

مصرف تخم‌مرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و کلیه بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماري توصیه می‌شود.

-در گروه‌هاي داراي بیماري دیابت، فشار‌خون بالا و قلبی‌وعروقی تا حدود 3 عدد در هفته نیز پیشنهاد می‌شود.

-مطالعات نشان داده‌اند که مصرف متعادل تخم‌مرغ تاثیر چندانی بر افزایش چربی و فشار‌‌خون ندارد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

یازده − یازده =