دانستنی روز:

فواید ورزش بر اندام‌های بدن

امروز روز تربیت بدنی است و این نشان از اهمیت ورزش برای ماست. از این رو شایسته دیدیم به فواید و توصیه‌هایی از ورزش با نظر مهری علیزاده، کارشناس آموزش سلامت مرکز بهداشت یک بپردازیم:

تاریخ انتشار: 19:52 - چهارشنبه 1402/07/26
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
فواید ورزش بر اندام‌های بدن

به گزارش اصفهان زیبا؛ امروز روز تربیت بدنی است و این نشان از اهمیت ورزش برای ماست. از این رو شایسته دیدیم به فواید و توصیه‌هایی از ورزش با نظر مهری علیزاده، کارشناس آموزش سلامت مرکز بهداشت یک بپردازیم:

يکي از مهمترين مشكلات جامعه امروزي، کاهش فعاليت جسمانی مناسب است.

مطالعات نشان داده است زندگي بدون فعاليت جسماني ميزان مرگ را افزايش مي‌دهد. همچنین افرادي كه آمادگي و توان جسمي خوبي دارند، در فعاليت‌هاي اجتماعي و فردي موفق‌تر هستند.

علم پزشكي علاوه بر سایر اقداماتی كه در خصوص بيماري‌هاي مختلف انجام مي‌دهد، از ورزش نيز به عنوان وسيله‌اي برای بهبود بيماران بهره مي‌برد.

اما به‌طورکلی آثاری که برای ورزش ذکر شده است، به ترتیب زیر است:

تاثير ورزش بر قلب و عروق

يكي از راه‌هاي مراقبت از قلب، انجام ورزش‌هاي متناسب است. ورزش باعث افزايش قدرت انقباضي قلب و در نتیجه کم شدن تعداد ضربان قلب در هر دقيقه می‌شود. در نتیجه خون با نيروي بيشتري به جريان افتاده و انتقال اكسيژن به قسمت‌هاي مختلف بدن بهتر صورت می‌گیرد. همچنین با پيشگيري از بروز بيماري فشارخون به دليل كاهش كلسترول و بازشدن عروق و با انقباض عضلات پا در حين ورزش‌، خون راحت‌تر به قلب بازگردیده و از بروز واريس در پاها جلوگيري مي‌شــود.

 تاثير ورزش بر دستگاه تنفس

در زمان انجام فعاليت جسماني و ورزش، مقدار مصرف اكسيژن اعضا مختلف بدن افزايش پيدا مي‌كند. چون با ورزش شش‌ها بيشتر باز شده و موجب دريافت بيشتر اكسيژن و رساندن آن به اندام‌هاي بدن مي‌شود. قابليت دريافت و مصرف اكسيژن بيشتر موجب مي‌شود كارآيي جسماني افزايش و خستگی دیرتر بروز کند.

تاثير ورزش بر دستگاه گوارش: تمرينات بدني موجب تحريك اشتها مي‌شود. به‌خصوص در افرادي كه دچار بي‌اشتهايي عصبي هستند، اين اثر بسيار مشهود است. همچنین ورزش با تحريك دستگاه گوارش مانع ايجاد يبوست مي‌شود.

تاثير ورزش بر دستگاه حركتي

قدرت كارآيي عضلات بدن با انجام ورزش مناسب افزايش مي‌يابد. ورزش صحيح از آرتروز جلوگيري كرده و موجب سلامت و استحكام مفاصل شده و مقاومت آنها را در مقابل صدمات افزايش مي‌دهد. همچنین باعث كشش عضلات و انعطاف‌پذيري بيشتر بدن مي‌شود و به استحكام استخوان‌ها کمک کرده و از پوكي آن پیشگيري می‌کند. در ضمن با تقويت عضلات، ستون مهره‌ها از بروز كمردرد پيشگيري می‌کند و از شل شدن عضلات هم جلوگيري كرده و ذخيره انرژي عضلات را افزايش مي‌دهد.

تاثیر ورزش بر غدد داخلی

 ترشحات غدد داخلي تنظيم شده و در شرايط مختلف به مقدار لازم در بدن هورمون مورد نياز ترشح مي‌شود. در بيماران ديابتي، قندخون به شكل قابل توجهي كاهش مي‌يابد.

تاثير ورزش بر دستگاه عصبي

 ورزش موجب بهبود كار سيستم عصبي و هماهنگي لازم بين اعصاب و عضلات خواهد شد. همچنین ورزش از فشارهاي رواني و ناراحتي‌هاي روحي مي‌كاهد و راهي مناسب براي مقابله با افسردگي بوده و نیز مؤثرترين راه براي درمان بي‌خوابي است.

چند توصیه

-حداقل ۳۰ دقیقه تحرک در روز(معادل مصرف ۱۵۰ کالری انرژی در روز) برای هر فرد ضروری است.

-داشتن رژیم‌های لاغری بدون انجام تحرک، بدن را دچار آسیبهای جدی میکند.

-انجام ورزش برای افرادی که دچار ناراحتی قلبی و تنگی نفس هستند، در هوای سرد توصیه نمی‌شود.

برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

هفده + 9 =