به گزارش اصفهان زیبا؛ نشست خبری سیوپنجمین جشنواره تئاتر استان اصفهان صبح چهارشنبه با حضور علی تمنایی، مدیر ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان؛ رضا دهقان، دبیر جشنواره و جواد ایزددوست، رئیس انجمنهای نمایشی استان اصفهان و دبیر اجرایی جشنواره در مجتمع مطبوعاتی برگزار شد.
در ابتدای نشست، مدیر ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ضمن خیرمقدم به اهالی رسانه و تسلیت بابت شهادت مردم تحت ستم غزه و تقدیر از تجمع جامعه کلیمیان در اعتراض به جنایتهای رژیم صهیونیستی بیان کرد: سیوپنجمین جشنواره تئاتر استان اصفهان برخلاف دهه گذشته در دو بخش خیابانی و صحنهای برگزار میشود. طی پانزده سال گذشته در بخش خیابانی در کشور و استانها جشنوارهای نداشتهایم؛ اما امسال با پیگیری استان این جشنواره در دو بخش خیابانی و صحنهای در استان برگزار خواهد شد.
احیای مجدد تئاتر خیابانی استان
علی تمنایی در خصوص احیای تئاتر خیابانی در اصفهان گفت: کانون تئاتر خیابانی استان اصفهان با حضور یکی از فعالان تئاتر استان، اسماعیل صرامی، فعال شد و اکنون نزدیک به چهار ماه است که در همه شهرستانهای استان در حال فعالیت است و پس از سالها تعطیلی و رکود در این حوزه، این حرکت شروع خوبی خواهد بود.
مدیر ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به اینکه فعالیتهای چهار ماه گذشته منجر به این شد که بخش خیابانی را به سیوپنجمین جشنواره تئاتر بیفزاییم، اظهار کرد: در بخش خیابانی 59 اثر متقاضی شرکت در جشنواره بودند که از این میان، 24 اثر متعلق به شهرستان اصفهان است و دیگر آثار از سایر نقاط استان به دبیرخانه رسید؛ شهرستانهایی همچون خمینیشهر با یازده اثر، شاهینشهر با چهار اثر، فلاورجان با چهار اثر، فولادشهر با چهار اثر، مبارکه با سه اثر، آرانوبیدگل با دو اثر، نجفآباد با دو اثر و سمیرم و نائین و اردستان هرکدام با یک اثر. این آمار نشاندهنده حضور پررنگ شهرستانها در این دوره است.
حضور پررنگ بانوان هنرمند در میان آثار ارائهشده
تمنایی با ارائه این خبر خوب که از این میان، یازده کارگردان از بانوان بودند، ادامه داد: از 59 اثر متقاضی، آثار بهصورت فیلم یا بهصورت حضوری با حضور هیئت بازبین، بازبینیشده و از این میان یکسوم آثار، یعنی بیست اثر، در جشنواره با یکدیگر رقابت خواهند کرد. از بیست اثر راهیافته به جشنواره، ده اثر برای اصفهان و ده اثر برای دیگر شهرستانهاست.
مدیر ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در خصوص محل نمایش تئاترهای خیابانی توضیح داد: هجده اثر بعدازظهرها در گذر فرهنگی چهارباغ اجرا و همانجا داوری خواهد شد؛ دو نمایش هم به لحاظ موضوعی که دارند، در گلستانشهدا در کنار مزار شهدای مدافع حرم اجرا و همانجا هم داوری خواهند شد. از این بیست اثر، یک اثر پس از داوری در خانه اصفهان و محل حادثه تروریستی سال گذشته با هدف زندهنگهداشتن یاد و نام شهدای امنیت به نمایش درمیآید.
تمنایی افزود: امسال هشت اثر با موضوع دفاعمقدس و غزه به دبیرخانه رسید و این نشان از تفکر بهروز هنرمندان عرصه تئاتر دارد؛ همچنین، هشت اثر در موضوعهای اجتماعی اصفهان همچون معلولان و آب و چهار اثر با موضوع مذهبی و آیینی به دبیرخانه ارسال شد.
داورانی از اصفهان و تهران در کنار هم
علی تمنایی با معرفی داوران این بخش جشنواره گفت: یکی از داوران این بخش شهرام نوشید، مدیر کانون تخصصی نمایشهای خیابانی ادارهکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر بخش نمایشهای خیابانی چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر است که از تهران دعوت شده است؛ همچنین با توجه به تأکید ما بر حضور هنرمندانی از اصفهان بهعنوان داور، شهاب غزالی، بازیگر و کارگردان عرصه تئاتر و مدیرگروه تئاتر شهرزاد و اسماعیل صرامی، مسئول تئاتر خیابانی استان اصفهان، در بخش داوری حضور دارند.
راهیابی چهار اثر استانی به جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
او در خصوص توانایی گسترده استان در عرصه تئاتر عنوان کرد: ما این ادعا را داریم که اصفهان ظرفیت چشمگیری در عرصه تئاتر خیابانی دارد و در کشور حرف برای گفتن داریم. دیروز در جشنواره ملی تئاتر شهر زندگی، یک تئاتر خیابانی از خمینیشهر با عنوان «واگویههای یک لکلک» اکران شده و از آنجا به چهلودومین جشنواره تئاتر فجر راه یافته است. اثر دیگر در جشنواره منطقهای لاهیجان اکران شد؛ با عنوان «پیوند کوالانسی» از ابراهیم حاجحیدری از خمینیشهر که این اثر هم به جشنواره فجر راه پیدا کرد. اثر دیگر از نجمه محرابی از خمینیشهر که از جشنواره تئاتر مریوان به جشنواره تئاتر فجر رسیده است. کاری از محمد رادمهر با عنوان «370 شهروند نمونه» با موضوع حماسه 25 آبان از بخش تئاتر خیابانی جشنواره شرحانی به جشنواره تئاتر فجر رسیده است. این نشان میدهد که پیش از برگزاری جشنواره تئاتر استان اصفهان، چهار اثر از هنرمندان اصفهان از جشنوارههای منطقهای به جشنواره تئاتر فجر راه خود را باز کردهاند. این نشاندهنده ظرفیت و استعداد اصفهان برای داشتن جشنواره مستقل است.
بیش از دوبرابر رشد در آثار بخش صحنهای
مدیر ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به سراغ بخش صحنهای سیوپنجمین جشنواره تئاتر استان اصفهان رفت و بیان کرد: سال گذشته 16 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که از آن بین، هفت اثر پذیرفته شد. این در حالی است که امسال 42 اثر به دبیرخانه رسیده است؛ شامل 20 اثر از اصفهان و 22 اثر از شهرستانها که این استقبال بسیار خوب هنرمندان و پیشرفت چشمگیر هنر تئاتر را نشان میدهد.
او افزود: بعد از بازبینی 12 اثر به جشنواره راه یافتهاند که در بخش صحنهای جشنواره اکران خواهند شد. از دوازده اثر تأییدشده، سه اثر از اصفهان و نُه تئاتر از شهرستانها بوده و این حاکی از سهم سهبرابری شهرستانهاست.
تمنایی سخنان خود را با تشکر از معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان، حوزه هنری و سازمان صداوسیما به پایان برد.
در ادامه، رضا دهقان، دبیر سیوپنجمین جشنواره تئاتر استان اصفهان، درباره محلهای اجرای تئاتر صحنهای بیان کرد: تالار هنر، سالن ماه حوزه هنری و پردیس هنر میزبان تماشاگران تئاتر صحنهای خواهند بود؛ جدول اکران نیز در سایت ادارهکل ارشاد بارگذاری خواهد شد.
درخشش هنرمندان نامآشنا در جدول اکران
جواد ایزددوست، دبیر اجرایی جشنواره نیز در این نشست به اهالی رسانه گفت: اتفاق نادری در جشنواره تئاتر مریوان افتاد؛ از کل آثار رسیده به این جشنواره، هفت اثر از اصفهان بود؛ یکی از آثار نیز به جشنواره تئاتر فجر راه یافت که توان و تلاش هنرمندان این عرصه را میرساند.
او با اشاره به اینکه استقبال هنرمندان از این دوره جشنواره بسیار چشمگیر بود، بیان کرد: آثار خوبی ازلحاظ کمی و کیفی به دبیرخانه رسید و طی چهار روز بازبینی شدند. 59 اثر برای تئاتر استان و حتی برای کل کشور عدد مطلوبی است. در بخش صحنهای نامهای آشنا و باسابقهای حضور یافتهاند که پیشازاین در کشور و استان حائز رتبه شدهاند و جدول اکران ما را وزین کردهاند.
ایزددوست درباره برگزاری یک نشست تخصصی و یک کارگاه در کنار جشنواره اظهار کرد: 18 آبان در سالن سعدی حوزه هنری نشست تخصصی کانون تئاتر خیابانی استان با هدف انتقال تجربه با حضور شهرام نوشید و جمعه از ساعت 10 تا 12 در همان محل، کارگاه انتقال تجربه با داورانی از تهران برپا میشود.
او در پایان خاطرنشان کرد: نمایش «سندرم بولونیا» به نویسندگی و کارگردانی امید نیاز، بهعنوان بخش ویژه اضافه خواهد شد. تماشای کل جشنواره رایگان، اما با تهیه بلیت از پلتفرمی است که بهزودی اعلام خواهد شد.
بر اساس این گزارش، هیئت انتخاب آثار در بخش صحنهای متشکل از: مجید صدیقی، محسن رهنما، هومن حیدری، محمدظاهر آقامیرزایی و احسان جانمی بودند و در بخش خیابانی احمد شاهین، هادی کیانی و منصور قربانی وظیفه انتخاب آثار را برعهده داشتند.
گفتنی است؛ سیوپنجمین جشنواره تئاتر استان اصفهان 15 آبان ساعت 10 صبح در گلستانشهدا افتتاح و مراسم اختتامیه 19 آبان در سالن مهستان ارتش برگزار میشود؛ آثار نمایشی هم 16 تا 18 آبان طبق جدول اکران در مناطقی که اعلام شده است، به نمایش عموم درمیآید.