از قانون تا هشدار:

کالاهای آسیب‌رسان به سلامت

تبلیغات هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود، تا حدی که فرد را به وسوسه اندازد! اما در این بین برخی از تبلیغات آسیب‌رسان است و منع قانونی دارد.

تاریخ انتشار: 10:58 - چهارشنبه 1403/09/14
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
کالاهای آسیب‌رسان به سلامت

به گزارش اصفهان زیبا؛ تبلیغات هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود، تا حدی که فرد را به وسوسه اندازد! اما در این بین برخی از تبلیغات آسیب‌رسان است و منع قانونی دارد.

 در این رابطه نرجس ترکان، کارشناس شاغل در واحد مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت شماره دو اصفهان توضیح می‌دهد:

قانون، محصول زندگی اجتماعی است و به معنای عام آن، وجه تفکیک زندگی مدنی از زندگی غیر‌مدنی انسان‌ها است.

در حقیقت از جمله هدف‌های مهم تدوین و وضع مقررات توسط دولت و قانون‌گذاران، رشد و پیشرفت جامعه، تنظیم روابط اجتماعی افراد و ایجاد عدالت میان انسان‌هاست.

تبلیغات نیز به عنوان یک پدیده اجتماعی، از قرن 19 میلادی، با شیوه‌های نوین در جوامع مختلف رواج یافت و از همان ابتدا دولت‌ها با وضع مقررات و نظارت مستمر، ضمن حفظ منافع عمومی، به امر ساماندهی این پدیده پرداختند.

اما، برای پیشگیری و مقابله با بیماری‌ها و عوامل خطرساز سلامتی که بیشترین هزینه اقتصادی و اجتماعی را دارند، قانون ماده 48 تصویب شده است.

بر این اساس هرگونه تبلیغات خدمات و کالاهای آسیب‌رسان به سلامت طبق قانون و بر اساس تشخیص و اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران از سوی همه رسانه‌ها ممنوع است.

به‌دنبال تصویب این قانون، فهرست اقدامات و کالاهای آسیب‌رسان به سلامت و داروهای با احتمال سوء‌مصرف توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین و ابلاغ شده است که بدین شرح است:

فراورده‌های گوشتی و غذاهای آماده مصرف

 از جمله انواع سوسیس و کالباس، گوشت و مرغ با درصدهای متفاوت، فراورده‌های گوشتی عمل‌آوری شده پخته با درصدهای متفاوت، انواع ساندویچ و پیتزای حاوی سوسیس و کالباس و ژامبون آماده مصرف منجمد و غیر‌منجمد، انواع سمبوسه و فلافل فاقد شماره استاندارد، پنیر پیتزای پروسس و تاپینگ پیتزا.

نوشیدنی‌ها و فراورده‌های آنها

 از جمله انواع نوشابه گازدار طعم‌دار رنگی، طعم‌دار بی‌رنگ، میوه‌ای و کولا با یا بدون قند/‌شیرین‌کننده جایگزین(‌زیرو، لایت، کم‌کالری)، نوشابه انرژی‌زا، نوشیدنی مالت(ماء‌الشعیر)، انواع نوشیدنی‌های میوه‌ای گازدار و بدون گاز، انواع شربت میوه‌ای و غیر‌میوه‌ای، شربت‌های تزئینی، فراورده‌های یخی خوراکی، انواع پودر نوشیدنی فوری.

روغن‌ها

 منظور روغن‌های نیمه جامد مصرفی صنایع و خانوار.

سایر اقلام خوراکی

 انواع سس مایونز و سس سالاد پرچرب، انواع چیپس برگه و خلال سیب‌زمینی و انواع اسنک، انواع فراورده‌های کاکائویی مانند شکلات صبحانه، انواع دراژه، فراورده کاکائویی با مغزی ویفر، انواع تافی و آبنبات با و بدون قند

دخانیات

انواع محصولات دخانی از جمله سیگار و الکل زیان‌آور و تبلیغ آن منع قانونی دارد.

لوازم آرایشی

 فراورده‌های آرایشی تاتو و طراحی پوست، رنگ مو و بی‌رنگ‌کننده مو دکلره، فرکننده و کراتینه‌کننده‌های مو، کاشت ناخن، خدمات برنزه‌سازی پوست از طریق اشعه ماورای بنفش(سولاریم) و..

باید توجه داشت که تبلیغ این خدمات ممنوع است و ارائه آن از سوی غیرپزشک به‌طور‌ کلی غیر‌مجاز است.

داروهای با احتمال سوء‌مصرف

داروهای زیادی هستند که مضر است از جمله می‌توان به برخی از داروهای مکمل ورزشی و یا داروهای لاغری اشاره کرد.

 

 

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

نه + 8 =