به گزارش اصفهان زیبا؛ دبیر جشنواره بینالمللی فرهنگی سینمایی فیلم مقاومت گفت: جشنواره سینمایی فیلم مقاومت که جشنوارهای دوسالانه است، در هجدهمین دوره تصمیم گرفت از مرکز بگریزد و علاوه بر تهران، در استانهای سراسر کشور میزبان فیلمهای این حوزه باشد. این اتفاق بسیار خوشیمن و مبارک، سبب حرکت در مسیر جریان و همسو با تهران در شهرستانهاست.
جواد اسماعیلی ادامه داد: جشنواره فیلم مقاومت با نام قبلی جشنواره فیلم دفاعمقدس، جشنوارهای است که هر دو سال یک بار بنیاد فرهنگی روایت فتح آن را برگزار میکند. این جشنواره که بخشهای مختلفی از جمله دفاع مقدس، جهان بدون اسرائیل، نسل روایت، روایت قلم، تولیدات هوشمصنوعی و… دارد، آثاری از قبیل فیلم کوتاه و بلند، فیلم مستند، فیلمنامه، سریال و تولیدات مربوط به هر بخش را پذیراست.او افزود: از مهمترین مؤلفهها و رویکردهای این جشنواره، مقابله با نفوذ آمریکا و هدف جشنواره «نگاه استراتژیک به عمق استراتژیک فرهنگی نظام و گسترش گفتمان انقلاب اسلامی» است.
اسماعیلی اظهار کرد: افتتاحیه اکرانهای مردمی هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در روستای درهبید فریدن همزمان با یادواره شهدای روستا با حضور مسئولان استانی و هنرمندان برگزار شد؛ همچنین اولین فیلم از دوره هفدهم این جشنواره، مستند «آورتین» با نگاهی عمیق به زندگی سردار دلها، در فضایی سرشار از معنویت و ایثار اکران شد. این مکان تاریخی که شهید آوینی آن را رمز پایداری اسلام میدانست و شهید حاج احمد کاظمی برای حفظ ارزشهای انسانیاش تلاش میکرد، به نقطه آغازی برای این رویداد سینمایی تبدیل شد.
اکرانهای مردمی و سیار این جشنواره، بهعنوان ابتکاری برای تداوم این پیام، از افتتاحیه درهبید آغاز شده، در طول سال ادامه خواهد داشت و هدف، تنها چند روز جشن سینمایی نیست؛ بلکه خلق بستری برای دیدهشدن آثار ارزشمند جبهه مقاومت در سراسر کشور است.او درباره علت انتخاب این روستا برای برگزاری مراسم افتتاحیه جشنواره اعلام کرد: باتوجه به اینکه شاخصه اصلی سینمای مقاومت جنگ و شهادت است و همچنین روستای درهبید سبقه درخشانی در حمایت از انقلاب اسلامی، کمک به جبهههای حق علیه باطل و اعزام نیرو به جبهههای جنگ داشت، تصمیم به برگزاری مراسم افتتاحیه اکرانهای مردمی هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت در این روستا گرفتیم.اسماعیلی در خصوص اهداف برگزاری این جشنواره بیان کرد: سینمای مقاومت تکثرگرا و وحدتگراست و ریشه در روح میدانی و نهادهای اجتماعی درونزای مردمی دارد؛ از دل همین بستر است که روایتهای ماندگار و پرمفهوم به وجود میآید.
او اضافه کرد: سینمای مقاومت، روایتگر روح لطیف و خستگیناپذیر انسانهای این جبهه است؛ نمونهای از این روح بزرگ، شهادت شخصیتهایی چون شهید سنوار است که یاد و راهشان الهامبخش هنر مقاومت است. درهبید، نماد همبستگی و ایثار در دوران دفاعمقدس، بار دیگر به محلی برای روایت حماسههای ملی تبدیل شد. انتخاب این روستا بهعنوان میزبان افتتاحیه، ادای احترامی به تاریخ پرفرازونشیب آن و بستری برای الهامبخشی به نسلهای امروز و آینده است.
او در پایان گفت: ما به نسل جدید و فیلمهایی که در زمینه مقاومت میسازند، بسیار امیدواریم و این رویداد آغاز راه اکرانهای مردمی و سیال این جشنواره بود. شکلگیری جریان مردمی در ساخت و پخش تولیدات دفاع مقدس ارزشمند بوده و به ماندگاری خاطرههای آن دوران کمک میکند. اکران این تولیدات هنری در روستاها با استقبال عمومی مردم همراه است.