به گزارش اصفهان زیبا؛ در طب سنتی ایرانی اسلامی برای امساک و خوردن طعام و نوشیدنی و اینکه چه بخوریم، چگونه بخوریم، چه بنوشیم، چگونه بنوشیم و چه زمانی بنوشیم، دستوراتی وجود دارد.
دستوراتی که به آنها دکتر بهنام یوسفیان، مدرس و محقق طب سنتی و استاد گروه گیاهان دارویی دانشگاه آزاد(واحد شهرضا) به پیشنهاداتی برای سحری و افطاری اشاره میکند.
پیشنهاداتی برای سحری
– از نوشیدن آب قبل از سحری بپرهیزید.
– غذا را خوب بجوید.
– روزه بدون سحری نگیرید. چراکه در طی روز باعث افت قندخون میشود.
– از مصرف غذاهای چرب و شور مانند: تهدیگ، آش شور، ماکارونی در وعده سحری بپرهیزید.
– از خوردن بادمجان، فلفل و غذاهای پرادویه برای سحر خودداری کنید. زیرا نیاز به نوشیدن آب را در طول روز افزایش میدهند.
– کافئین مصرف نکنید که مدر است و باعث هدر رفتن آب بدن میشود.
– در هنگام سحر، قندهای پیچیده مانند نان، عدس، جو، غلات و برنج میل کنید. زیرا این ترکیبات تا 8 ساعت در بدن میمانند.
– بعد از سحری بلافاصله نخوابید.
– مسواک زدن را فراموش نکنید و از جویدن هل و میخک یک تا دو عدد غافل نشوید.
توصیههایی برای افطاری
– افطار را با میل کردن خرما، کشمش و عسل یا به طور کلی با قند طبیعی شروع کنید.
– خوردن نان و پنیر با سبزی یا گردو توصیه میشود.
– سبزی را در نوبت افطار میل کنید و از خوردن آن تا حد امکان در سحر خودداری کنید. زیرا خوردن سبزی در سحر باعث تشنگی در طول روز میشود.
– از خوردن شیرینیهای بسیار شیرین و چرب مثل زولبیا و بامیه خودداری کنید.
– توجه داشته باشید که حجم مواد غذایی چرب در افطار باعث سیری میشود.
– از آشامیدن آب در حین خوردن غذا خودداری کنید.
– از آغاز کردن افطار با آب سرد، نوشابه و امثال آن خودداری کنید و به جای آن آب گرم یا شیر گرم و یا فرنی میل کنید.
– اگر دچار یبوست میشوید، علاوه بر میوه، از خورشهای ملین مثل خورش آلو و خورشهای سبزیدار استفاده کنید.