اعطای مجوزهای بدون نام می‌تواند پایانی بر بوروکراسی‌های پیچیده و چراغ‌سبزی به سرمایه‌گذاران اصفهانی باشد

بدون مانع، بدون نام

مجوزهای سرمایه‌گذاری بی‌نام طرحی است که برای رونق بخشی به حوزه سرمایه‌گذاری راه‌اندازی شده و در این فرآیند تمامی مجوزها و بوروکراسی اداری لازم و موردنیاز هر سرمایه‌گذاری برای سهولت درروند آن انجام و طرح‌ها آماده برای اجراست.

تاریخ انتشار: 08:25 - پنجشنبه 1404/02/25
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
بدون مانع، بدون نام

به گزارش اصفهان زیبا؛ مجوزهای سرمایه‌گذاری بی‌نام طرحی است که برای رونق بخشی به حوزه سرمایه‌گذاری راه‌اندازی شده و در این فرآیند تمامی مجوزها و بوروکراسی اداری لازم و موردنیاز هر سرمایه‌گذاری برای سهولت درروند آن انجام و طرح‌ها آماده برای اجراست. بوروکراسی اداری و طولانی‌بودن روند دریافت مجوزها از مشکلات اصلی است که سرمایه‌گذاران با آن مواجه هستند. این مسئله باعث کاهش انگیزه سرمایه‌گذاران می‌شود. برای حل این مشکل، باید فرآیندهای اداری را ساده‌سازی و تسریع کنیم تا سرمایه‌گذاران بتوانند به‌سرعت فعالیت‌های خود را آغاز کنند. اگر فرآیندها را تسهیل کنیم، سرمایه‌گذاران به سمت استان جذب می‌شوند.

دستور وزیر برای صدور مجوزهای بی‌نام

وظیفه مسئولان استان این است که سرمایه‌گذاران را به سمت فرصت‌های موجود هدایت کنند. به‌تازگی وزیر کشور از تدوین مجوزهای بی‌نام سرمایه‌گذاری در استان‌ها خبر داده و گفته است که این تأییدیه‌ها، پیش‌تر از همه سازمان‌های مربوط دریافت شده که پس از بررسی و تأیید طرح سرمایه‌گذاری، به سرمایه‌گذار داده خواهد شد.

اسکندر مؤمنی بیان کرده است که بنا به پیشنهاد استانداران، مجوزهای بی‌نام آماده شده است که در همین راستا تأییدیه‌های لازم از همه سازمان‌ها دریافت شده که پس از بررسی و تأیید طرح سرمایه‌گذاری، به سرمایه‌گذار داده شود تا دیگر نیازی به مراجعات بعدی به سازمان‌ها نباشد. او تأکید کرده که «به همه استانداران ابلاغ شده است که زمان ویژه‌ای را به این مهم اختصاص دهند؛ برای این منظور یک روز در هفته، سرمایه‌گذاران می‌توانند بدون واسطه با استانداران دیدار و گفت‌وگو کنند. تأکید داریم که سرمایه‌گذار هیچ دغدغه‌ای به جز تولید و سرمایه‌گذاری نداشته باشد و درگیر پیچ‌وخم‌های اداری نشود.»

مؤلفه تأثیرگذار در محیط کسب‌وکار استان

با وجودی که اصفهان در سال‌های گذشته به‌عنوان یکی از استان‌های مساعد در زمینه کسب و کار مطرح بود؛ اما طی چند سال گذشته به یکی از مناطق نامساعد در این زمینه تبدیل شده است و اکنون جایگاه و رتبه کسب‌وکار در این استان در کشور مناسب نیست. تحت‌فشار قراردادن سرمایه‌گذاران و بخش تولید از سوی دستگاه‌های دولتی موجب فرار سرمایه‌گذاران به شهرهای دیگر می‌شود؛ چراکه برخی سخت‌گیری‌ها در استان‌های دیگر همانند اصفهان نیست. سرمایه‌گذاری‌ها به‌ویژه در حوزه اشتغال و ارزش‌افزوده می‌توانند نقش بسزایی ایفا کنند. هرچند قواعد، نظام‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های ملی در این زمینه تدوین شده است؛ اما ساختار پیچیده و فرآیندهای زمان‌بر، روند صدور این مجوزها را دشوار کرده است. بااین‌حال، در سطح استان می‌توان اقداماتی برای تسهیل این فرآیند انجام داد. به عبارتی، چرخ‌دنده‌های این سازوکار را می‌توان روان‌تر و فرآیندها را بهینه‌سازی کرد و اقدامات را با سرعت بیشتری به سرانجام رساند.

یکی از مؤلفه‌های تأثیرگذار در نامناسب‌بودن شاخص کسب‌وکار استان، فرایندهای اداری پیچیده است. شاخص محیط کسب‌وکار استان اصفهان در پاییز 1403 عدد 6/11 برآورد شده است. شاخص محیط کسب‌وکار در فصل مشابه سال گذشته، یعنی پاییز سال 1402 معادل با 5/90 بوده و این نشان می‌دهد محیط کسب‌وکار استان معادل 3/55 نسبت به فصل مشابه گذشته نامناسب‌تر شده است. در بین مؤلفه‌های اثرگذار در شاخص نامناسب کسب‌وکار موانع در فرایندهای اداری و دریافت مجوزهای کسب‌وکار عدد 37/6 را به خود اختصاص داده است؛ ازاین‌رو حذف بوروکراسی‌های پیچیده می‌تواند مسیر سرمایه‌گذاران را برای سرمایه‌گذاری تسهیل کند.

دریافت مجوز بدون معطلی

در این زمینه، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی اصفهان به «اصفهان زیبا» می‌گوید: «قانون صدور مجوزهای بی‌نام سرمایه‌گذاری در دولت قبلی تصویب شد؛ ولی آیین‌نامه این قانون آماده نشد. اتاق بازرگانی، وزارت اقتصاد و مقامات استان برنامه‌ریزی می‌کنند که برای سرمایه‌گذاران مجوز بی‌نام صادر شود.» علی صفرنورالله بیان می‌کند: «در اصفهان موضوع صدور مجوزهای بی‌نام سرمایه‌گذاری پیش‌تر مطرح شد؛ ولی شخصی استقبال نکرد؛ چون قانونی نبود. اجرای این طرح در اصفهان می‌تواند بوروکراسی‌ها را کاهش دهد و سرمایه‌گذاران می‌توانند به‌صورت مستقیم و بدون دردسرو بدون مواجه‌شدن با فرایندهای پیچیده اداری کارشان را انجام دهند.»

صفرنورالله خاطرنشان می‌کند: «شش ماه معطلی برای صدور مجوز حداقل زمان معطلی است. بیشتر مجوزها بیش از شش‌ماه طول می‌کشد تا برای سرمایه‌گذاران صادر شود.» او تأکید می‌کند: «صدور مجوزهای بی‌نام سرمایه‌گذاری، فرایندهای اداری پیچیده را تسهیل می‌کند و منجر به کاهش معطلی سرمایه‌گذاران خواهد شد.»

انباشت مقررات و قوانین و وقفه در سرمایه‌گذاری

انباشت مقررات و قوانین به‌قدری زیاد است که هرگونه اقدام اصلاحی برای کاهش مقررات را با چالش روبه‌رو می‌سازد. به علت ضعف در اصلاح قوانین در ایران، مقررات مختلف در شرایط گوناگون به‌جای تسهیل در امور، منجر به ایجاد وقفه در فرایند پیشروی فعالیت‌ها می‌شوند و در اثر پیچیدگی‌های آغاز یک کسب‌وکار در ایران به علت کثرت انباشت قوانین متعدد و فاقد اثربخشی و کارایی، سرمایه‌گذاران معمولا از سرمایه‌گذاری خودداری می‌کنند.

کشور ما ازلحاظ اقتصادی در شرایطی قرار دارد که فرآیندهای تولید و جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه به دلیل مشکلات اجرایی و نظارتی به بن‌بست رسیده و برای تحقق شعار سال و دست‌یابی به نتیجه در این زمینه، باید تغییرات بنیادینی در سیاست‌های نظارتی و اجرایی اعمال شود؛ ازاین‌رو دولت باید به‌جای سیاست‌های پیچیده، فرآیندهای اداری را ساده‌سازی و موانع غیرضروری را حذف کند. بدیهی است که باید اولویت اصلی برای بهبودبخشیدن به فضای کسب‌وکار در کشور، ترمیم مقررات متورم و کاهش آن‌ها باشد؛ ازاین‌رو متولیان سرمایه‌گذاری استان، صدور مجوزهای بی‌نام را فرایندی مؤثر در تسهیل فعالیت‌های سرمایه‌گذاری در اصفهان برآورد می‌کنند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

19 + هفت =