نگاهی متفاوت به سرماخوردگی

سرماخوردگی می‌تواند نعمت بزرگی برای بدن باشد، البته در صورتی که ما درست آن را بشناسیم و درست با آن تعامل داشته باشیم. حال چگونه است که از بروز سرماخوردگی ناراحت هستیم… این نظریه دکتر محمد جعفریان، متخصص و محقق طب سنتی است که در این زمینه توضیح لازم را ارائه می‌دهد.

تاریخ انتشار: 11:17 - شنبه 1401/11/1
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
نگاهی متفاوت به سرماخوردگی

سرماخوردگی در انواع و اقسام آن در واقع مانور بدن و سیستم ایمنی است. در مرحله مانور با دشمن فرضی مواجه هستیم که در اینجا باکتری یا ویروس هستند. ما می‌توانیم از این ظرفیت و این مانور برای ارتقا و تقویت سیستم ایمنی استفاده کنیم؛ به شرطی که آن را درست بشناسیم و با صبر و تدبیر آن را اداره کنیم. یعنی اینکه ما نباید علامت درمانی کنیم که بسیار مهلک خواهد بود.

کاری که الان انجام می‌دهیم حذف علامت‌هاست، یعنی برای دردها مسکن می‌دهیم، برای ترشحات و سرفه داروهای آنتی هیستامین می‌دهیم و برای نابودی باکتری که گاهی هم وجود ندارد و در اصل ویروسِ عامل است، آنتی بیوتیک می‌دهیم که باعث کنارزدن ایمنی و دخالت در این پروسه باارزش خواهد بود. در حالی که درد بی‌اشتهایی و بی‌حالی و خستگی مفرط علائمی هستند که ما را به استراحت(به عنوان بهترین درمان) می‌رساند. ترشحات بدن در واقع مواد دفعی و زائده این مانور است که نباید جلوی دفع آن را گرفت. بنابراین استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها ضرورتی ندارد.

 

راهکار مناسب برای درمان

برای درمان میکروب و ویروس باید قوای بدن را تقویت کرد، یعنی ایمنی بدن را تقویت کرد تا عامل بیماری‌زا را از بین برده و با این تمرین، ایمنی به روز و کارآمدی به ما هدیه دهد. به همین خاطر در طب سنتی که علمی آمیخته به حکمت است، متوجه این مسئله شده بودند و برای درمان سرماخوردگی؛ استراحت و نیز غذاهای لطیف و ساده همچون سوپ و بخوردادن با گیاهان معطر و احیانا عطسه‌آور و مصرف آب‌میوه‌هایی همچون سیب و لیمو‌شیرین و در مواردی هندوانه استفاده می‌شود.

برای از بین بردن عفونت‌های میکروبی نیز از جوشانده‌های بسیار کارآمد و مفید استفاده می‌شود که به تجربه و یقین هر نوع میکروب و باکتری مضری را از بین می‌برند و هیچ‌گونه عارضه‌ای هم برای بدن ندارند. برای درد و بی‌حالی هم تدابیر بسیار باارزش و مؤثری شامل ماساژ و بادکش توصیه می‌شود.اگر ما چنین برخوردی را برای سرماخوردگی انتخاب کنیم، به نتیجه ارتقای سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن در مقابله با سرماخوردگی و هر عاملی که سیستم ایمنی قوی می‌تواند آن مشکل را از سر راه بردارد، می‌رسیم.

 

عوارض راهکار نامناسب برای درمان

باید توجه داشت که پیامد برخورد غلط و علامت‌درمانی در سرماخوردگی می‌تواند فاجعه‌آمیز باشد؛ مثلا عدم دفع فضولات بدن و تجمع آن‌ها در مجاری تنفسی باعث سینوزیت، بزرگی لوزه‌ها، خلط پشت حلق و سرفه مزمن می‌شود. تجمع مواد فاسد اطراف مغز و عدم دفع فضولات مغزی هم زمینه را برای تشنج آماده می‌کند و در اصل زمینه را برای تشنج همراه با تب مهیا می‌کند.

ضمنا در دراز‌مدت در ترشحات موجود در مجاری تنفسی آرام آرام به ریه سرایت می‌کند و تکرار سرماخوردگی و باز هم درمان غلط این مواد را در ریه‌ها پایدار می‌کند و زمینه را برای ایجاد آسم مهیا می‌کند.حال ما با یک ایمنی ضعیف و ناتوان که در شناخت عوامل بیماری‌زا و غیربیماری‌زا که به آن مواد آلرژن گفته می‌شود، روبه‌رو می‌شویم و واکنش غیرعادی بدن با اینگونه عوامل را به همراه دارد؛یعنی آلرژی یا حساسیت و کهیر مشکلات دیگری که ایمنی ضعیف ایجاد می‌کند، بیماری‌های خود ایمنی است؛ آن هم به علت اینکه سلول‌های دفاعی بدن که مانور خوبی را تجربه نکرده‌اند، در شناخت پروتئین‌ها و اجزای سلول ناتوان هستند و به آن‌ها حمله می‌کنند.

ایمنی ضعیف، قدرت تشخیص سلول‌های بدن از سلول‌های سرطانی را ندارد؛ پس اجازه رشد سرطان در بدن خواهد داد یعنی زمینه ایجاد سرطان نیز با دیدگاه غلط فراهم می‌شود. خشت اول چون نهد معمار کج تا ثریا می‌رود دیوار کج

 

 

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

نه − شش =