بررسی موضوع رزق و روزی در بیانات امام سجاد(ع):

در محضر صحیفه‌ سجادیه

صحیفه‌ی سجادیه، اثر گران‌مایه‌ منسوب به حضرت سجاد علیه‌السلام و از خانواده‌ قرآن و نهج‌البلاغه است. لذا به آن «أخت القرآن» نیز می‌گویند. شامل پنجاه‌وچهار دعاست و دربردارنده‌ دقیق‌ترین مسائل توحیدی، عبادی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است.

تاریخ انتشار: 12:55 - یکشنبه 1402/08/21
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
در محضر صحیفه‌ سجادیه

به گزارش اصفهان زیبا؛ صحیفه‌ی سجادیه، اثر گران‌مایه‌ منسوب به حضرت سجاد علیه‌السلام و از خانواده‌ قرآن و نهج‌البلاغه است. لذا به آن «أخت القرآن» نیز می‌گویند. شامل پنجاه‌وچهار دعاست و دربردارنده‌ دقیق‌ترین مسائل توحیدی، عبادی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است.

صحیفه، برجسته‌ترین کتاب در خصوص دعاست و هیچ کتابی هم‌پایه وهم‌سنگ آن در قالب نیایش نیست. با توجه به مسائل مبتلابه مردم در امور اقتصادی، موضوع رزق و روزی و کسب‌وکار در صحیفه‌ سجادیه را برگزیدیم؛ به این امید که بیانات حضرت، پاسخ‌گوی بخشی از سؤالات مردم و گره‌گشای برخی از گرفتاری‌های اقتصادی آنان در این راستا باشد.

قسمت هشتم:

در فراز بیست‌و‌چهارم از دعای بیستم صحیفه‌ سجادیه حضرت سجاد علیه السلام از خداوند درخواستی می‌کنند: «اكْفِنِی مَئُونَةَ الِاكْتِسَابِ» خداوندا! نکند متأثر از نیازهای مادی خویش، از راه مستقیم که راه سلامت و امنیت است، بیرون روم. از خط قرمزها عبور کنم و حرمت تو و حدود و احکامت را نگه ندارم. از تو می‌خواهم که مرا از احساس نیاز به انتخاب چنین کسب‌وکارهایی و تحمل و سختی و سنگینی آن کسب‌وکارها برای رفع نیاز، بی‌نیاز کنی و برهانی.

دو دلیل مهم برای درخواست بی‌نیازی از تحمل سنگینی و سختی کسب‌وکار

دلیل اول: «فَلَا أَشْتَغِلَ عَنْ عِبَادَتِکَ بِالطّلَبِ» با انتخاب چنین کسب‌وکارهایی، دیگر روح عبادت و بندگی تو بر زندگی من حاکم نخواهد بود و من به جای آن‌که بنده تو باشم، بنده پول خواهم شد.

به چه قیمت؟ به قیمت از دست دادن پیامدهای مثبت با تو بودن و تحت ولایت تو بودن؟ به قیمت فراموش‌کردن جایگاه خود که بندگی توست؟ و بی‌تردید روح و روان خداجوی من چنین چیزی را برنمی‌تابد.

دلیل دوم: «ولَا أَحْتَمِلَ إِصْرَ تَبِعَاتِ الْمَكْسَبِ» اگر من برای رفع نیاز و تأمین رزق خویش پیوسته در دوراهی‌ها، بی‌راهه‌ها را برگزینم و حرمت حدود تو را بشکنم و بازنگردم، پیامدهای انتخاب‌های غلط مکرر من کیفر است.

کیفرش چیست؟ «اصر» است. «رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَیْنَا إِصْرًا»

کیفر «اصر» چیست؟

اصر، کیفری است که هرچند بیش از توان تبهکار نیست، اما تمام توان و انرژی او را می‌گیرد، اوج فشار روحی است و هیچ خردمندی طالب زندگی درنهایت فشار روحی نیست. هرچند ثروتمند‌ترین فرد روی زمین باشد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

19 − 12 =