آنتی‌بیوتیک درمان آنفولانزا نیست

سید مرتضی حیدری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران با اشاره به یکم دسامبر، روز جهانی ایدز گفت: متأسفانه نیمی از بیماران ایدز اطلاعی از بیماری خود ندارند؛ درحالی‌که ناآگاهی بیماران به همراه بروز رفتارهای بی‌پروا می‌تواند موجب انتقال این بیماری به دیگران هم شود؛ ضمن اینکه بیماری خودش هم پیشرفت می‌کند. ایدز در مراحل حاد بیماری علامت‌هایی مشابه به بیماری‌های تنفسی دارد؛ بنابراین خیلی‌ها متوجه بیماری خود نمی‌شوند.

تاریخ انتشار: 18:36 - چهارشنبه 1401/09/9
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
آنتی‌بیوتیک درمان آنفولانزا نیست

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به بحران کرونا در دو سال و نیم اخیر، بیان کرد: کرونا سیستم درمان را بسیار درگیر کرد و بخش زیادی از سرمایه و نیروی انسانی در این مدت، صرف درمان این بیماری شد و حتی تعدادی از کادر درمان نیز جان خود را از دست دادند.

آنتی بیوتیک جایگاهی در درمان آنفولانزا ندارد

او با بیان اینکه احتمال وقوع پیک دوم آنفولانزا در دی و بهمن وجود دارد، افزود: باور غلطی در رابطه با آنفولانزا وجود دارد و آن هم استفاده از آنتی‌بیوتیک برای درمان این بیماری است؛ درحالی که آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ جایگاهی در درمان این بیماری ندارند. این بیماری، ویروسی است که با داروهای ساده درمان می‌شود و صرفا در مواردی که پزشک تشخیص دهد، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب، نیازمند حضور پزشکان خارجی یا اعزام بیماران به کشورهای دیگر بودیم، بیان کرد: این درحالی است که اکنون با تربیت نیروی انسانی متبحر علاوه بر درمان بیماران در داخل، بستر برای گردشگری سلامت هم درحال آماده شدن است.
او در ادامه با اشاره به افزایش کمی و کیفی تجهیزات پزشکی در سال‌های اخیر، بیان کرد: در سال‌های اخیر بسیاری از دستگاه‌ها و تجهیزات پزشکی در ایران ساخته می‌شوند و از کیفیت بسیار خوبی هم برخوردار هستند.
حیدری با اشاره به اهمیت عدالت در درمان، تصریح کرد: بیش از 50 درصد از مردم استان در شهرستان‌ها زندگی می‌کنند و علی رغم اینکه خیلی کمبود نیروی تخصصی نداریم، بستر و انگیزه لازم برای حضور متخصصان با تجربه هنوز در شهرستان‌ها فراهم نشده است.
درحالی‌که انتظار می‌رود همان‌طور که مردم شهر اصفهان از وجود پرشکان باتجربه بهره می‌برند، بستری در مناطق مختلف هم فراهم شود تا شهرستانی‌ها و افراد حاضر در مناطق محروم هم بتوانند از امکانات خوب بهره ببرند.
راهکار این مسئله هم تقویت بیمه‌ها و سرانه درمان و واقعی‌شدن تعرفه‌های درمان است. اگر این اتفاقات رخ دهد، انگیزه برای حضور متخصصان در مراکز درمانی شهرستان‌ها نیز به وجود خواهد آمد.
واقعی‌نبودن تعرفه‌های پزشکی باعث شده تا داوطلب حضور در برخی از رشته‌ها مثل جراحی و بیهوشی و طب اورژانس و… کاهش پیدا کند؛ درحالی‌که این رشته‌ها حیاتی هستند و در بحران‌ها نیاز ویژه‌ای به آن‌ها احساس می‌شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به شیوع برخی از بیماری‌ها در سطح استان اصفهان، تصریح کرد: سن جمعیت در اصفهان بالاست و همین هم سبب می‌شود تا شاهد شیوع بیماری‌های قلبی و فشار خون همچنین دیابت در اصفهان بیشتر باشد.
                                                         آنتی بیوتیک جایگاهی در درمان بیماری آنفولانزا ندارد
این بیماری‌ها عملکرد سایر ارگان‌ها را مختل می‌کنند.او با اشاره به اینکه هفته گذشته اصفهان، اولین استانی شناخته شد که توانسته لیست انتظار کودکان ناشنوا و کم‌شنوای زیر چهارسال که در انتظار کاشت حلزون بودند را به صفر برساند، بیان کرد: البته باید توجه داشت که نوزادان حداکثر تا سن یک ماهگی باید غربالگری شوند. 2/0 درصد از موالید با کاهش شنوایی مواجه هستند که نزدیک به ۱۰ درصد از آن‌ها نیاز به کاشت حلزون شنوایی دارند.
سن طلایی کاشت حلزون تا قبل از 18‌ماهگی است و بعد از آن ممکن است این مسئله تأثیر قرار بگیرد و روند درمان را مختل کند.معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت در تلاش هستیم که سطح دو ناباروری را در بیشتر شهرستان‌ها راه‌اندازی کنیم، بیان کرد: درحال حاضر اقدامات اولیه 10 مرکز انجام شده است.
حدود 85 درصد از ناباروری‌ها قابل درمان هستند و راه‌اندازی این مراکز زوجین را بی‌نیاز از مراجعه به شهر اصفهان می‌کند.

افزایش اختلالات روحی و روانی

او با بیان اینکه از سال 1396 با افت پیوند کلیه و کبد در استان اصفهان مواجه شدیم، تصریح کرد: بزرگ‌ترین منابع اهدای عضو بیماران مبتلا به مرگ مغزی هستند. اهدای عضو و تقویت آن نیازمند فرهنگ‌سازی است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به افزایش اختلالات روحی و روانی بیان کرد: عدم توجه به این اختلالات باعث شدیدتر شدن آن و همچنین نیاز به درمان‌های سنگین‌تر می‌شود.
متأسفانه در پاره‌ای از موارد پدر و مادرها به دلیل نگرانی از انگ‌زنی به کودکان خود، مانع از درمان یا حتی مراجعه می‌شوند؛ این درحالی است که آن‌ها با این اقدام خود باعث می‌شوند تا بیماری که در کودکی به راحتی قابل درمان است، در بزرگ‌سالی به عنوان یک بیماری مزمن خودش را نشان دهد.به گفته او، همواره به استان اصفهان به عنوان یک استان برخوردار نگاه می‌شود.
درحالی‌که این استان با کمبود تخت‌های ویژه مواجه است. اکنون ضریب اشتغال تخت‌ها 60 درصد است، اما هدف احداث بیمارستان آمادگی برای مواقع بحران است.
با توجه به سفر اخیر رئیس جمهور به استان اصفهان و اعتبارات مطلوبی که تصویب شد و در اختیار دانشگاه قرار گرفت، تخت‌های بیمارستانی اضافه خواهند شد؛ به ویژه در بیمارستان ورزنه و امام حسن(ع) که مرکز سلامت مادر و کودک است.
برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

شانزده − ده =