زکات من، خدمت به مرکز است

این روزها تصمیم گرفته‌ایم با عینکی دیگر سری به کانون‌ها و مجموعه‌های فرهنگی بزنیم. نه اینکه تاکنون چنین نکرده‌ایم، که اصلا ماهیت این صفحه چنین بوده است؛ اما این بار می‌خواهیم در کنار تمام گفت‌وگوهایی که با مسئولان کانون‌ها و مجموعه‌های فرهنگی داشتیم، علاوه بر بیان مشکلات و سازوکارهایی که باید برای رفع آن‌ها اتخاذ شود، کمی هم از اعضای کانون‌ها بگوییم.

تاریخ انتشار: 11:16 - شنبه 1403/02/29
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
زکات من، خدمت به مرکز است

به گزارش اصفهان زیبا؛ این روزها تصمیم گرفته‌ایم با عینکی دیگر سری به کانون‌ها و مجموعه‌های فرهنگی بزنیم. نه اینکه تاکنون چنین نکرده‌ایم، که اصلا ماهیت این صفحه چنین بوده است؛ اما این بار می‌خواهیم در کنار تمام گفت‌وگوهایی که با مسئولان کانون‌ها و مجموعه‌های فرهنگی داشتیم، علاوه بر بیان مشکلات و سازوکارهایی که باید برای رفع آن‌ها اتخاذ شود، کمی هم از اعضای کانون‌ها بگوییم.

بعد از آشنایی با زندگی برخی از چهره‌های هنرمند، نخبگان علمی، ورزشکاران و شاغلان موفق، به ارتباطشان با کانون‌ها و مراکز فرهنگی پی بردیم؛اشخاصی که نوجوانی و جوانی‌شان در تعامل با این مراکز فرهنگی گذشته است؛ گاه موفقیت خودشان را وابسته به حضور در این مجموعه‌ها می‌دانند و برخی دیگر به فقدان رشد و شکوفایی توانایی و استعدادها در کانون‌ها منتقد هستند. به همین خاطر تصمیم گرفتیم این بار روایتی متفاوت از افراد موفق داشته باشیم؛ گفت‌وگو با نخبگانی به‌اصطلاح فرهنگی و در دل مراکز فرهنگی.

گرافیستی از مرکز فرهنگی شهید مدرس

گرافیک و تصویرسازی از آن دست مهارت‌هایی است که به دلیل گسترش حوزه دیجیتال رونقی عجیب پیدا کرده است. هنرمندان این حوزه نیز اگرچه با سختی کار مواجه هستند، به دلیل تقاضای بالای بازار با سود خوبی مواجه بوده و زمینه مناسبی هم برای رشد فعالیتشان وجود دارد. دراین‌بین به سراغ یکی از هنرمندان این حوزه رفته‌ایم؛ شخصی که باوجود مهارت فراوان و فرصتی که برای درآمدزایی دارد، زکات توانایی‌اش را فعالیت در راستای رفع نیازهای مرکز فرهنگی شهید مدرس قرار داده است.
«عارفه نادری هستم؛ متولد ۱۳۷۷ با مدرک کارشناسی برنامه‌ریزی شهری.»

چطور با وجود تحصیل در رشته مدیریت شهری از گرافیک و تصویرسازی سر درآوردید؟

سال ۱۳۹۶ اوایل تحصیلم بود. احساس می‌کردم با فرصتی که دارم، می‌توانم در کنار درس‌خواندن، یک فعالیت دیگر را هم شروع کنم؛ به همین خاطر برحسب علاقه ابتدایی که داشتم، به‌طور خودجوش و خود خوان شروع به یادگیری اصول ابتدایی نرم‌افزارهای کامپیوتری کردم.

آن موقع هم‌زمان با مرکز فرهنگی شهید مدرس و همین‌طور یک آموزشگاه کودک همکاری داشتم. نتیجه حضور در این دو مجموعه باعث شد با وجود مهارت پایینی که داشتم، مسئولیت بعضی از کارهای تبلیغی‌شان را به عهده بگیرم. درواقع این فعالیت‌های داوطلبانه زمینه‌ای شد برای عملی‌کردن همان آموزش‌های ابتدایی‌ام و سرعت و مهارتم در کار را به‌شدت افزایش داد.

پس اولین تمرین‌هایتان را روی کارهای مرکز پیاده کردید!

اتفاقا چند سال بعد با مبحثی به اسم هنر رشدیافته هیئت مواجه شدم؛ یعنی هنرمندی که از دل هیئت رشد می‌کند و من دقیقا همین مسیر را رفته بودم. هیئت‌ها معمولا در ابتدا به کارهای معمولی بسیار بها می‌دهند و همین باعث می‌شود شخص با یک مهارت ابتدایی هم بتواند زمینه‌ای برای فعالیتش پیدا کند. آن زمان که طراحی‌های ساده مرکز را به عهده گرفته بودم، اعتماد مسئولان باعث شد انگیزه‌ام قوی شود و همان‌طور که گفتم سرعت و مهارتم هم بسیار رشد کرد.

فعالیت حرفه‌ای‌تان چطور شروع شد؟

همان اوایل کار دوره‌ای با مدیریت استاد مجتبی مجلسی برگزار شد که اتفاقا با وجود اعتبار بالایی که داشت، برای اعضای گروه‌های فرهنگی با تخفیف برگزار می‌شد. دوره را ثبت‌نام کردم و از آن به بعد با لطف استاد عزیز، نگاه و مسیر من در این حوزه تغییر کرد.

همان ابتدا به‌خاطر مهارتی که در مرکز کسب کرده بودم، به چشم استادان آمدم و زمینه حضور من در رویدادهای مختلف فراهم شد؛ مثلا در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ رویدادی با عنوان «کاردرست» برگزار شد که طرح من پذیرفته و در سایت و صفحات رهبر انقلاب بارگذاری شد.

برگزیده‌شدن این طرح باعث شد بیش از قبل شناخته شوم و زمینه آشنایی‌ام با مراکز مختلفی که در این حوزه مشغول بودند، مثل مجمع طراحان انقلاب اسلامی و هیئت هنر دانشگاه هنر فراهم شد. سال ۱۴۰۱ هم رویداد «سفینه نجات» با محوریت سیدالشهدا و رویداد «جان‌فدا» با موضوع حاج‌قاسم سلیمانی برگزار شد که طرح‌های من برگزیده و جایزه آن اولین سفر اربعینی بود که نصیبم شد. در رویداد «دختران فاطمه» نیز با استادان تصویرسازی همچون محمدحسین صلواتیان، مسئول انتشارات کیهان بچه‌ها آشنا شدم. آشنایی با ایشان به‌خاطر سابقه فعالیت تربیتی‌شان در کانون‌ها و مساجد باعث شد در مسئولیت‌های فرهنگی‌ام در مرکز مدرس هم رشد داشته باشم؛ درواقع فعالیت هنری و فرهنگی من درهم‌تنیده است.

امیدوارم روزبه‌روز در راهی که قدم گذاشته‌اید، موفقیت‌های بیشتری کسب کنید. معمولا آخرین جمله من این است: باتوجه‌به موفقیتی که کسب کردید، چه کمکی می‌توانید به مجموعه فرهنگی‌تان بکنید؟

در حال حاضر در تصویرسازی و طراحی بسیاری از حوزه‌ها مهارت کسب کرده‌ام و همیشه گفته‌ام که زکات این توانایی من خدمتی است که باید به مرکز فرهنگی مدرس بکنم. در این سال‌ها تلاش کرده‌ام افرادی را که علاقه‌مند به این حوزه هستند، راهنمایی کنم؛ اما از طرفی فعالیتم را صرفا به مسائل هنری محدود نکرده‌ام و یکی از مربیان مجموعه نیز هستم.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

14 + 13 =