به گزارش اصفهان زیبا؛ برای شرکت در این مسابقه جذاب که هر دو هفته یکبار برگزار میشود، شما میتوانید با توجه به متن زیر، به سؤال مربوطه پاسخ دهید تا به قید قرعه هدایایی ارزنده تقدیم شود.
پدافند غیرعامل و رسانهها
اگر زمانی جنگ بهطور مستقیم و فیزیکی رواج داشت، امروزه مقولات دیگری نیز بدان افزوده شده و آن مقوله فرهنگ است.
استفاده از فـسـاد، ایـجـاد تـرس، جـاسـوس، جعل خبر، تـضـعـیف روحیه، مظلومنمایی، القای یأس، اعتباربخشی کاذب، تهدید، تطمیع، گسترش فساد، دروغنمایی به جای بیان حقیقت، توجیه، اقناع، ایجاد ناامنی روانی و دهها مورد دیگر از این دست که هر کدام به نحوی با فرهنگ مرتبط هستند، از حربههای جدید جنگ به شمار میآیند.
مسائل فرهنگی از آنچنان اولویتی در نبردهای امروزین برخوردارند که اولویت نخست آمریکا در اشغال افغانستان و نبرد با طالبان، تسخیر و از کار انداختن ایستگاه رادیویی طالبان بوده است.
امروزه سیطره رسانهها از شکل آموزشی و خبری خارج و کاربردهای نظامی بدان افزوده شده است. طرفین درگیر دانستهاند که علاوه بر منازعات فیزیکی میتوان از طریق رسانهها طرف درگیر را به انفعال، فرار، عقبنشینی و یا حتی اسارت واداشت و این هزینهای به مراتب کمتر از درگیریهای فیزیکی داراست.
در عصر کنونی رسانههای بزرگ غربی با در انحصار داشتن شبکههای بزرگ اطلاعاتی که شبکههای اطلاعاتی کشورهای دیگر را تغذیه میکنند، گونهای امپریالیسم رسانهای ایجاد کردهاند که خواهی نخواهی افکار و تراوشهای فکری و سـمـت و سوی فرهنگی خود را به دیگر کشورها تزریق میکنند.
برای حفظ نظم موجود در جامعه و مقابله با امواج رسانهای مغرضان، پدافند غیرعامل از اهمیتی بسیار برخوردار است تا با آمادهسازی ذهنی، روانی، روحی، اجتماعی و فرهنگی جامعه آسیبزایی عملیات رسانهای دشمن خنثی و یا بیخطر شود.
نقش اینترنت در دفاع غیرعامل
اینترنت و گسترش روزافزون آن از پدیدههای سده حاضر است که اهمیت جایگاه آن از دید تیزبین همگان به دور نمانده است. اینترنت علاوه بر دسترسی آسان دارای قابلیت نفوذ و گسترش فوقالعادهای بوده، بهروز است و اثرات روانی و اجتماعی شگرفی را داراست.
اخبار و اطلاعات فراوانی از هرگونه در این پایگاهها انتشار دارند و به تبع آن هرگونه دستکاری در اخبار و اطلاعات گاه زیانهای جبرانناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
با توجه به کاربری فوقالعاده اینترنت طبیعی است که ابزار مهمی نیز برای دفاع غیرعامل به شمار میرود.
گاه پدافند غیرعامل از سوی دولت در اینترنت صورت میگیرد که بهترین شکل آن به صورت اطلاعرسانی رسمی در پایگاههای خبری است و گاه از سوی مردم این امر شکل واقع به خود میپذیرد.
به عنوان مثال، در جریان جعل نام خلیجفارس به خلیج عربی، کاربران اینترنتی با تصحیح این نام و قرار دادن این مدخل که «نامی بدین صورت در جهان وجود ندارد» یا با بمباران موتورهای جستوجوگر عملاً این هجمه فرهنگی را ناکام گذاشتند.
نکته مهم در این خصوص آن است که کاربران اغلب در دام فریبهای اطلاعاتی افتاده و اطلاعاتی را درج میکنند که به نفع مردم نیست.
به عنوان مثال، برخی سایتها در گونههای مختلف علمی و خبری اقدام به درج مطالبی میکنند که با اطلاعات کاربران تکمیل میشود. طبیعی است که سایتهای مخالف اسلام با انباشتن اطلاعات مغرضانه بهراحتی میتوانند از این موارد در جنگ روانی استفاده کنند.
برای مقابله با پایگاههای اینترنتی سکولاریست مخالف و مغرض میتوان از راهکارهایی چون تشویق کاربران به اعتراض به موارد خلاف واقع، شرکت در نظرسنجیها و نشان دادن بازخورد مناسب با آنها، مقابله با پایگاههای اینترنتی سکولاریستهای مرتد از طریق اعلام نظر، افزایش وبلاگها بهخصوص به زبان فارسی ، عربی و انگلیسی از طریق کاربران، فرستادن نامههای الکترونیکی و گپ الکترونیکی استفاده کرد.
پرسش مسابقه
رسانههای بزرگ غربی با اتكا به شبکههای بزرگ اطلاعاتی چگونه توانستهاند اهداف فرهنگی خود را به دیگر کشورها تزریق کنند؟
۱.گسترش شبكههای ماهوارهای
۲.ايجاد امپریالیسم رسانهای و تراوش فكری – فرهنگی به ساير كشورها
۳.اعزام جاسوس به ساير كشورها
۴. همه موارد
نحوه شرکت در مسابقه
برای شرکت در این مسابقه میتوانید پاسخ خود را به شماره 09306032197 همراه با نام و نام خانوادگی و ذکر «مسابقه دانستنیهای انتظامی» پیامک کنید. ضمناً آخرین مهلت شرکت در مسابقه 10 روز پس از چاپ است.
نام برنده مسابقه پیش و نحوه دریافت جوایز
رضا نجاتی. برگزیده عزیز شما میتوانید برای دریافت جایزه خود ضمن تماس با شماره 21825602 و به همراه داشتن کارت شناسایی، به معاونت اجتماعي فرماندهي انتظامي استان واقع در میدان امام مراجعه کنید.(نهایت فرصت دریافت جایزه دو هفته پس از چاپ است و پاسخ هفته گذشته گزینه 4 بود.)
معاونت اجتماعي فرماندهي انتظامي استان اصفهان
اداره آموزشهمگاني