به گزارش اصفهان زیبا؛ زنان زیادی در طول تاریخ در برابر وقایع تلخ ایستادگی و در راه باورها و عقایدشان جانفشانی کردند. سرآمد همه این زنها بانوی کربلا حضرت زینب (س) است. بانویی که آثار زیادی درباره رشادتها، صبر و استقامتش نگاشته شده است. یکی از آن آثار «زینب عقیله بنیهاشم» است، گزیدهای از فضیلتها و زندگانی سراسر اخلاص، صبر و جهاد شیرزن کربلا به قلم سیدهاشم رسولیمحلاتی.
اثر بدون آنکه دارای فصلبندی باشد، با یک مقدمه از ولادت حضرت زینب (س) شروع میشود و در نهایت با اشاره به نحوه وفات حضرت و محل دفن او پایان مییابد. نویسنده در این بازه تاریخی از ولادت تا شهادت که حدود 57 است، به بررسی زندگی فردی، اجتماعی و خاصه زندگی سیاسی بانوی کربلا پرداخته و پیش از 10 عنوان از اثرش را به نقش عقیله بنیهاشم در زمان قبل از واقعه عاشورا تا بعدازآن اختصاص داده است؛ چگونگی ورود حضرت زینب به کربلا و ماجرای شب و روز عاشورا، جلوگیری از نقل امام سجاد در کاخ ابنزیاد و …
نویسنده با یادآوری اینکه زینب (س) پس از مادرش فاطمه (س) و جدهاش خدیجه (س) شریفترین و بزرگترین زنان اسلام بود، به بیان زندگانی پرماجرا و سخنان پرمعنا و خطبههای بلیغ و رسای او در طول مسافرت کربلا، کوفه و شام و زهد و عبادت و سایر خصال عالی او پرداخته است.
رسولیمحلاتی مدت اقامت خاندان پیغمبر (ص) و کاروان اسیران اهلبیت (ع) در کوفه را مجهول شمرده و در خصوص پیروزی جبهه اسلام در برابر کفر اینگونه آورده که یقین است همان خطبه و سخنرانی زینب و گفتوگوی او با پسر زیاد و برخورد مختصری که بازماندگان امام(ع) با مردم کوفه داشتند، وضع شهر را به نفع آنان تغییر داد و مردم را با جنایات دستگاه جبار بنیامیه آشنا کرد و آثار آن همه تبلیغات معاویه و پس از او پسرش یزید را بهکلی از بین برد. خلاصه شهر کوفه در هنگام رفتن اهلبیت به شام، غیر از کوفهای بود که آنان را بدانجا وارد کردند.
محلاتی با اشاره به اختلاف مورخان درباره تاریخ وفات حضرت زینب کبری (س)، معتقد است که وفات آن بانوی معظمه در شب یکشنبه چهاردهم ماه رجب سال 62 هجری یعنی حدود یک و نیم سال پس از واقعه جانخراش کربلا و شهادت برادرش امام حسین (ع) اتفاق افتاده است. این اثر 120 صفحهای توسط نشر مشعر روانه بازار چاپ شده است.