به گزارش اصفهان زیبا؛ کلم قمری خواص زیادی دارد و برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب است. همچنین به دفع سنگ کلیه، تقویت سیستم گوارش و افزایش سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
اما، یکی از کاربردهای آن برای تهیه پلو قمری است که غذایی خوشمزه و پرخاصیت است.
جواد کاردانپور، مشاور تغذیه سالم و محقق طب سنتی با اشاره به این موضوع، در ادامه به شیوه تهیه کلم قمری و سایر خواص آن میپردازد:
مواد لازم(برای ۴ نفر)
کلم قمری: ۱ عدد بزرگ
پیاز: ۱ عدد متوسط
ترخون: به میزان لازم
ریحان: به میزان لازم
تره: به میزان لازم
شوید: به میزان لازم
برنج: ۴ پیمانه
گوشت گوسفندی چرخ شده:۲۵۰ گرم
کدو: به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویهکاری، زعفران دمکرده: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: اول پیاز را نگینی خرد کرده با روغن و زردچوبه در یک تابه بزرگ تفت دهید.
سپس کلمقمری را با رنده درشت رنده کرده، وقتی پیازها طلایی شدند، قمریها را به آن اضافه کنید.(قمری را خوب تفت دهید تا بوی آن گرفته شود.)
مرحله دوم: سبزیهای معطر(ریحان، تره، شوید، ترخون) را به مواد اضافه کنید. پس از آن گوشت را بپزید که البته آن را میتوان به دو صورت پخت.
در روش اول؛ بعد از اینکه پیازها طلایی شدند، گوشت را افزوده و تفت دهید و بعد قمری را به آن اضافه کرده، تفت داده و سپس سبزی معطر را اضافه کنید، در نهایت ادویه بزنید.
در روش دوم؛ گوشتها را با نمک و نصف پیاز یا یک پیاز کوچک چرخ کرده، به صورت سرگنجشکی درآورده و آنها را سرخ کنید.
پس از آن برنج را در قابلمه به میزان لازم آب کرده(به اصطلاح یک بند انگشت آب روی آن داشته باشد) و دم کنید.
مرحله سوم: یک قابلمه دیگر برداشته روغن به اندازه کف آن بریزید. میتوان برای تهدیگ آن از کدو تنبل و یا نان استفاده کرد.
برنجی که دم کرده شده است را در آن بریزید، یک لایه برنج ریخته یک لایه مواد و همین کار را ۳ تا ۴ بار تکرار کنید.
مرحله چهارم: زعفران دمکرده روی آن بریزید، برای عطر و بوی بهتر، درب آن را گذاشته و برنج را دم کنید.
خواص کلم قمری
کلم قمری سرشار از مواد مغذی است است که شامل انواع ویتامینها بخصوص ویتامین C است.
یکی از آنتیاکسیدانهای قوی است که بدن را در برابر آسیبهای ناشی از سرماخوردگی محافظت میکند.
در بهبود زخم و جذب آهن نقش بهسزایی دارد.
برای تولید گلبولهای قرمز خون مفید است.
برای حفظ سلامت قلب و تعادل مایعات در بدن لازم است.
دارای فیبر زیادی است که به دستگاه گوارش و تنظیم قندخون کمک میکند.