فوت و فن تهیه زولبیا و بامیه

زولبیا و بامیه، از پرمصرف‌ترین و پرطرفدارترین شیرینی‌های ماه مبارک رمضان است که اگر در منزل به صورت تازه تهیه و مصرف شوند، مطمئنا سالم‌تر و به صرفه‌تر خواهد بود.

تاریخ انتشار: 12:47 - پنجشنبه 1403/12/9
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
فوت و فن تهیه زولبیا و بامیه

به گزارش اصفهان زیبا؛ زولبیا و بامیه، از پرمصرف‌ترین و پرطرفدارترین شیرینی‌های ماه مبارک رمضان است که اگر در منزل به صورت تازه تهیه و مصرف شوند، مطمئنا سالم‌تر و به صرفه‌تر خواهد بود.

اما حالا به نقل از نمناک به طرز تهیه آن شاره می‌کنیم:

مواد لازم برای شربت زولبیا و بامیه‌(‌برای ۶ نفر‌)

شکر: ۲ لیوان

آب: ۵/۱ لیوان

گلاب: ۴/۱ لیوان

زعفران دم‌کرده: به میزان لازم

آب لیمو: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه

مرحله اول‌: ابتدا یک و نیم لیوان آب را به همراه ۲ لیوان شکر در قابلمه‌ای ریخته و با حرارت کم روی شعله قرار دهید و با قاشق شروع به هم زدن کنید تا زمانی که شکر کاملا آب شود.

مرحله دوم‌: زعفران دم کرده را به همراه گلاب و آبلیمو به شهد اضافه کرده و اجازه دهید تا شربت به قوام رسیده و غلیظ شود.

مرحله سوم‌: بعد از اینکه شربت غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.

مواد لازم برای تهیه زولبیا

آرد: ۳ قاشق غذاخوری

ماست: ۲/۱ لیوان

گلاب: ۳/۱ لیوان

نشاسته گل: یک لیوان

جوش‌شیرین: ۴/۱ قاشق چایخوری

زعفران دم‌کرده: ۳ قاشق چایخوری

روغن مایع: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول‌: ابتدا نشاسته و ماست را بوسیله همزن به خوبی ترکیب کنید تا مایع مورد نظر یکدست شود.

مرحله دوم‌: بعد از گذشت پنج دقیقه به آن یک قاشق چایخوری روغن مایع اضافه کرده و شروع به مخلوط کردن بکنید.

مرحله سوم‌: پس از مخلوط کردن کامل مواد، گلاب و جوش‌شیرین و زعفران را به مواد اضافه کنید و شروع به هم‌زدن کنید تا مواد ترکیب شوند.

مرحله چهارم: حال آرد را الک کرده و به همراه جوش‌شیرین به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله پنجم‌: این مواد باید جوری مخلوط و یکدست شود که قابلیت ریزش از قیف را داشته باشد.

مواد را در قیف ریخته و درون روغن داغ با فرم‌دهی هر دو طرف آن را به خوبی سرخ می‌کنیم که بهترین مدت برای آماده شدن زولبیا ۱۰ دقیقه است.

مواد لازم برای بامیه

آب: ۱ لیوان

آرد: ۱ لیوان

تخم‌مرغ: ۳ عدد متوسط

کره: ۲۵ گرم

بکینگ‌پودر: ۴/۱ قاشق چایخوری

روغن مایع: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول‌: ابتدا آب را بجوشانید و به آب در حال جوش بر روی شعله ملایم، روغن یا کره را اضافه کرده و مخلوط کنید.

مرحله دوم‌: در این مرحله بکینگ پودر را با آرد مخلوط کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر تقریبا سفتی آماده شود.

مرحله سوم‌: بعد از اینکه خمیر کمی سرد شد، تخم‌مرغ‌ها را به آن اضافه کنید و خمیر را خوب ورز داده تا نرم شود.

در ادامه می‌توانید یک قاشق از شربت بامیه هم به خمیر اضافه کنید.

مرحله چهارم‌: خمیر را توسط قیف به صورت دایره دایره درون ظرف مورد نظر ریخته و سرخ کنید و بعد از سرخ شدن از درون روغن بیرون آورده و به مدت چند دقیقه داخل شربت می‌اندازیم.

توجه داشته باشید که:

شربت بامیه باید غلظت عسل را پیدا کند. به همین دلیل تمام مواد شربت باید باهم به مدت یک ربع بجوشند. اگر شربت داغ باشد و یا سفت نباشد، بامیه و زولبیا خمیر می‌شوند.

حتما داخل شربت بامیه، آبلیمو بریزید تا شکرک نزند.

برای تهیه زولبیا، از قیف‌های یکبار مصرف نیز می‌توان استفاده کرد فقط قطر تقریبی این قیف‌ها باید ۷ میلی‌متر باشد.

زولبیا را بعد از اینکه سرخ کردید بلافاصله درون شربت بار بیندازید تا شربت به خوبی به خورد زولبیا برود.

شعله گاز برای سرخ کردن زولبیاها باید کم و ملایم باشد.

مواد را بعد از درست کردن ۲ یا ۳ زولبیا مجددا مخلوط کنید.

هنگام سرخ کردن بامیه‌ها دقت کنید بامیه‌های زیادی داخل روغن نیندازید چون باید بین بامیه‌ها فاصله باشد تا بخار بامیه‌ها باعث نرم شدن آنها نشود.

بامیه‌ها را خوب سرخ کنید تا کاملا قهوه‌ای تیره شوند.

گلوکز باعث می‌شود بامیه‌ها نرم نشوند به همین دلیل حتما داخل شربت بامیه از آن استفاده کنید.

گلوکز را می‌توانید از لوازم قنادی تهیه کنید و یک قوطی آن برای چندین بار شربت درست کردن کافی است. در ضمن گلوکز بی‌رنگ مناسب‌تر است.

بامیه‌ها را حدود هفت تا هشت ساعت بعد پخت نپوشانید و بدون روکش داخل یخچال بگذارید تا نرم نشوند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

دوازده + 13 =