به گزارش اصفهان زیبا؛ نان سبوسدار ویژگیها و ارزش غذایی خاصی دارد که در توضیح آن نظر دکتر محمدرضا خواجه، کارشناس وزارت بهداشت و مسئول کمیسیون آموزش اتحادیه نانوایان اصفهان را جویا شدیم تا برای شما بازگو کنیم:
ارزش غذایی نان سبوسدار
سبوس نان، همه ويتامينهای لازم را برای بدن دارد. نان سبوسدار ملين طبع و پيشگيریکننده از چاقی و سکتههای مغزی و قلبی است. همچنین زودهضم، رافع بواسير و ضدسرطان معده و روده است.
اگر نان سبوسدار همراه با ميوه و سبزی ميل شود، غذايي کامل است و با افزودنیهايي مانند: سياهدانه، کنجد، رازيانه، زيره، شنبليله، گشنيز و… سبب تقويت مزاج کهنسالان میشود.
بهطورکلی مصرف نان سبوسدار برای تحکيم سلامت و طول عمر توصيه میشود، اما بهتر است همیشه نانی که تازه از تنور بهدست آمده است، تناول شود و از نانهای مانده پرهيز شود.
نان سبوسدار یا نان سبوسمال!
سوالی که برای خیلیها پیش میآید، این است که چرا نانوایان از سبوس روی نان استفاده میکنند؟
از نظر اتحادیهها این کار بسیار اشتباه است، بهترین کار خرید آردی است که خودش سبوس باشد نه اینکه جداگانه روی آرد یا خمیر پاشیده شود.
از نظر علمی فرق است بین نان سبوسدار و نان سبوس مال!
آرد کامل و آرد 7 درصد از نظر پژوهشکده غله سبوسدار محسوب میشود، ولی اینکه آردسفید(سبوسگیری 15درصد و 18درصد)خریداری کنیم و با پاشیدن مقداری سبوس روی آن به جای نان سبوسدار بفروشیم، کاملا اشتباه و تخلف است.
سبوسی که همراه خمیر استراحت نکرده باشد، اسیدفیتیک دارد و اسیدفیتیک نیز مانع آزادی املاح گندم(آهن،کلسیم، فسفر، منیزیم، روی) یا جذب املاح سایر خوراکیها به بدن میشود.
ضمنا کسی که از فانتزی یا بربری استفاده میکند، حق ندارد روی شیشه مغازهاش از عبارت (نان سبوسدار) استفاده کند.
این اقدام تبلیغ خلاف واقع محسوب شده و طبق قانون نظام مجازات صنفی دارد که بازرسان باید با این افراد برخورد کنند.