به گزارش اصفهان زیبا؛ با نزدیک شدن به سال جدید، بررسی اولویتهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزههای ملی، استانی و شهرستانی از اهمیت ویژهای برخوردار میشود. تصمیماتی که در مجلس اتخاذ میشود، نقشی تعیینکننده در مسیر توسعه کشور، رفع مشکلات و تحقق مطالبات مردم دارد. ازاینرو، آگاهی از برنامههای نمایندگان استان اصفهان و شناخت دغدغههای آنان میتواند تصویری شفاف از رویکرد مجلس در سال آینده ارائه دهد.
استان اصفهان بهعنوان یکی از قطبهای اقتصادی، صنعتی، گردشگری و فرهنگی کشور، با چالشها و فرصتهای متعددی روبهروست. موضوعاتی مانند بحران آب و مدیریت منابع آن، آلودگی هوا، توسعه زیرساختهای حملونقل، حمایت از صنایع بزرگ و کوچک، ارتقای خدمات درمانی و آموزشی، حفظ و احیای میراث فرهنگی و بهبود شرایط معیشتی مردم، همواره از مطالبات اساسی این استان بودهاند. در سطح شهرستانی نیز، مشکلاتی همچون توزیع عادلانه امکانات، رسیدگی به مسائل کشاورزی، رفع موانع تولید و ایجاد اشتغال، موردتوجه ویژه قرار دارد.
در بُعد ملی، نمایندگان استان اصفهان در کنار سایر نمایندگان مجلس، نقش مهمی در تصمیمگیریهای کلان کشور بر عهده دارند. اصلاح قوانین اقتصادی و حمایت از تولید داخلی، تقویت زیرساختهای انرژی و حملونقل، بهبود نظام سلامت و آموزش، توسعه دیپلماسی اقتصادی و تقویت روابط بینالمللی و همچنین نظارت بر اجرای صحیح برنامههای توسعهای، از جمله موضوعاتی است که انتظار میرود در سال آینده در اولویت مجلس قرار گیرد.
این گزارش حاصل گفتوگو با نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و مروری بر مهمترین دغدغههای آنان در سالی است که گذشت و تلاش دارد تا دیدگاههای آنان را درباره مهمترین اولویتهای کاریشان در سال آینده منعکس کند. اینکه این نمایندگان چه راهکارهایی برای بهبود شرایط استان و کشور در نظر دارند، چگونه به مشکلات مردم پاسخ خواهند داد و چه برنامههایی را برای ارتقای وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دنبال خواهند کرد، پرسشهایی است که در این گزارش به آن پرداخته میشود.
یزدیان؛ پیگیر در زمینه آب وآلودگی
حامد یزدیان، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی به گواه مصاحبههای موجود، یکی از پیگیرترین نمایندگان در زمینه مهمترین چالشهای استان یعنی آلودگی هوا و زایندهرود بوده و در این زمینه نطقهایی هم در مجلس داشته است.
یزدیان در مصاحبههای خود با خانه ملت بارها به اهمیت حل بحران آلودگی هوا در اصفهان اشاره و تأکید کرده که این بحران نیازمند توجه فوری مسئولان است. او در نطقهای خود در مجلس، همچنین خواستار تخصیص بودجههای ویژه برای احیای زایندهرود شده است و معتقد است که این رودخانه بهعنوان یکی از منابع حیاتی استان باید نجات یابد. همچنین به گفته این نماینده اصفهان، آلودگی هوا در این کلانشهر، به بحرانی جدی تبدیل شده است که نیازمند برنامهریزیهای فوری و عملی است.
طغیانی: تمرکز بر بحران آب و آلودگی هوا
نام مهدی طغیانی نماینده دیگر اصفهان را هم میتوان در کنار نام یزدیان بهعنوان یکی از پیگیرترینها قرار داد. طغیانی از جاده ورزنهندوشن گرفته تا بیآبی اصفهان و معضل فرونشست درباره همه نیازها و مشکلات مصاحبه کرده و در نطقهای خود هم به مسائل زیستمحیطی استان پرداخته است. او در یکی از مصاحبههای خود گفته است: آلودگی هوا در اصفهان باید بهعنوان یک مسئله ملی حل شود و نباید تنها در سطح استان موردتوجه قرار گیرد.
مقتدایی و دغدغههای زیستمحیطی
عباس مقتدایی از دیگر نمایندگان اصفهان است که مصاحبهها و نطقهایی در زمینه چالشهای اصلی و اساسی استان داشته است. مقتدایی در یکی از مصاحبههای خود درباره بحران زایندهرود گفته است: بحران زایندهرود باید در اولویت تصمیمگیریهای ملی قرار گیرد؛ زیرا عدم توجه به آن میتواند پیامدهای جبرانناپذیری داشته باشد. او همچنین از دولت خواسته است که برای مقابله با آلودگی هوا تدابیر جدی اتخاذ کند.
بخشی و دغدغه اقتصاد
رسول بخشی، عضو کمیسیون اقتصاد است و طبیعی است که بیشتر در همین حوزه اظهارنظر کرده باشد؛ بخشی بیشتر به برخی مسائل استان اصفهان ازجمله اقتصاد و اشتغال توجه دارد و در مقایسه با سایر نمایندگان در زمینه بحرانهای زیستمحیطی کمتر فعالیت کرده است. در خبرگزاری خانه ملت، هیچ نطق یا مصاحبهای از او در خصوص آلودگی هوا و زایندهرود یافت نمیشود و تنها برخی از بیانیههای غیرمستقیم در این زمینهها از او موجود است.
در یکی از مصاحبههای خود گفته بود: ما باید تدابیر جدی برای کنترل آلودگی هوا در اصفهان داشته باشیم و به بحران زایندهرود رسیدگی کنیم. با تحلیل دقیق فعالیتهای نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی در پیگیری بحرانهای زیستمحیطی، میتوان نتیجه گرفت که حامد یزدیان پیشتاز در این زمینههاست و بیشترین نطقها، مصاحبهها و بیانیهها را در خصوص آلودگی هوا و بحران زایندهرود داشته است. پس از او، عباس مقتدایی و مهدی طغیانی نیز فعالیتهای مؤثری انجام دادهاند. بهطورکلی، نمایندگان اصفهان بهویژه در این بحرانها تلاش کردهاند، اما میزان فعالیتها ازنظر کمی و کیفی میان آنها متفاوت بوده است.
از نمایندگان استان در شهرستانها چه خبر؟!
اما از نمایندگان استان در شهرستانها چه خبر؟ در طول سالی که گذشت، حداقل به گواه مصاحبههایی که خودمان در «اصفهان زیبا» با آنها داشتیم، بخشایش نماینده اردستان، پولادی نماینده لنجان و رحیمی نماینده فلاورجان جزو پاسخگوترین نمایندگان بودند. حُسن ختام و آخرین گفتوگوی «اصفهان زیبا» هم با موضوع و محوریت مهمترین اولویتهای نمایندگان استان اصفهان در سه بُعد ملی، استانی و شهرستان در سال آینده برای پیگیری در بهارستان چیست، با دو نماینده اردستان و لنجان بود که مشروح صحبتهای احمد بخشایش و اکبر پولادی را در ادامه میخوانید:
بخشایش؛ نماینده اردستان: اگر دولت شهید رئیسی بود، پروژه ماندگان تا الان به نتیجه رسیده بود
♦ اگر بتوانیم ارزش پول ملی را افزایش بدهیم، برای ایران کار کردهایم. وقتی ایران آباد باشد شهرستان هم آباد میشود.
♦ سال آینده در مجلس بحث معیشت را پیگیری خواهیم کرد که یکی از اولویتهای اصلی کشور و مردم است.
♦ در سطح استان هم مسئله عمده اصفهان مربوط به بیآبی و خشکی زایندهرود است که نمایندگان با هم هستند تا بتوانند این مشکل را حل کنند.
♦ خوزستان چند رودخانه عظیم دارد که به خلیجفارس میریزد. در واقع آب شیرینی است که وارد آب شور میشود. اگر طرحی بیاوریم که بر اساس آن بتوانیم انتهای کارون و رودخانههای دیگر را به سمت شهرها برگردانیم، هم آبوهوا عوض میشود و هم مشکل آبی را تا حدود زیادی حل میکنیم و مجبور نیستیم آب شور دریای عمان را تصفیه کنیم و بیاوریم.
♦ اصفهان علاوه بر بیآبی دچار معضل فرونشست هم هست. درحال حاضر روی چند پروژه آبی برای حل مشکل بیآبی اصفهان کار میکنیم.
♦ اگر دولت قبل همچنان بر سر کار بود، پروژه آب دریای عمان تاکنون به نتیجه رسیده بود. درحال حاضر به نظر میرسد اهتمام گذشته برای پیگیری پروژه ماندگان وجود ندارد.
♦ در دولت قبل، استاندار وقت برای این مسئله خیلی پافشاری کرد و پیگیر بود و بهعنوانمثال فشار میآورد تا از فولاد مبارکه برای لولهگذاری آب پول بگیرد؛ اما درحال حاضر پیگیری و اهتمام وجود ندارد.
♦ دربارههای شهرستان اردستان هم باید بگویم بیشترین مشکل در این شهرستان مربوط به اشتغال است. همچنین باید پنل خورشیدی بیاوریم که پیگیر آن هستیم و در زمینه قیر و آسفالت هم مشکل داریم. اگر از آبی که قرار است از جنوب به اصفهان بیاید بتوانیم از ایمیدرو برای کویر اردستان لوله بگیریم خوب میشود.
♦ مشکل بیبرقی هم به موازات کشور و استان در اردستان نیز به یک معضل تبدیل شده که باید برای آن فکر کنیم و کار کنیم تا حل شود. ما درحال حاضر نیروگاه سیکل ترکیبی در اردستان داریم. ۴۶ مگابایت تولید میکند و مصرف ۵۳ مگابایت است. با وجود اینکه اردستان تولیدکننده است، بیشترین قطعی برق در سطح استان مربوط به این شهرستان است. بالاخره شهرستان باید بتواند وقتی تولید میکند بهرهبرداری هم بکند.
♦ یکی از اهدافی که پیگیر آن هستیم، این است که ۱۱۰ مگابایت پنل خورشیدی بزنیم.
♦ بحث آسفالت هم که گفتم در این زمینه با مشکل روبهرو هستیم و آسفالتهای اردستان مربوط به 20،30 سال قبل است.
♦ موضوع دیگر اینکه باید روی معادن کار میکنیم. ما معدن طلا و مس داریم ولی جوانهای ما علاقهای به کار معدن ندارند. در حال حاضر ما معدن طلایی داریم که فعال است و حدود 97 کیلو طلا با عیار ۲۴ از آن استخراج میشود.
♦ یکی از مشکلات اردستان این است که با وجود اینکه روی کنجهایی مثل همین معدن طلا خوابیده اما مشکلات فراوانی دارد و مثلا با وجود اینکه شرکت سیمان اردستان را داریم؛ اما این شرکت هیچ رفاهی برای شهر و مردم درنظر نمیگیرد. بارها به آنها گفتهایم بیایید پارک، مدرسه، باشگاهی چیزی بسازید و اصلا آن را به نام خودتان هم بزنید اما این کار را نکردند. مدیران این شرکت میگویند همین که 400 نفر از شهرستان در این شرکت کار میکنند، کافی است و مسئولیت اجتماعی خودمان را انجام دادهایم! ما هم به آنها گفتهایم چرا منت میگذارید؟ به هرحال شما نیاز به نیروی کار دارید و اگر از شهرستان نیروی کار نیاورید مجبورید از شهرستانها و شهرهای اطراف بیاورید که مشکل بُعد مسافت هست و بدتر میشود.
♦ یک مشکل دیگر هم این است که گفتهایم در زمینه استخراج معادن آن 15درصدی که سهم دولت است، به جای استان در خود شهرستان خرج بشود، اما خب دراینباره هم تاکنون اقدامی انجامنشده که انشاءالله سال آینده در مجلس پیگیر این موارد خواهیم بود.
پولادی؛ نماینده لنجان: آب و بیکاری؛ اولویتهای پیگیری در سطح استان و شهرستان
♦ در سطح ملی باید چالشهایی که ایران عزیز با آنها مواجه است را در اولویت قرار بدهیم.
♦ در حال حاضر مسائل اقتصادی اولویت اول کشور است. باید ساماندهی مسائل اقتصادی را در رأس قرار دهیم و بتوانیم در این زمینه نگرانی ملت را برطرف کنیم و مسائل مربوط به معیشت آنها را بهبود بخشیم.
♦ ناگفته پیداست نیازمند این هستیم که بهطورجدی نگران مسئله آب باشیم؛ چرا که در حال حاضر مشکل بیآبی استان، اولویت اول است.
♦ در ماههای گذشته کارهای خوبی توسط نمایندگان استان و مجمع نمایندگان استان با همراهی استاندار انجام شد که در سال آینده همانها را پیگیری خواهیم کرد.
♦ وضعیت آب و کاهش نزولات باعث شده تا در درجه اول مسئله آب شرب مردم و بعد از آن آب مورد نیاز صنایع و کشاورزی را مدیریت کنیم.
♦ مسئله بعدی استان فرونشست است که این هم چالش بسیار مهمی برای استان اصفهان است و باید جدی گرفته شود که سال آینده این موضوع را هم پیگیری خواهیم کرد.
♦ در سطح شهرستان لنجان که توفیق خدمتگزاری به مردم آن را دارم، مسئله بیکاری چالش اول و مهم این شهرستان است. نرخ بیکاری در شهرستان لنجان بالاترین نرخ در سطح استان اصفهان است. در واقع این شهرستان بیشترین و بالاترین نرخ بیکاری را دارد. باید بتوانیم این مسئله را ساماندهی و آن را کاهش دهیم. باید زیرساختهای مربوط به اشتغال فراهم شود. همچنین مسئله آلایندگی و کاهش منابع و ذخایر آبی دیگر اولویتهای مربوط به شهرستان لنجان است که انشاءالله آن را پیگیری خواهم کرد.
♦ مسکن ملی و اجرای پروژههای مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن هم از دیگر اولویتهای پیگیری ما در شهرستان لنجان است.
♦ در شهرستان در طی دهههای گذشته زیرساختهای لازم مثلا برای اشتغالزایی ایجاد نشده است. زیرساختهایی مثل تأسیس شهرکهای صنعتی. کشاورزی هم در این شهرستان بهصورت سنتی انجام میشود که از کارآمدی بالایی برخوردار نیست. باید تلاش کنیم به سمت تولیدات گلخانهای برویم.
♦ از ظرفیت گردشگری در شهرستان لنجان هم خوب استفاده نشده است. باید سرمایهگذاری لازم توسط بخش خصوصی در این حوزه فراهم شود. روی این موضوع هم کار خواهیم کرد.
♦ مورد دیگر اینکه همانطور که اشاره کردم در سالهای گذشته وضعیت اشتغال در شهرستان لنجان خوب نبوده است؛ با اینکه ذوبآهن و فولاد مبارکه در این منطقه هستند، فولاد و ذوبآهن خود را ملزم ندیدند که اولویتشان را به جذب نیروهای بومی بدهند و به همین خاطر نرخ بیکاری در لنجان بالاست.
♦ در زمینه مسکن ملی هم باید گفت سال گذشته کاری در شهرستان لنجان صورت نگرفته است. امسال تلاش کردیم برخی مقدمات را فراهم کنیم. از سال ۱۴۰۴ عملیاتی کردن این پروژهها آغاز خواهد شد. در واقع در سال جاری مقدمات را فراهم کردیم.
♦ اخیرا هم به اتفاق مدیر بنیاد مسکن استان، به روستاهای شهرستان زدیم و از پروژههای مربوط به توسعه مسکن روستاها بازدید کردیم. باید گفت در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته که میتواند امیدآفرین باشد و از مهاجرت روستاییان به سمت شهر جلوگیری کند.