به گزارش اصفهان زیبا؛ عید نوروز، جشن بهار و آغاز سال نو در تقویم ایرانی است که با شروع فصل بهار در روز اول فروردین جشن گرفته میشود. این عید با مراسم خاص و سنتهای مختلفی ازجمله خانهتکانی، سفره هفتسین و دیدوبازدید از خانواده و دوستان همراه است.
دلایل پرداختن به عید نوروز در فیلمها و سریالها
حفظ و ترویج فرهنگ و سنتها: نوروز بخشی از فرهنگ و هویت ایرانی است. بازتابش دادن این جشن در رسانهها به حفظ و ترویج این سنتها کمک میکند و اهمیت آن را به نسلهای جوانتر منتقل میکند.
ارتباط و همبستگی اجتماعی: نمایش جشنهای نوروزی در فیلمها و سریالها به یادآوری ارزشهای خانوادگی و اجتماعی کمک میکند و حس همبستگی و اتحاد را در جامعه تقویت میکند. پرداختن به نوروز در رسانهها میتواند بهنوعی پل بین گذشته و حال باشد و ارزشهای فرهنگی و اجتماعی را در قالب داستانهای جذاب به مخاطبان منتقل کند.
معروفترین برنامههای نوروزی با مضمون سلامت جامعه
سریال نوروزی کلاه قرمزی: به کارگردانی ایرج طهماسب است. این سریال که چندین سال از شبکه دوم سیمای ملی در ایام نوروز پخش میشد، اثرات مثبتی بر سلامت روانی مخاطبان داشت. این سریال با داستانهای مفرح و شخصیتهای جذاب، فانتزی و نوستالژیک، کاهش استرس و اضطراب و لحظاتی شاد و دلنشین برای تماشاگران فراهم میکرد. تماشای این برنامه در ایام نوروز میتواند به تقویت روابط اجتماعی و خانوادگی کمک کند و حس همبستگی و اتحاد را در جامعه افزایش دهد. این سریال، فرصتی برای استراحت و تجدید انرژی فراهم میکرد تا به مخاطبان کمک کند باانگیزه و انرژی بیشتری به زندگی روزمره بازگردند.
جمعبندی
بهطورکلی سینما و آگاهیرسانی دو مضمون جدانشدنی از هم هستند و وقتی در کنار هم قرار میگیرند، میتوانند تأثیرگذار باشند. مثلا درزمینه سلامت، میتوان به هزاران موضوع که مربوط به سلامت است پرداخت و به جامعه آگاهی بخشید. فیلمساز میتواند مضامین خود را در بسترهای مختلف بیان کند؛ برای مثال در بستر عید باستانی نوروز، فیلمساز میتواند با فیلمسازی در این بستر روی سلامت رفتاری و فرهنگی مردم کار کند تا جامعه با آگاهی دست به خودسازی بزند و خودسازی انجام نمیگیرد مگر با پرورش، بهبود و ارتقای سلامت جسمی و روحی جامعه.