چهارباغ عباسی را اگر موجودی نشسته بر کرانه رودخانه زایندهرود ببینیم، سر آن دروازهدولت میشود و ته آن میدان انقلاب. ما در این نوشتار با مراجعه به روزنامهها و مطبوعات، علاوه بر اینکه سر و ته چهارباغ را میکاویم که چگونه و چرا ساخته شدند، به بدنه چهارباغ هم نظری میدوزیم. پارک مرکزی (هشتبهشت) و خیابانهایی که به چهارباغ منتهی میشوند نیز در این نوشتار ما بررسی میشوند.
تصمیمگیری شورایی، ایدهای بود که بیش از دو سال پیش، برای چهارباغ عباسی مطرح شد و قرار بود با این رویکرد نو، خون تازهای در رگهای مهمترین گذرگاه اصفهان جریان یابد.
هدف شهرسازان عصر صفوی از طراحی و احداث خیابان چهارباغ چه بود؟ ما در نوشتار پیش رو از میان منابع دست اول آن روزگار که بیشتر سفرنامههای خارجی هستند، بدور از تحلیلهایی که جغرافی دانان و شهرسازان امروزی برای احداث چهارباغ ارائه میدهند، به بررسی هدف صفویان از احداث خیابان چهارباغ میپردازیم.
اکنون میتوان گفت احیای بدنه شرقی چهارباغ، پروژهای که قرار بود به سرزندگی این گذر تاریخی کمک کند، خود به یکی از معضلات اساسی این گذر تبدیل شده است.
نگاهی به مسائل چهارباغ با استفاده از مدل لایهای علّی.
رئیس کمیسیون پایش و نظارت بر مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: هم قانون اساسی و هم قوانین عادی و مربوط به مدیریت شهری مباحث مربوط به حضور شورا در تصمیم گیریها و سیاستگذاریهای کلان را تصریح و مطالبه کردهاند اما در برخی از تصمیمگیریها شورای شهر غایب است.
مدیرکل دفتر حملونقل و ترافیک و دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور گفت: تبدیل چهارباغ به پیادهراه اقدامی شاخص است که برند شهر محسوب میشود، در این راستا شهر اصفهان را برای دیگر شهرها الگو قرار دادیم، زیرا انسانمحوری شاخص مهم این اقدام بوده است.
به گفته خواجه احمد عطاری چهارباغ محلی است برای خاطرهسازی. درحالیکه اکنون خیلی از مردمی که در آن رفت و آمد دارند، نمیتوانند با این محور تاریخی احساس همذات پنداری داشته باشند و خاطرههای شیرینی از آن بسازند.
میز فرهنگ شهرداری اصفهان سال گذشته بهمنظور ساماندهی چهارباغ عباسی، پیرامون این گذر سهنشست با حضور کسبه چهارباغ، مسئولان و سیاستگذاران و فعالان حوزه میراث فرهنگی برگزار کرد.
چهارباغ عباسی، این خیابان قدیمی و تاریخی که نامش را کمتر کسی است که نشنیده باشد، این روزها رویدادهای مختلفی را در چهره خود به نمایش گذاشته است.
مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان با اشاره به ساماندهی کامل گذرهای منتهی به چهارباغ گفت: ۱۱ هزار متر مربع سنگفرش و ۳۷۰۰ متر جدولگذاری در گذرهای منتهی به چهارباغ انجام شده است.
همزمان با ماه مبارک رمضان جزءخوانی قرآن کریم در گذر فرهنگی چهارباغ با حضور مردم هر روز از ساعت 16 برگزار میشود.