گرانی باعث شده کاسبان بازار اصفهان در بازار پاییزی، مگسپرانی کنند و فروش به قدری پایین است که گاهی فروشندگان در طول روز حتی یک مورد فروش هم ندارند. صنف پوشاکفروشان به علت شیوع کرونا ضرر زیادی را در بازار شب عید تجربه کردند و درحالی امید کسبه به بازار لباس گرم بود که قیمتهای بالا باعث شده اصفهانی از خرید لباس گرم صرفنظر کنند. این روزها در کوچه و خیابان حرف از گرانی است؛ عدهای از گرانی موادغذایی گلهمندند و تعدادی از قیمت بالای لباس گرم مینالند. البته بازار پوشاک اصفهان شلوغ است. یعقوبی، یکی از فروشندگان لباس که هر روز صبح کرکره فروشگاه خود را بالا میکشد، از شلوغ بودن بازار میگوید: «تعداد کسانی که به بازار میآیند کم نیست؛ ولی فقط بازدیدکننده هستند و کسی خرید نمیکند.» محمد نیز یکی از فروشندگان پوشاک اصفهان است که از وضعیت این روزهای کـســادی بازار مـیگـویــد و معتقد است اگر وضعیت به همین منوال ادامه داشته باشد، رسته پـوشـاکفـروشان نصـفجهان ورشکست میشوند.
درمقابل مشتریان از گرانی لباس گرم در پاییز99 میگویند. یکی از این مشتریان میگوید: «من هر سال لباس گرم جدید مطابق مد بازار میخریدم؛ ولی با پرسیدن قیمتها درهر فروشگاه، متوجه شدم امسال توان خرید ندارم.» یکی دیگر از خریداران نیز میگوید: «با این قیمتها و در این اوضاع مجبور نیستم لباس گرم بخرم و از لباسهای قدیمی خود استفاده میکنم.» البته این فقط گفته این خریدار نبود و بیشتر اصفهانیها این روزها تصمیم گـرفتهاند از لباسهای گرم قـدیـمیشـان استفاده کنند. تعدادی از خانوادهها نیز برای خرید لباس فرزندان خود ناچار هستند و همه حسابکتابهایشان بر این بود تا هرچه دارند و ندارند، جمع کنند و فقط برای فرزندان خود لباس گرم خریداری کنند. ولی درحال حاضر قیمت لباس گرم بچگانه با بزرگسال رقابت میکند و تفاوت چندانی بین قیمت آنها نیست. آقا رضایی فروشنده لباس کودک با نگرانی از نبود مشتری و کسادی بازار میگوید: «هر سال اگر هر صنفی رونق نداشت، صنف لباس بچگانه در فصل پاییز پر رونق بود و مردم برای نونوا کردن بچههایشان استقبال بیشتری میکردند؛ ولی این روزها کمتر کسی لباس بچگانه میخرد.»
یکی از مراجعهکنندگان به بازار پوشاک نیز به اصفهانزیبا میگوید: «با پسانداز مقداری پول، قصد خرید پالتو، چکمه و لباس گرم خانگی برای دخترم داشتم؛ ولی باوجود گرانی، کل پسانداز من فقط خرج خرید لباس گرم خانگی فرزندم شد.»
همچنین مادری دیگر نیز از نرخ بالای لباس گرم بچگانه گله کرده و میگوید: «با این قیمتها نمیتوانم برای سه فرزندنم لباس تهیه کنم، باید کاموا بخرم تا برای فرزندانم لباس گرم ببافم.» از اینرو اصفهانیها به خرید لباس گرم در سال جاری تمایل دارند؛ ولی قدرت خرید آنها پایین است و در بازار لباس گرم مانند بازار نوروزی خبری از رونق کسبوکار نیست.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک نیز از کسادی بازار پوشاک خبر داد. ابوالقاسم شیرازی گفت: «فروش پوشاک نسبت به سال گذشته تقریبا صفر است؛ زیرا بازار در مدت مشابه سال گذشته رونق و تولید ایرانی نیز سرپا بود که متأسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا ضربه مهلکی به تولیدکنندگان پوشاک وارده شده است.» البته این مقام مسئول بر این باور است گرانی پوشاک نسبت به سایر کالاهای دیگر چندان چشمگیر نیست و اقلامی که پس ازعید تولید شده درمقایسه با سال گذشته ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش قیمت داشتهاند. همچنین در شرایط فعلی عرضه زیاد است؛ ولی تقاضا وجود ندارد که همین موضوع موجب به وجود آمدن رکود مضاعف در بازار پوشاک شده است. در بازار پوشاک اصفهان نیز عرضه زیاد لباس گرم مشهود است و انواع لباس با مد جدید در فروشگـاهها به چشم میخورد؛ ولی مردم به واسطه گرانی خـریـد نمیکنند. درواقع کاهش قدرت خرید مردم موجب شده فقط از پس خرید مواد خوراکی برآیند و به لباسهای گرم سالهای قبل خود بسنده کنند. دود خرید نکردن مردم نیز بیشتر از همه به چشم کاسبانی میرود که از پس پاس کردن چکهای خرید لباس گرم در سال جاری برنمی آیند.