به گزارش اصفهان زیبا؛ با اضافه داروهایتان چه میکنید؟ اگر پاسختان این است که آنها را دور میاندازید؛ سخت در اشتباهید، چراکه دارو، زباله نیست!
به گفته دکتر مهشید عابدی، داروساز و رئیس اداره نظارت و پایش مصرف فراوردههای سلامت، اگر در خانه شما تاریخ انقضای آنتیبیوتیک بگذرد و شما آنتیبیوتیک منقضیشده(چه قرص، چه کپسول و چه شربت) را در سطل زباله بیاندازید، در چاه فاضلاب بریزید یا به حال خود در طبیعت رها کنید، عمل خطرناکی انجام دادهاید.
خطر دور انداختن دارو
باید بدانید آنتیبیوتیکها به علت خاصیت میکروبکشی خود، میکروبهای فعال در سیستم تصفیه آب را از بین برده، میکروبها بهتدریج نسبت به این آنتیبیوتیکها در خود تغییراتی ایجاد کرده و مقاوم میشوند.
این باکتریهای مقاوم از طریق آبهای زیرزمینی مجدداً به چرخه زندگی ما برگشته و باعث ایجاد مقاومت میکروبی میشود. بنابراین، اثربخشی آنتیبیوتیکهای موجود بر این میکروبها کاهشیافته و دوره درمان بیماریهای عفونی و مدتزمان بستریشدن بیمار در بیمارستان طولانیتر خواهد شد.
همچنین درمان در بیماران نیازمند به پیوند اعضا یا شیمیدرمانی که به کوچکترین نوع عفونت حساس هستند، دچار شکست میشود که جدا از تحمیل هزینههای مالی زیاد برای بیمار و سیستم درمان، یک تهدید بزرگ بر سلامت جامعه بهحساب میآید.
راهکار
بهتر است از امروز همه باهم تصمیم بگیریم:
- آنتیبیوتیکها را فقط با نسخه پزشک دریافت کنیم.
- بهمنظور تکمیل درمان و اثربخشی دارو، دوره مصرف آنتیبیوتیک را به اتمام برسانیم.
- بیماریهای ویروسی مانند آنفلوانزا، نیاز به آنتیبیوتیک ندارند؛ بنابراین هرگز برای تجویز و دریافت دارو به پزشک اصرار نکنیم.
- هرگز خودسرانه و به توصیه دیگران دارو مصرف نکنیم.
- جهت امحاء صحیح آنتیبیوتیکها از مسئول فنی داروخانه کمک گرفته یا به اطلاعات موجود در سایت سازمان غذا و دارو مراجعه کنیم.