به گزارش اصفهان زیبا؛ «مهربانی»؛ این کلمه، جواب دختر بود به پرسش گزارشگر که از او پرسید: «با آوردن نام حاج قاسم، چه چیزی به ذهنتان میآید؟» و حالا امروزی که ما، دختران حاج قاسم، در اصفهان دور هم جمع شدیم، برف میبارد. برف هر چه را بپوشاند، زیبا میکند؛ مثل مهربانی. مهربانیای که خاص حاج قاسم بود؛ آنجا که گفت: «تمام دختران ایران، دختران من هستند.»
و من به این فکر میکنم که مهربانیاش او را خاص میکرد یا تفکری که باعث میشد، مهربان باشد؟! شاید آنچه ما را دور هم جمع کرده، مکتب اوست، مکتبی که همچون او را تربیت کرد و در آن قد کشید. ولی پرسش این است: این مکتب چقدر به زن بها داده است؟ آیا بهای اندکی است که ما برای جبران آن به فمینیسم چنگ انداختیم یا ما هنوز درک درستی از نگاه و مکتب او نداریم؟ برای پاسخ به این پرسش بیایید چند مورد را با هم بررسی کنیم. «اگر زنهای انسانساز از ملتها گرفته شوند، ملتها به شکست و انحطاط مبدل خواهند شد.»
به نظرتان جمله بالا را چه کسی گفته است؟ ازآنجاییکه نقش زنها را در پیشرفت یا نابودی جامعه خیلی پررنگتر از مردها دیده؛ بهعنوان راهنمایی بگویم که از بین خانمهای تأثیرگذار در تاریخ جستوجو کنید! اصلا خودم چند گزینه میگویم و شما انتخاب کنید! ماری کوری، مادر ترزا، آگاتا کریستی و هلن کلر. به نظرتان کدامشان؟ توانستید حدس بزنید؟ باوجوداینکه جمله بالا کاملا رویکرد فمینیستی دارد، باید بگویم که گوینده آن یک مرد است، مردی که میداند وجود زنها چقدر در یک اجتماع تأثیرگذار است! مردی که در جایی دیگر میگوید: «زن مربی جامعه است.»
اگر دقیق به این جمله نگاه کنیم، یعنی زنان همهکاره هستند و اگر بخواهند، میتوانند با تربیت خودشان یک جامعه را به سمت ترقی یا نابودی بکشانند؛ فقط کافی است بخواهند و اراده کنند! او بارها تکرار میکند: «زنی که آگاهی و بینش خوبی از زندگی داشته باشد، میتواند بچههای خوبی تربیت کند و خانوادۀ خوب، سازندۀ جامعه خوب است.» پس زنان در ساختن یک جامعۀ خوب نقش مهمی دارند و خوب و بد بودن جامعه، رابطۀ زیادی با زنان آن جامعه دارد. گوینده این جملهها، روحالله خمینی، مروج همان مکتبی است که قاسم سلیمانیها از آن متولد شدند؛ همان مکتبی که حاجقاسم وامدار آن نگاه بود و تمام دختران این سرزمین را دختران خود میدانست. پس اشکال از مکتب نیست؛ اشکال از نوع انتقال یا عدم انتقال این نگاه به دختران و زنان این سرزمین است. دخترانی که در مصلای امام خمینی اصفهان بودند، این نگاه را میدانند. وظیفه ماست که نگاهِ مکتب حاجقاسم را به بقیه دختران هم برسانیم تا هرکدام از دختران و زنان این سرزمین ادامهدهنده مکتب حاجقاسم باشند، نه در برابر آن. ما چه کردیم در این مسیر؟
سلام خیلی خوب بود وعالی
خداوند قلمهای اینچنینی را و صاحبانشان را حفظ کند برای ما و انقلابمان و اسلام