به گزارش اصفهان زیبا؛ کمتحرکی و نشستن طولانیمدت از دغدغههای اولیه متخصصان سلامت است، حال آیا نشستن و بیتحرکی طولانیمدت مانند سیگار کشیدن اثر مخربی بر سلامت میگذارد؟
در این زمینه خبرآنلاین نوشته است: خطرات سلامتی مرتبط با نشستن طولانی مدت و سبک زندگی بیتحرک با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مرتبط است.
نتایج تحقیقات
تحقیقات نشان میدهند افرادی که بیش از هشت ساعت در روز بدون فعالیت بدنی سپری میکنند، مشابه یک فرد چاق یا سیگاری، در معرض خطر مرگ قرار دارند.
نشستن طولانی مدت متابولیسم را کاهش میدهد و بر توانایی بدن در تنظیم قند و فشارخون و تجزیه چربی بدن تاثیر میگذارد.
این میتواند باعث چاقی و سندروم متابولیک(مجموعهای از شرایط که خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را افزایش میدهد) شود.
عدم تحرکبدنی یک عامل خطر مهم برای ابتلا به دیابت نوع ۲ است.
دورههای طولانی نشستن میتواند منجر به مقاومت به انسولین شود که پیشساز دیابت است.
کمتحرکی با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است و فقدان فعالیت بدنی میتواند بر سلامت ذهنی و عملکرد شناختی تاثیر بگذارد.
از همین رو است که سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده که در هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید تا بدن حداقل تحرک و فعالیت را داشته باشد.
فقدان فعالیت بدنی یا به عبارت دیگر ساعتهای بیتحرکی طولانی میتواند منجر به چاقی شود که یکی از عوامل خطر اصلی چندین بیماری تهدیدکننده زندگی است.
نشستن همان سیگار کشیدن است
در مطالعه منتشر شده در مجله «پزشکی عمومی بریتانیا»، عوارض منفی نشستن طولانی مدت برجسته شده است.
در بخشی از گزارش این مطالعه به این نکته اشاره شده که این واقعیت که ما نمیتوانیم اثرات یک عمر نشستن پشت میز یا روی مبل را با حضور چند هفتهای در باشگاه از بین ببریم، حقیقتی ناخوشایند در زمانی است که اکثریت جمعیت دنیا، از جمله پزشکان عمومی، حاضر به ترک صندلی و کامپیوتر خود نیستند. بنابراین اگر نشستن همان سیگار کشیدن جدید است، به این معنی که میتواند همان عوارض سیگار کشیدن را برای سلامت داشته باشد.
راهکارهای مطلوب
هر ۳۰ دقیقه یکبار بایستید و حرکت کنید، حتی استراحتهای کوتاه و مکرر پیادهروی میتواند بهطور قابل توجهی خطرات سلامتی را کاهش دهد.
بر اساس دستورالعملهای بهداشتی، حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه ورزش با شدت بالا در هفته را هدفگذاری کنید.
زمان تماشای نمایشگرها را محدود کنید و فعالیتهای بدنی بیشتری را در برنامههای اوقات فراغت خود بگنجانید.
هنگام نشستن، برای کاهش فشار روی ماهیچهها و مفاصل، وضعیت مناسب خود را حفظ کنید.