بایگانی سرویس گردشگر مثبت
برج کبوتر بالاشهر!
11:43 - 19 دی 1403

برج کبوتر بالاشهر!

حالا بیش از چند صد سال از زمانی که مالکیت برج‌های کبوتر را به عنوان یک پشتوانه مالی محکم پشت قباله نوعروسان می‌نوشتند، گذشته است.

باغ گلها
16:37 - 16 دی 1403

باغ گلها

باغ گلهای اصفهان گل سرسبد فضاهای سبز شهری است که با رویکردی چندگانه می‌تواند علاوه بر جدابیت‌های گردشگری شهر اصفهان، سهم مهمی در تحقیق و رشد گونه‌های مختلف گیاهی داشته باشد.

نور
20:44 - 22 مهر 1403
چهره های اصفهان: فضل الله دهش

نور

فضل‌الله دهش ملقب به عطاءالملک، زاده اردیبهشت 1240 در اصفهان بود. او پس از تحصیل صنایع در دانشگاه بمبئی، به ایران بازگشت و پس از سفری که به منچستر انگستان داشت، اولین کارخانه نساجی در اصفهان را با نام «کارخانه وطن» راه‌اندازی کرد.

چهارباغ بانوان
20:41 - 22 مهر 1403
سفرنامه نویسان فرنگی اصفهان: انگلبرت کمپفر

چهارباغ بانوان

گردش و رفت‌وآمد امرا و درباریان و شاهزادگان سلطنتی عهد صفوی در چهارباغ، بیشتر به صورت سواره انجام می‌شده است.

مدرن ترین هتل عصر پهلوی اصفهان
20:35 - 22 مهر 1403
میراث اصفهان: هتل جهان

مدرن ترین هتل عصر پهلوی اصفهان

«تونی هوانسیان» از ارامنه فریدن اصفهان، در جوانی با دوربین عکاسی یک بازرگان آلمانی به نام «گایر» که نزدش کار می‌کرد، تجربیاتی کسب کرد و موفق شد به دربار ظل‌السلطان راه یابد و عکس‌هایی از خانواده این پادشاه قاجاری ثبت کند.

آشناترین گذر
20:28 - 22 مهر 1403
میراث اصفهان: چهارباغ

آشناترین گذر

چهارباغ اصفهان تا همین چند دهه پیش پررونق‌ترین خیابان شهر بود؛ نه محلی برای گذر که محلی برای ماندن و دیدارها. هر قشری از جامعه پاتوق‌های خودش را در چهارباغ داشت. اهالی فرهنگ و هنر هم پاتوق‌های روشنفکرانه خودشان را در چهارباغ برپا می‌کردند.

دامنی از گل سرخ
11:42 - 4 تیر 1403
سفرنامه نویسان فرنگی اصفهان: پیرلوتی

دامنی از گل سرخ

تا یکصدسال پیش، گل‌سرخ اصفهان شهرتی جهانگیر داشته است. تا بدانجا که گردشگری چون «پیرلوتی» رنج سفر از شانزه‌لیزه تا چهارباغ را به جان می‌خرد و راهی اصفهان می‌شود.

سقوط افسانه‌ای یک واقعیت
14:42 - 12 خرداد 1403
سفرنامه نویسان فرنگی اصفهان: مریت هاکس

سقوط افسانه‌ای یک واقعیت

«مریت هاکس» نویسنده و روزنامه‌نگار آمریکایی است که در دوره رضاخان به ایران سفر کرده و از شهرهای بوشهر، شیراز، اصفهان، یزد، کرمان، قم، تهران و شمال ایران بازدید کرده است.

کتبه عبدالباقی
12:19 - 18 فروردین 1403
چهره های اصفهان: ملاعبدالباقی تبریزی

کتبه عبدالباقی

پس از درگذشت علیرضا عباسی، هیچ استادی که بتواند کتیبه‌های خط ثلث مسجدجامع عباسی را به اتمام برساند، وجود نداشت. بنابراین شاه‌عباس، عبدالباقی تبریزی، یکی از شاگردان علیرضا عباسی را از بغداد به اصفهان فراخواند.

مرمرینه های مسجد
11:37 - 23 اسفند 1402
میراث اصفهان: مسجد امام (ره)

مرمرینه های مسجد

در سفرنامه شاردن، سیاح فرانسوی، آمده است: «هنگامی که در ساخت مسجدجامع عباسی با کمبود سنگ مرمر مواجه شدند، شاه عباس دستور می‌دهد این کمبود را با برداشتن سنگ‌های مسجدجامع عتیق جبران و سنگ مسجد را تامین کنند.

مسافر سلطنتی اصفهان
23:27 - 22 اسفند 1402
میراث ناملموس اصفهان: مهمان‌نوازی

مسافر سلطنتی اصفهان

نقاشی های سقف یکی از اتاق های تالار شمالی کاخ چهلستون با بقیه فرق دارد. داستان این اتاق آن طور که می‌گویند، به مسافری مربوط است که یک شب مهمان این اتاق بود؛ ‌هرچند که در این‌باره روایت‌های متفاوتی وجود دارد.

آتش بر سر چهلستون
23:02 - 22 اسفند 1402
چهره های اصفهان: شاه سلطان حسین

آتش بر سر چهلستون

هزارویكصدوهجده زهجرت نبوی گذشته بود كه آتش به چلستون افتاد شاه سلطان حسین، آخرین پادشاه صفوی، به قضا و قدر الهی بسیار اعتقاد داشت و هر اتفاقی را خواست و اراده خداوند می‌دانست.