به گزارش اصفهان زیبا؛ بعد از اتفاقهای هولناک و ناجوانمردانهای که اسرائیل در منطقه رقم زد، شاهد همدردی مردم ایران و تلاش برای مبارزه با اسرائیل بودیم؛ افراد و گروههایی که هریک بهنوبه خود تلاش کردند نقشی بیافرینند و قدمی در این راه بردارند؛ ازجمله مساجد، کانونهای فرهنگی و هیئتهای مذهبی اصفهانی.
هرچند این روزها پیمان آتشبس و صلح میان لبنان و اسرائیل اجرا شده است، بیشک راه ادامه دارد و نیاز به حضور همدلانه مردم همچنان احساس میشود.در این میان، یکی از مساجدی که در هفتههای گذشته دستبهکار شده، مسجد «امام» واقع در خیابان بزرگمهر است. در این مسجد با همکاری جمعی از جوانان متخصص و مؤمن، گروه اندیشهورزی تشکیل شده که از برنامههای آن، طرح هفتگی به نام قرنطینه مقاومت است. این تیم باتوجهبه توانمندیهایش به تولید محتوا و انجام اقدامات مؤثر در راستای مبارزه با صهیونیست میپردازد. برای آشنایی بیشتر با کموکیف برنامههای این تیم در مسجد حاضر شدیم و با مرتضی یراقی فرد، مسئول طرح اندیشهورز مسجد امام، به گفتوگو نشستیم.
شروع این جریان و حرکت از کجا بوده است؟
جمعی از جوانان دغدغهمند، فعال و توانمند علمی از گروهها و کانونهای فرهنگی مختلف شهر، چندسال پیش به واسطه امامجماعت مسجد امام، گرد هم آمدند و گروهی را تشکیل دادند. این تشکل اخیرا به انسجام و گستردگی لازم برای اجرای این طرح رسیده است. پس از حمله اسرائیل به لبنان و شهادت سید حسن نصرالله تصمیم بر این شد که هر یک از اعضای تیم در حد توان و امکاناتش برای جبهه مقاومت دست به عمل شود و البته به شیوهای متفاوت و کارآمدتر از آنچه در گذشته بود. در همین راستا، حیطههایی را که کمبود فعالیت در آنها احساس میشد، شناسایی کرده و با تشکیل «ستاد جبهه مقاومت» کارمان را آغاز کردیم.
محتوای این طرح چیست؟
این طرح چهار کارگروه مختلف به نامهای کارگروه جنبش تحریم، کارگروه رؤیایی، کارگروه رویدادهای دانشآموزی و کارگروه ویکیپدیا صهیونیسم را تشکیل داده است.
شیوه فعالیت کارگروه جنبش تحریم به چه صورت بوده و با چه هدفی تشکیل شده است؟
چند نفر از اعضای گروه که از مهندسان طراحی صنعتی و فعال در مارکتینگ بودند، گروه جنبش تحریم را شکل دادند. این گروه ابتدا به جمعآوری مستنداتی پرداخت که نشان میداد چه شرکتهایی منافع مالی اسرائیل را تأمین میکنند. برخی از این شرکتها از شرکتهای مادری هستند که چندین برند را پوشش میدهند و گروه دیگر، برندهای چندملیتی حامی و اسپانسر اسرائیل هستند که باواسطه به صهیونیست کمکرسانی میکنند.
آیا این مستندات موثق است؟ از چه طریق آنها را به دست آوردید؟
سعی گروه صحت منابع ارائهشده است. منبع این مستندات انعکاس اخبار خارجی و داخلی پیرامون شرکتها و بررسی ساختار شرکتها در معرفی سایتهایشان، رویدادهای جهانی و اعترافهای کمپانیهای اسرائیلی مبنی بر حمایت این برندها و… است. پس از بررسیهای صورتگرفته از این منابع، لیست جایگزینهای مصرفی کالاهای تحریمی را ارائه کردیم.
تا الان این طرح چه اندازه پیشرفت کرده است؟
باتوجهبه اینکه مستندات ما کاملا معتبر است، تهیه لیست نهایی کمی زمانبر خواهد بود؛ بااینحال ۱۵ برند را که به برندهای مادر متصل میشوند، در سایت پوشش دادهایم.
فکر میکنید این طرح تا چه اندازه میتواند مؤثر واقع شود؟
اگر مسئولان کشور به تحرم قانونی این برندها بپردازند و مردم هم قانع شوند و بپذیرند، میتوانیم از نظر اقتصادی این برندها را دچار مشکل کنیم.
کارگروه رؤیایی چه کاری انجام میدهد و با چه هدفی تشکیل شده است؟
فعالیت عمده این بخش بر پایه طراحی یک سایت است. این سایت باهدف معرفی و شناخت افراد مؤثر در این حوزه، حمایت، تقویت و معرفی آنان به یکدیگر تشکیل شده است.
این سایت بخشهای مختلف دارد: یک قسمت هدفش معرفی گروهها و جریانهایی است که در راستای مبارزه با صهیونیسم شکلگرفته است. با ثبت اسامی و مشخصات افراد و گروهها در سایت، امکان فعالیت و همکاری مشترک آنها فراهم میشود.
در قسمت دیگر با استفاده از هوش مصنوعی به هر شخص بنا بر شغل، سن، تحصیلات و توانمندیهایش، ایده مختص توانش بهمنظور حمایت از جبهه مقاومت ارائه میشود. در قسمت دیگر این سایت به معرفی تکتک کارگروهها که در قرنطینه مقاومت تشکیل شده است، میپردازیم.
این سایت از چند قسمت تشکیل شده است و هر قسمت به چه چیز میپردازد؟
قسمت کولهپشتی این سایت لیست ایدههای مختلف را برای ارائه به سایرین تهیه کرده است؛ همچنین شیوه بهدستآوردن امکانات و تصاویر ایدههای انجام شده را معرفی میکند.
بخش دوم سایت ارائه تجاربی است که افراد فعال در حوزه مقاومت داشتند و فرصتها و محدودیتهایی را که با آن برخورد داشتند، به نمایش میگذارد.
بخش سوم که نامش «به توان ما» است، امکان نشر و رسانهایشدن طرحهای اجرایی و معرفی آن به دیگران را فراهم کرده است. در قسمت دیگر این سایت پس از واردکردن مشخصات شخصی مانند جنسیت، سن و شغل صفحه چت باهوش مصنوعی بارگذاری میشود که امکان در اختیار قراردادن ایده مختص شغل و شرایط شما و پاسخ به شبهههایتان را فراهم میکند.
در خصوص کارگروه رویداد دانشآموزی هم توضیح دهید.
مدتی پیش پژوهشگری در حوزه فلسطین اطلاعاتی درباره جنگ اعراب و تاریخچه فلسطین از جنگ جهانی اول به مسجد ارائه داد. او درصدد بود این مطالب برای رفع شبههها و ثابتکردن مظلومیت مردم فلسطین به اطلاع دانشآموزان پایه متوسطه برسد؛ پس با تیم انیمیشن و ساخت کتاب تصویریمان مرتبط شدند و قرار بر این شد که این روایت به کتاب تصویری تبدیل شود؛ چراکه در این صورت بهتر میشد با دانشآموزان ارتباط برقرار کرد.
خروجی این طرح تا الان چه بوده و تا چه اندازه پیش رفته است؟
این طرح توسط مدرسان، در قالب سه فایل تصویری در سه مدرسه تاکنون ارائهشده که بازخورد بسیار عالی از سوی دانشآموزان داشته است.
در حال حاضر برای ارتقای این طرح و گسترش آن با چه موانعی روبهرو هستید؟
ما با کمبود مدرس مواجه هستیم. اگر آموزشوپرورش امکان آموزش این مطالب را به دبیران خود، بالأخص دبیران آمادگی دفاعی توسط مجموعه ما فراهم کند، میتوانیم این طرح را گسترش دهیم.
گفتید کارگروه دیگری هست که روی رصد نفوذ صهیونیست کار میکند، رسالت این تیم چیست؟
این کارگروه متشکل از متخصصان نـرمافزاری و افراد توانمندی است که چند نفر از آنان موفق به دریافت مدال المپیاد کامپیوتر شدهاند. نحوه فعالیتشان تمرکز بر شناسایی کمپانیهای صهیونیستی و افراد تأثیرگذار اسرائیل است. این کارگروه درصدد جمعآوری نسخه و ارائه لیست بهمنظور شناسایی حامیان صهیونیست در یک ابزار مشخص است.
جمعآوری این اطلاعات چه فایدهای میتواند داشته باشد؟
با هدف اینکه اگر کشوری در کارهای تجاری در حال اخذ قرارداد بود، امکان این را داشته باشد که با یک جستوجوی ساده بتواند بررسی کند کمپانی که با آن قرارداد میبندد، از حامیان صهیونیست یا افراد مؤثر آن نباشد و ارتباطهای آن کمپانی را با اسرائیل بررسی کند. به نحوی میتوان اسمش را ویکیپدیا صهیونیست نامید.
بنابر آنچه گفتید، تشکیل چنین کارگروههایی کارکردهای بسیاری دارد. به نظر شما برای اینکه این طرحها در سایر مساجد پیشرفت کند، چه باید کرد؟
اگر تمام مساجد چنین حرکتهایی را شروع کنند و بهصورت متمرکز زمان مشخصی را هفتگی ومتناسب با توان و امکاناتشان به جریان مقاومت اختصاص دهند، شاهد جریانی مؤثر و تأثیرگذار در شهر و کشور خواهیم بود.