به گزارش اصفهان زیبا؛ تصاویرش تابستان ۱۳۹۶ در شبکههای اجتماعی و تلویزیون مدام دستبهدست میچرخید؛ تصاویر پسر بیستوچندسالهای که دستبسته اسیر داعش شده بود. این تصویر میتوانست یک تراژدی کامل باشد.
شاید هر انسانی در چنین موقعیتی بترسد، بلرزد، گریه کند، التماس کند؛ اما پسر بیستوچندساله اصفهانی توی تصویر ساکت و آرام و محکم داخل دوربین را نگاه میکرد. اسمش بعد از پخش فیلم اسارت و شهادتش سرِ زبانها افتاد: «محسن حججی». محسن فقط یکی از جوانان اصفهان بود که جانش را فدای امنیت ایران کرد. بعد از ایام جنگ از دورۀ کرونا بگیر تا عرصههای علمی کشور، کارآفرینی، المپیادهای بینالمللی، در بین شهدای امنیت و مدافع حرم و… همیشه نامی از اصفهان درخشیده است و جوانانش در صف اول بودهاند. همین چند روز پیش مادران و دختران اصفهانی در پویش ایران همدل حماسهای به پا کردند دیدنی! آنها از طلاهایشان که نه، از خاطرهها و دلبستگیهایشان گذشتند تا به فرمان آقا سیدعلی لبیک گفته باشند. فقط النگوها و انگشترها و سکهها نبود که روانه میشد برای مردم لبنان؛ بلکه یک دنیا عشق و محبت راهی کشورهای دوستمان شد تا مردمش بدانند که در خطمقدم محور مقاومت تنها نیستند؛ درست مثل ۲۵ آبان سال ۶۱ که مردم اصفهان در یک روز ۳۷۵ شهید را تقدیم ایران کرده و پیکرهای پاکشان را روی دستهایشان دستبهدست تشییع کردند؛ علیاکبرهای اصفهان که تا همیشه اسمشان در تاریخ ایران ثبت و جاودان شد.
مردم دنیا و مردم ایران، اصفهان را نهفقط با سیوسهپل و میدان نقشجهان و پل خواجو و تمام زیباییهایش که با مردم ثابتقدم و پیشتازش در تمام عرصههای مهم کشور میشناسند؛ از هنر و صنعت و حماسه با حسین خرازی و احمد کاظمی و عباس نیلفروشان. نام اصفهان نگین است، نگین خوشرنگ فیروزهای، درست وسط قلب ایران بزرگ و سه رنگ، درست وسط قلب ایران ما.
19دی1384
پرواز آخر «حاج احمد»!
صبح امروز در سانحه هوایی سقوط هواپیمای نظامی داسو فالکون۲۰ در نزدیکی ارومیه؛ سردار سرلشکر حاج احمد کاظمی، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به شهادت رسید. رحیم صفوی، فرمانده سپاه پاسداران، علت سقوط هواپیما را ازکارافتادن دو موتور آن اعلام کرد. او بنا به وصیتش، در جوار حسین خرازی و رضا حبیباللهی، در گلستانشهدای اصفهان دفن خواهد شد. سردار سرتیپ پاسدار شهید نبیالله شاهمرادی (سردار حنیف)، معاون اطلاعات نیروی زمینی سپاه از شهرستان چادگان و سردار سرتیپ پاسدار شهید غلامرضا یزدانی، فرمانده توپخانه نیروی زمینی سپاه از شهرستان نجفآباد، از دیگر شهدای اصفهانی این حادثه هستند.
زمستان سرد ۱۳۸۴ انگار سوزوسرمایش بیشتر از سالهای گذشته بود؛ خیلی بیشتر. نوزدهم دی هواپیمای حامل شهید حاج احمد کاظمی و تعدادی از همکارانش حوالی ارومیه سقوط کرد و بالاخره بعد از سالها چشمانتظاری و ثانیهشماری روح این مرد مبارز که از رفقایش حاجحسین خرازی و… در زمان جنگ و جبهه جامانده بود، به وصالشان رسید و در پایان عمر بابرکتش «عند ربهم یرزقون» شد.
غوغای غواصان دستبسته!
نیلوفرهای آبی که در غروب اروند به خاکوخون کشیده شدند، امروز در غروب زایندهرود با عزتی پایدار روی دست مردم تشییع شدند. 11 شهید غواص که دارای اسم و مشخصات کامل با پلاک هستند، به همراه 27 شهید گمنام روی سه تریلی از میدان امام و خیابان حافظ بهسمت گلستانشهدای اصفهان تشییع شدند. پیرمردان و پیرزنان همراه کاروان شهدا صحنههای امروز را با تشییع جنازه 375 شهید در 25 آبان 61 مقایسه میکنند و جمعیت حاضر را بیش از آن جمعیت میدانند. مردم با شعارهای «دستهدسته شهید میآید، دستبسته شهید میآید» شهدا را همراهی کردند.
2مهر1394
فاجعه منا!
فاجعه مِنا که در روز عید قربان رخ داد، منجر به کشته و مجروحشدن هزاران نفر از مسلمانان شد که دراینبین بر اساس آخرین آمار، شمار جانباختگان ایرانی به ۴۶4 نفر رسیده است. غلامعلی زاهدی، مدیرکل حج و زیارت استان اصفهان، تعداد درگذشتگان اصفهانی حادثه منا را 26 نفر اعلام کرد.
اوایل پاییز۱۳۹۴ خیلی از خانوادههای اصفهانی در تهیه و تدارک بازگشت حاجیانشان از مراسم حج واجب بودند تا برایشان طاقنصرت بزنند، پرچم چاپ کنند و مهمان وعده بگیرند برای مراسم ولیمه؛ اما یک خبر شوکهکننده همه چیز را بههم ریخت. «حادثۀ منا» و شهادت ۴۶۴ حاجیه و حاجی ایرانی کام همه مردم جهان و ایران را تلخ کرد. چند نام شاخص هم میان اسامی شهدای منا بود. یکی از این اسامی نام شهید «علیاصغر فولادگر»، مرد خستگیناپذیری بود که سابقه تلاش و مبارزهاش به سالهای انقلاب و بعدها حضور در سپاه پاسداران و… برمیگشت، مردی که در دعای کمیل مکرر از خدا میخواست به خیل رفقای شهیدش بپیوندد و عاقبت در جوار خانه خدا به آرزویش رسید و بعد از ۱۰۳ روز پیکر مطهرش پیدا شد؛ بزرگمردی که هنوز نحوه شهادتش در هالهای از ابهام مانده است.
18مرداد1396
شهید بیسر!
محسن حججی، از نیروهای مدافع حرم ایران در سوریه که در عملیاتی در گذرگاه مرزی الولید (منطقه مرزی بین سوریه و عراق) به دست نیروهای داعش به اسارت درآمده بود، پس از دو روز بهوسیله بریدن سر به شهادت رسید. او دهمین عضو از «لشکر زرهی ۸ نجفاشرف» بود که توسط داعش به شهادت رسید.
تصاویرش تابستان۱۳۹۶ در شبکههای اجتماعی و تلویزیون مدام دستبهدست میچرخید، تصاویر پسر بیستوچندسالهای که دستبسته اسیر داعش شده بود. این تصویر میتوانست یک تراژدی کامل باشد. شاید هر انسانی در چنین موقعیتی بترسد، بلرزد، گریه کند، التماس کند؛ اما پسر بیستوچندساله اصفهانی توی تصویر ساکت و آرام و محکم داخل دوربین را نگاه میکرد. اسمش بعد از پخش فیلم اسارت و شهادتش سرِ زبانها افتاد: «محسن حججی». محسن فقط یکی از 115 جوانان اصفهانی بود که جانش را در سوریه فدای امنیت ایران کرد. عبدالمهدی کاظمی، سجاد مرادی، مسلم خیزاب، علی شاهسنایی، حمیدرضا بابالخانی، حجتالاسلام احمد قنبری، حمیدرضا داییتقی و… را میتوان از شهدای مدافع حرم اصفهان معرفی کرد.
16دی1396
سانچی در آتش!
کشتی «اموی» سانچی متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران که از عسلویه حرکت کرده و قرار بود برای تحویل میعانات گازی عازم داسان کره جنوبی شود، در راه با یک کشتی فلهبر چینی با ۶۴هزار تن بار غله به نام «کریستال» در سواحل چین برخورد کرد. محموله نفتکش سانچی نفت فوقسبک با درجه اشتعال بسیار پایین بود که این موجب آتشسوزی فوقسریع کشتی شد. بر اثر برخورد این نفتکش با یک کشتی باربری در ۳۰۰کیلومتری بندر شانگهای در سواحل شرقی چین، ۳۰ ایرانی و دو تبعه بنگلادشی ناپدید شدند که بعد از چند روز جستوجو جسد سه نفر از ایرانیان مفقود در این حادثه پیدا شد. برایناساس پیکر میلاد آروی روغنکار در شاهینشهر اصفهان، مجید نقیان افسر اول در بهشتزهرای تهران و محمد کاووسی تکاب افسر تدارکات نفتکش سانچی در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده میشود.
زمستان۱۳۹۶ و حادثۀ تلخ کشتی سانچی؛ برخورد نفتکش ایرانی با کشتی فلهبر چینی که منجر به انفجار کشتی ایرانی و شهادت 30 نفر خدمهاش شد. دراینبین نام دو جوان اصفهانی هم وجود داشت: دریادار مهدی سادگی که پیکرش هیچگاه بازنگشت و خانوادهاش هنوز چشمبهراهش هستند و نفر دوم میلاد آروی، جوان روغنکار کشتی که پیکرش، یکی از سه پیکری بود که به ایران بازگشت و در اصفهان سرافراز تشییع شد.
24بهمن1397
جنایت در جاده خاش-زاهدان
عوامل گروهک تروریستی بهاصطلاح جیشالعدل با اقدام کور تروریستی انتحاری، یک دستگاه اتوبوس حامل نیروهای مرزبان نیروی زمینی سپاه پاسداران را منفجر کردند. در این حادثه تروریستی که بهوسیله یک دستگاه وانت مملو از موادمنفجره در جاده خاش – زاهدان (محدوده روستای چانعلی) رخ داد، 27 نفر از نیروهای جانبرکف سپاه شهید و 13 نفر دیگر زخمی شدند.
غـروب بیستوچهارمین روز زمستان۱۳۹۷ خبر دلخراشی از زاهدان رسید، از جادۀ خاش_زاهدان! اتوبوس حامل کارمندان سپاه که بعد از 18 روز کار متمادی قرار بود برای استراحت و دیدار خانوادههایشان به خانه برگردند، موردحمله تروریستها قرار گرفت و 27 نفر به شهادت رسیدند، 27 جوانی که همه از دیار نصفجهان؛ از اصفهان بودند. میثم عبداللهزاده، ابراهیم صیادی، محمد صابری، ابوالفضل موسوی، مهدی نوروزی، روحالله بابایی، حیدر براتی، یونس امیری، علیرضا پناهپوری، یحیی براتی، علیاکبر قبادپناه، علی خادمی، محسن صفری، تقی مهرابی، حسین قدیری، اسماعیل کرمی، سعید سلیمی، عباس کوهی، داوود میرزایی، امید اکبری، حسن مجیدی، مرتضی فاضل، رضا رحیمی، ابراهیم براتی، سید ثارالله موسوی، حسنعلی ترکیان و عبدالرضا بروجی جزو شهدای این حادثه تروریستی بودند.
29فروردین1400
وداع با جانشین نیروی قدس
سردار سید محمد حجازی، جانشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بر اثر عارضه شیمیایی بهجامانده از دوران دفاعمقدس پس از طی یک دوره بیماری به شهادت رسید. سردار سید محمد حسینزادهحجازی متولد 1335 در اصفهان، ازجمله فرماندهان باسابقه سپاه بود که از همان ابتدای تأسیس سپاه، به عضویت آن درآمد. پیکر او در گلستانشهدای اصفهان به خاک سپرده خواهد شد. در پیام تسلیت رهبری به مناسبت شهادت این مرد بزرگ آمده است: «عمری سراپا مجاهدت، فکری پویا، دلی سرشار از ایمان راستین و آکنده از انگیزه و عزم راسخ و نیرویی یکسره در خدمت اسلام و انقلاب، خلاصهای از شخصیت این مجاهد فی سبیل الله است. او در مسئولیتهای بزرگ و اثرگذار در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خدمت کرده و در همۀ آنها، سربلند و موفق بوده است.»
سال ۱۴۰۰ وقتی که بهار تازه آمده بود، به فاصله سیوچند سال بعد از جنگ ایران و عراق که خیلی از مردهای رزمندهاش به شهادت رسیده بودند و دیگر شهادت به این ارزانیها بهای جان کسی نمیشد، روح شهید «سید محمد حجازی» این سردار اصفهانی که عمرش را در راه مبارزه و جهاد در بخشهای مختلف نظامی و جهادی داخل و خارج از کشور گذرانده بود، بر اثر عوارض شیمیایی و یادگاریهای زمان جنگ و بیماریهای جسمانی و به گفته برخی، بر اثر ترور بیولوژیک آرام گرفت.
26 شهریور1400
قربانیان کرونا!
دکتر حسن ابنشهیدی، متخصص قلب و عروق، چهارمین پزشک مدافع سلامت اصفهان است که روز گذشته پس از جدال دوهفتهای با بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داد. دکتر سید حسن ابنشهیدی از پزشکان بازنشسته تأمیناجتماعی استان اصفهان بود که در مطب و بیمارستانهای خصوصی فعالیت میکرد. این پزشک متخصص دو هفته گذشته به بیماری کووید19 مبتلا شد که متأسفانه روز گذشته در بیمارستان الزهرا(س) فوت کرد. پیکر این شهید مدافع سلامت فردا طی مراسمی از مقابل بیمارستان الزهرا(س) اصفهان تشییعشده و در گلستانشهدای این شهر خاکسپاری میشود. پیشازاین در ۱۴ شهریور، دکتر نوریان، متخصص مغز و اعصاب، سومین پزشک مدافع سلامت اصفهان براثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ در بیمارستان الزهرا(س) فوت کرد. دکتر سعید حقیقی، دکتر سید محمد موسوی، دکتر سید محسن حسینی بهارانچی و دکتر محمد گلشن از پزشکان مدافع سلامت اصفهان نیز براثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
روایت کرونا که آمد، خیلیها را با خودش برد؛ آدمهایی که هرکدام در فصلی از زندگیشان بودند و مشغول به کارهای روزمرهشان. کرونا اما مثل یک هیولا به زندگیشان پیچید و به نفسهایشان امان ادامه راه نداد. شهدای مظلوم کرونا، هیچگاه فراموش نخواهند شد؛ اما آنها که در خطمقدم مبارزه با این بیماری منحوس در بیمارستانها و مراکز درمانی بودند، بیشتر! همانهایی که لقب شهدای سلامت را گرفتند و نامشان جاودانه ماند. اصفهان در این جبهه نیز سرآمد بود و شهدای زیادی را تقدیم کرد.
13فروردین1403
حاجعلی لشکر امامحسین(ع) به شهادت رسید
سردار سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی بر اثر تجاوزهای رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه به شهادت رسید. محمدرضا زاهدی زاده ۱۱آبان۱۳۳۹ اصفهان، از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه محسوب میشد. او از ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۵ در نیروی قدس فعالیت میکرد و فرمانده سپاه سوریه و لبنان بود.
و باز هم بهاری دیگر… فروردین۱۴۰۳، مردی کیلومترها دور از خاک وطن و شهرش اصفهان در تکهای از سرزمین ایران در سفارت ایران در دمشق در راه آزادی قدس شریف به دست کثیفترین و پلیدترین رژیم روی زمین، یعنی اسرائیل به شهادت رسید. مردی که از ارشدترین مقامات نظامی ایران بود، اما سادهزیست، عاقبت خواسته قلبش را از خدا گرفت و در خانۀ ابدی کنار رفقایش حسین خرازی و احمد کاظمی مدفون شد.
6مهر1403
عباس شهید آمد!
سردار عباس نیلفروشان، از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه و فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی لبنان، در جریان حمله رژیم صهیونیستی به منطقه ضاحیه بیروت بههمراه سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله و رهبر مقاومت لبنان، به شهادت رسید. پیکر این شهید روز چهارشنبه 25 مهر وارد اصفهان شد و مردم اصفهان در تشییعی بینظیر، پیکر این شهید والامقام را روز شنبه 28 مهر، از میدان بزرگمهر تا گلستانشهدای اصفهان بدرقه کردند.
سردار اصفهانی گمنامی که با صدای آرام و بغضآلودش در یکی از فیلمهای برجامانده از او میگوید: «از بچگی آرزویم این بود که نابودی اسرائیل را ببینم.» شهید نیلفروشان یکی از افرادی است که شروع سابقه مبارزاتیاش به زمان نوجوانیاش برمیگردد. او فعالیتهای متعددی در سپاه پاسداران و نقش بسزایی در شکلگیری و پشتیبانی از نسل جدید یگانهای ضد زره حزبالله داشته که نقطۀ عطف کارنامۀ زندگیاش است. آمریکا به دلیل اهمیت نقش ایشان، نامش را در لیست سیاه تحریم قرار داده بود. سرانجام این مرد میدان در راه آرمان ابدیاش، یعنی آزادی فلسطین و نابودی رژیم منحوس اسرائیل، روز ششم مهر ۱۴۰۳ در کنار سیدحسین نصرالله در ضاحیه لبنان به شهادت رسید.
6آبان1403
سه سرباز اصفهانی قربانی جنایت تفتان!
درگیری با تروریستها به شهادت رسیدند. گروهک تروریستی جیشالعدل (الظلم) با صدور بیانیهای مسئولیت حمله به واحد گشت فراجا در گوهرکوه سیستانوبلوچستان را برعهده گرفت. در این حادثه تروریستی سرباز علیرضا علیزاده، سرباز مهدی پریشانیفروشانی، سرباز صالح نوربخش حبیبآبادی، سرباز پویا صالحی یلمه علیآبادی، کادر ستوانسوم ایمان درویشی، کادر استواردوم علیرضا آقاجانی امیرهنده، کادر ستوانسوم مهدی خموشی علیآبادی، شهید کادر سروان نعمتاله نوری، کادر استواریکم هادی زارع باغبیدی و کادر گروهبانیکم پویا رحمتطلب ضیابری به شهادت رسیدند. سه نفر از این شهدا به نامهای مهدی پریشانی، صالح نوربخش و پویا صالحی از استان اصفهان هستند.
سه نفر از نیروهای مرزبانی کشور که همینتازگی در حادثه تروریستی شهرستان تفتان به شهادت رسیدند، اهل استان اصفهان بودند: شهید مهدی پریشانی اهل خمینیشهر، شهید پویا صالحی اهل روستایی در دهاقان و شهید صالح نوربخش اهل برخوار. شهید پریشانی ازجمله جوانانی بود که باوجود اصرار خانواده برای اینکه به اصفهان منتقل شود، اما گفته بود من میخواهم در دورترین نقطه کشور برای امنیت مردم خدمت کنم. خوب که به داستان زندگیشان فکر کنی، میبینی شبیه آرش کمانگیر بودند که برای حفظ مرزهای ایران جان دادند.