دیروز برنج گران شد، امروز روغن گران میشود و فردا نان گران خواهد شد. گرانی موادغذایی دیگر حسابکتابی ندارد و قیمت این اقلام حتی در طول یک هفته نیز چندین بار افزایش مییابد. این گرانیها موجب شده رستوراندارها منوی نجومی به مردم نشان دهند تا سرو یک وعده غذا در رستوران به آرزو برای اقشار کمدرآمد تبدیل شود.
غذای رستورانها 30درصد گرانتر
قیمت اقلام خوراکی مدام افزایش مییابد و گرانیها علاوه بر سفره خانوارها به منوی رستورانها نیز راه پیدا کرده است. از طرفی شیوع ویروس کرونا باعث رخت بستن رونق از کسبوکار رستوراندارها شده است و مجموع این مشکلات افزایش قیمت 30درصدی بهای غذای رستورانها را به دنبال دارد. به گزارش ایلنا، طبق توضیحات علیاصـغـر مـیـرابـراهـیـمـی، رئـیـس اتحادیه رستوراندارها، مواد اولیه رستورانها 40 تا 50 درصد گران شده و همه اقلام حتی نان افزایش قیمت داشته است. وضعیت به شکلی است که از دست همه خارج شده علاوه بر این حقوق پرسنل و حق بیمه هم افزایش مییابد. بااینحال، افزایش قیمت در رستورانها به کیفیت مواد اولیه آنها بستگی دارد و قیمت غذای رستورانها حدود 30درصد بالا رفته است.
فستفود
تقاضا برای پیتزا، ساندویچ، اسنک، اسلایدر، سینی سوخاری و… در تمام فستفودیهای شهر بالاست و فستفود در اصفهان بازار پر رونقی دارد. صرف یک وعده فستفود با مخلفات کامل برای یک خانواده چهارنفره در یک فستفودی لوکس حداکثر 700 هزار تومان خرج دارد؛ زیرا قیمت یک پیتزای تکنفره مرغ و قارچ با کیفیت بالا حدود 100 هزار تومان، سیبزمینی سرخکرده متوسط 30 هزار تومان، قارچ سوخاری 25 هزار تومان و نوشابه قوطی معمولی هشت هزار تومان است و کل هزینه این سفارشها برای یک خانواده چهارنفره بین 500 تا 700 هزار تومان بسته به انتخاب هر فرد متغیر خواهد بود. الـبـتـه این اعـداد سقف قیمت ســـرو یک وعــده فستفود در فـســـتفـــودیهـــای بالای شـهـــر است و با انتخاب یک رستوران در مناطق متوسط اصفهان میتوان هزینه سرو فستفود برای خانواده چهارنفره را به 300 تا 500 هزار تومان کاهش داد. فستفودیهای مختلفی با منوی ارزانتر نیز در اصفهان وجود دارد و سرو یک وعده فستفود برای یک خانواده در ارزانترین رستورانها 150 تا 200 هزار تومان آب میخورد.
کباب
کباب انـتـخـابــی خوشقـیـمتتـر برای خانوادهها محسوب میشود. هزینه سرو یک وعده کباب برای یک خانواده چهار نفره در بعضی از کبابیهای چهارباغ به زیر 150 هزار تومان هم میرسد؛ ولی کبابهای با کیفیتتر قیمت بالاتری دارد. مشاهدههای میدانی نشان میدهد سفارش چهار پرس کباب کوبیده یا بناب با کیفیت متوسط همراه با مخلفات بین 150 تا 300 هزار تومان خرج دارد.
درمقابل بهای سرو یک وعده کباب باکیفیت درجه یک برای یک خانواده دستکم 400 هزار تومان هزینه دارد و در بعضی از رستورانهای معروف فاکتور چهارپرس مخلوط کباب کوبیده، جوجه، بلدرچین، دل و جیگر همراه با دوغ و سبزی به مرز یک میلیون تومان میرسد.
غذای مجلسی
غذاهای مجلسی یعنی چلوکباب و برنجو خورشت در اصفهان طرفداران زیادی دارد؛ ولی تقاضا برای آنها به اندازه فستفود نیست. غذاهای مجلسی به دلیل گرانی برنج، مرغ، گوشت، روغن و… باید با قیمت بالایی عرضه شوند، درمقابل گزارش میدانی از رستورانهای اصفهان نشان میدهد این دسته از غذاها قیمت مقرونبهصرفهای دارند. کمترین قیمت برای سفارش چهار پرس غذای مجلسی 100 هزار تومان است، برای نمونه در منوی رستورانهای خوشقیمت یک پرس چلوکباب کوبیده مرغ 13 تا 20 هزار تومان و چلوکباب کوبیده گوشت 20 تا 30 هزار تومان قیمت دارد.
کف قـیـمــت غــذاهـــای مجلسی برای یک خانواده چـهــار نفره در رستورانهای مناطق متوسط اصفهان نیز به 200 هزار تومان میرسد، برای مثال یک پرس ماکارونی 20 تا 40 هزار تومان، چلو خورشت سبزی یا قیمه 25 تا 40 هزار تومان، خوراک ماهی قزلآلا 40 تا 60 هزار تومان و خوراک جوجه چینی 40 تا 70 هزار تومان قیمت خوردهاند.
هزینه سرو چهار پرس وعده غذای مجلسی در رستورانهای خاص نصفجهان نیز از 500 هزار تومان شروع میشود.