فرهنگ از اساسیترین ارکان یک ملت است؛ اساسی که میتواند حرکتدهنده یا کندکننده پیشرفت، تکاپو و جهش آن ملت باشد. مردمان یک فرهنگ تربیتیافته آن فرهنگاند و باورها، عقاید و فعالیتهایشان نشئتگرفته از آن است.
هر سال زائران پیادهٔ آقا، هرکدام یک نشان از کشور و ملیت خودشان همراه داشتند؛ یکی پرچم کشورش را دور شانههایش انداخته بود؛ یکی پرچم کشورش را به کالسکه فرزندش متصل کرده بود؛ یکی پیکسلی شبیه پرچم کشورش را به کولهاش نصب کرده بود و… هر یک به نحوی میخواستند بگویند ملیت و اصلیت ما از کجاست.
امسال هم مثل دوسال قبل با خانواده راهی مسیر کربلا شدیم و مثل همیشه میگویم این سفر، آنهم خانوادگی، تفاوت و لذت دیگری دارد.
این چند روز منتهی به اربعین حسینی حال و هوای شهر که هیچ، دنیا جور دیگری میشود. نمیدانم چطور باید توصیف کرد.
در ادبیات جامعهشناسی دین یکی از نهادهای جامعه برشمرده میشود؛ یعنی مجموعه بههمپیوستهای از باورها، اندیشهها، آداب و اعمال کموبیش سازمانیافتهای که عموما به یک حقیقت مافوق تجربی هم متصل است …
هیچزمان، سیر تحول زنانگیمان را در اربعین فراموش نمیکنیم؛ زمانی که بهضرورت یا عدم لزوم حضور خود در این حرکت فکر میکردیم و از اینسو و آنسو میشنیدیم که به بانوان توصیه نمیشود، این سفر را بروند …
حضور زنان پلیس با لباسهای نظامی تنگ، چسبان و کوتاه و بانوان عربستانی با پوشش نامتعارف در حج تمتع 1403 در مسجدالحرام و مسجدالنبی، نشان میدهد به لطف چشمانداز ۲۰۳۰، نگاه به حجاب اسلامی و اصیل در عربستان در حال افول است!
چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری برگزار شد و به دلیل اینکه هیچ کاندیدایی نتوانست در دور نخست، پیروز انتخابات شود، انتخابات به دور دوم کشیده شد.
انقلاب اسلامی که پیروز شد، به همراه خود شاخص مردمسالاری دینی را به میدان آورد. بنا بر همین شاخص، امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب، به نیمی از جمعیت مردم که بانوان هستند، بهطور ویژه توجه کردند.
آنهایی که روزی دانشجوی جامعهشناسی و علوم سیاسی و رشتههایی از این قبیل بودهاند، خوب میدانند برخی گفتوگوها که در دیگر رشتهها، حاشیه درس محسوب میشود، اصل و اساس این کلاسهاست؛ حرفهایی که رنگوبوی جامعهشناختی دارد؛ رنگوبوی سیاست و تحلیل روزگار.
کمتر کسی هست که نداند زنان و انقلاب اسلامی چه خدمات متقابلی به یکدیگر داشتند. یکی از بزرگترین خدمات انقلاب به زنان، در همان سالهایی که شدت جنگ تحمیلی بالا گرفته بود(سال 1365) برقراری نهاد فراقوهای برای زنان به درخواست امام خمینی از آیتالله خامنهای بود. این امر با پیگیری ایشان با عنوان شورای فرهنگی اجتماعی زنان ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی در 1367 به تصویب رسید و در 1368 شروع بهکار کرد.
همین چند روز قبل کلیپی کوتاه در فضای مجازی دیدم که شخصی میگفت سری به ستادهای تبلیغات انتخاباتی نامزدهای اصولگرا و اصلاحطلب زده و برداشتهایی از این سرکشی داشته است.