آرشیو سرویس حوالی 57
زنگ انقلاب!
10:56 - 27 اردیبهشت 1403
مبارزه‌های معلمان و دانش‌آموزان اصفهانی در پیروزی انقلاب اسلامی

زنگ انقلاب!

دانش‌آموزان در زمره گروه‌هایی هستند که به نقش آن‌ها در پیروزی انقلاب اسلامی کمتر پرداخته شده است؛ درحالی‌که این بخش از اجتماع، به‌ویژه در مرحله نهایی نهضت اسلامی، حضور پررنگی داشت و در بسیاری از اقدامات پیشرو به‌شمار می‌رفت. جنبش جوانان ممکن است بیشتر یادآور جنبش دانشجویی باشد، اما در سراسر جهان، دانش‌آموزان به‌ویژه در مقطع متوسطه در کنار دانشجویان در مشارکت مثبت یا منفی سیاسی و اعتراض‌ها، مشارکت داشتند.

دختران انقلاب!
12:31 - 20 اردیبهشت 1403
مقایسه مبارزه‌های بانوان اصفهان در انقلاب اسلامی با غائله ز.ز.آ

دختران انقلاب!

اغتشاش‌های ۱۴۰۱ همان‌طور که ناگهانی و غیرمترقبه رخ داد، به‌سرعت و به‌یک‌باره محو شد. اگرچه این روزها دیگر کسی به این جنبش فکر نمی‌کند، مطالعه درباره آن عبرت‌آموز است.

جغرافیای مبارزات
11:34 - 13 اردیبهشت 1403
مساجد و کانون‌های جوششی اصفهان در انقلاب اسلامی

جغرافیای مبارزات

جغرافیای مبارزات، به معنی اهمیت شناخت جغرافیا و تأثیر مستقیم آن بر مبارزات و پرورش نیروهای مؤمن و مؤثر مبارز است. جالب است بدانید؛ همان‌طور که ما نیازمند تنفس هوای سالم و مصرف غذای طیّب و طاهر هستیم و همان‌گونه که باید محصولات فرهنگی مفید را مصرف کنیم، نیازمند مصرف فضا و مکان سالم نیز هستیم. «مکان» خنثی نیست و مکانِ زندگی و مکانِ تربیتی سالم، تأثیر مستقیم بر پرورش روح دارد.

101 راه برای ذله‌کردن دیکتاتور!
10:47 - 6 اردیبهشت 1403
خیزش‌های قهرآمیز مردم اصفهان علیه رژیم شاه

101 راه برای ذله‌کردن دیکتاتور!

اصفهان شهر منحصر‌به‌فردی است. این شهر علاوه بر برخورداری از تاریخی کهن، میراث‌هایی همچون قدیمی‌ترین حوزه علمیه شیعی، کانون قدیمی کارگران، مرکزیت فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی گوناگون و… را در سیاهه خود دارد. در این شماره به بخشی از مبارزات قهرآمیز مردم علیه حکومت پهلوی می‌پردازیم.

پیشنهادهای ساختاری  برای مجمع نیروهای  انقلاب اصفهان
11:53 - 30 فروردین 1403
مدل مطلوب تشکیلات در اندیشه امام خمینی(ره):

پیشنهادهای ساختاری برای مجمع نیروهای انقلاب اصفهان

 ائتلاف بزرگ اصول‌گرایان، فهرست جامعتین، جمنا، شانا، مبنا، شورای وحدت، شریان، امنا و… این‌ها انواع اسم‌های انتزاعی است که نام آن‌ها را معمولا در ایام انتخابات می‌شنویم؛ روزبه‌روز هم اسامی زیادتر می‌شود تا گَرد کهنگی بر آن‌ها ننشیند که معروف است «لِکُلّ جَدیدٍ لَذّه»، اما مردم چندان از چیستی و کیستی آن‌ها سردر نمی‌آورند و معلوم نیست به‌راستی امروز این جریانات چه میزان اقبال در میان مردم دارند؟

ادای دِین اصلاح‌طلبانه به فضل‌الله صلواتی
13:44 - 16 فروردین 1403
نقدی بر تاریخ‌نگاری کتاب «اصفهان در انقلاب» به قلم عباس نصر:

ادای دِین اصلاح‌طلبانه به فضل‌الله صلواتی

مجموعه «اصفهان در انقلاب» مشتمل بر پنج جلد کتاب درباره تاریخ تحولات سیاسی و اجتماعی اصفهان منتهی به انقلاب اسلامی 1357 است که از سوی مؤسسه چاپ و نشر عروج (وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)) منتشر شده است.

خاطره‌ بازی با حزب جمهوری اسلامی
11:01 - 24 اسفند 1402
داستان ناتمام

خاطره‌ بازی با حزب جمهوری اسلامی

اندیشه حزب جمهوری اسلامی در اوج‌گیری مبارزه‌های مردمی در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ شکل گرفت و در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی به بار نشست و به‌صورت یک تشکل اسلامی ملی و فراگیر در صحنه سیاسی و اجتماعی کشور ظاهر شد.

منبع‌شناسی مبارزه‌های مردم اصفهان در انقلاب اسلامی
14:52 - 17 اسفند 1402
تاریخ هویت است!

منبع‌شناسی مبارزه‌های مردم اصفهان در انقلاب اسلامی

تاریخ هویت است؛ برای حفظ و بقای هویت ایرانی‌اسلامی‌مان و برای انتقال میراث تشیع و ارزش‌های انقلابی و گفتمان سال 57 بی‌شک باید به سراغ تاریخ رفت و آن را بازتولید کرد. نسل امروز ما با تاریخِ معاصرِ خود بیگانه است و متأسفانه حتی دیگر امام سید روح‌الله خمینی را هم نمی‌شناسد.