گياهان دارويى موثر بر علیه اختلالات معده

نمونه‌هایی از اختلالات معده و گیاهان موثر در برطرف‌کننده آن را می‌توانید با نظر دكتر حسين زين‌العلى، عضو هيات علمى مركز تحقيقات كشاورزى و محقق گياهان دارويى بخوانید:

تاریخ انتشار: 11:56 - یکشنبه 1403/03/13
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
گياهان دارويى موثر بر علیه اختلالات معده

به گزارش اصفهان زیبا؛ نمونه‌هایی از اختلالات معده و گیاهان موثر در برطرف‌کننده آن را می‌توانید با نظر دكتر حسين زين‌العلى، عضو هيات علمى مركز تحقيقات كشاورزى و محقق گياهان دارويى بخوانید:

سوء‌هاضمه

 مهمترين بيمارى معده سوء‌هاضمه است كه علت عمده آن عبارت‌اند از: پرخورى، تندخورى، بلعيدن هوا همراه با غذا، داشتن دندان مصنوعى، يبوست و مصرف داروهايى از قبيل: آسپيرين و يدوكينين.

علائم این بیماری هم شامل: سوزش معده در ناحيه قلب، درد قلب، تپش قلب و حمله قلبى است.

آويشن شيرازى در درمان سوء‌هاضمه و ورم مزمن معده به‌كار مى‌رود كه بايد صبح و ظهر و شب و هر دفعه 1 تا 4 گرم پودر اين گياه را دم كرده و پس از صـاف کردن مصرف كرد.

گل بابونه نيز به صورت دم كرده، ناراحتى‌هاى عصبى، گوارشى را از بين برده و هضم غذا را بهبود مى‌بخشد.

مصرف گرد تخم شويد نیز براى درمان سوء‌هاضمه، دل مالش، ترش‌كردن، درد و سوزش معده و حتى زخم‌معده از بهترين داروها است كه بايد حداكثر 2 تا 3 گرم در روز مصرف کرد.

زخم معده

 از ديگر بيمارى‌های شايع معده، زخم معده است كه افراد با گروه خونى o بيشتر از ساير مردم به آن مبتلا مى‌شوند.

دل ضعفه، ترش كردن غذا و درد معده، گاهى تهوع و استفراغ خونى، مدفوع خونى از علائم مهم اين بيمارى است كه به‌وسيله گياهان دارويى همچون شيرين‌بيان و يا تخم‌شويد قابل درمان است.

خوردن ازگيل خام و كمى نارس هم براى خونريزى‌هاى داخلى زخم معده مفيد است. همچنین خرفه خام يا پخته و مغز خام تخم كدو به مقدار 35 گرم در روز مفيد است.

ضمنا شخص مبتلا به زخم معده بهتر است غذاهاى رقيق نظير آش، آب و شربت، دوغ و سبزيجات خام و كاهو، ميوه‌هاى هسته‌‌دار، حبوبات و چاى را محدود یا حذف کند.

درد معده

 آشاميدن شيره گل بابونه همراه با شكر و دم كرده بابونه، نعناع، مرزه بعد از غذا و روغن بادام و نيز ترخون براى تسكين درد معده سودمند است.

ترشى معده و ترش كردن غذا

خوردن ميوه بلوط براى ترش كردن معده و سوزش آن مفيد است. همچنین براى ترش كردن غذا يك فنجان از دم كرده گياه هزار چشم يا گل راعى بعد از مصرف غذا موثر است.

علاوه بر این،  دم كرده بابونه به همراه نعناع و مرزه و نیز دم كرده بومادران اثر شفابخش دارد.

نفخ معده

 دم كرده بابونه، خوردن برگ‌هاى پونه همراه با غذا، گلابى، نارنگى، خرمالو و موز و ساييده زنيان، باديان، زيره سبز و سياه از هر كدام به مقدار يك مثقال و روزى سه قاشق غذاخورى براى نفخ معده موثر است.

قولنج معده

 براى قولنج معده ريشه تخم ترشك به خصوص در رفع كوليك معده تاثير دارد.

عفونت معده

 براى ضدعفونى کردن معده و روده زيره سياه موثر است. خاكشير، آب ترب، آب هويج و آب شلغم نيز داروى پاك‌كننده و ضدعفونى‌كننده روده هستند و در صورت عفونت معده جوشانده ختمى و پنيرك مفيد است.

تقويت معده

پرتقال، تخم ريحان كوهى كه به تخم شربتى معروف است، پوست زرد ليمو، مقدار 2 تا 4 گرم ميوه انيسون به صورت دم كرده يا جوشانده و يا مقدار 2 تا 4 گرم برگ نعناع مفید است.

همچنین دم كرده گياه زوفا جهت تقويت معده مفيد است.

اختلالات کلی معده

 براى کل اختلالات معده، دم كرده يك فنجان جعفرى و يا دم كرده مخلوطى از برگ ريحان، بابونه و نعناع روزانه به مقدار 2 تا4 فنجان موثر است.

 

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

چهارده − یازده =