خسارت خاموشی‌ها به صنایع اصفهان

خاموشی‌های امسال اگرچه با اطلاع قبلی صورت گرفت، اما منجر به خسارت 3/13میلیاردتومانی به صنایع اصفهان شد. به دنبال قطعی برق، مواداولیه، محصولات تولیدی و ماشین‌آلات صنایع آسیب می‌بیند و هزینه‌ها افزایش پیدا می‌کند. خاموشی‌ها روی روند تولید تأثیر مستقیم گذاشته است. فعالان اقتصادی استان می‌گویند وزارت نیرو برای حل‌وفصل این مشکل عزم جدی نداشته و ندارد؛ بلکه انتظار می‌رود در سال آینده حاکمیت به این موضوع ورود پیدا کند.

تاریخ انتشار: 19:50 - یکشنبه 1401/09/13
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
خسارت خاموشی‌ها به صنایع اصفهان
سال گذشته به دلیل قطعی برق، خسارات سنگینی متحمل صنایع شد؛ اما هیچ مبلغی برای جبران این زیان‌ها به آن‌ها پرداخت نشد؛ درحالی‌که مطابق ماده ۲۵ قانون بهبود کسب‌وکار، هر زمان به قطعی برق یا هر منبع انرژی دیگری نیاز باشد، باید از قبل به صنایع اطلاع داده شود.
بااین‌حال سال گذشته برای قطعی برق به صنایع اطلاع‌رسانی نمی‌شد یا اینکه اگر برنامه‌ریزی پیش‌تر از زمان قطعی‌ها اعلام می‌شد، در عمل، برنامه متفاوتی اجرا می‌شد.
درنهایت این اطلاع‌رسانی‌ها به حال صنایع اصفهان فرقی هم نداشت. امسال اما برنامه خاموشی‌ها منظم‌تر بود؛ بااین‌حال صنعتگران از تأثیر مستقیم این قطعی برق روی روند تولیداتشان گلایه‌مندند.
قطعی برق گلایه مشترک صنعتگران اصفهانی است. اصفهان‌زیبا  در شماره‌های پیشین در گزارشی با عنوان «تراژدی تولید» به بررسی مشکلات صنعتگران اصفهان مستقر در شهرک‌های صنعتی پرداخت.
در این گزارش فعالان صنعتی اصفهان در گفت‌وگوهایشان اعلام کردند که به دلیل قطعی برق باید از ژنراتور استفاده کنند که این قطعی‌ها روی هزینه‌های تولید تأثیرگذار است و قیمت تمام‌شده محصولات را افزایش می‌دهد که مانع رقابتی‌شدن صنعتگران می‌شود.
حالا متولیان صنعت برق اصفهان با صراحت اعلام می‌کنند که خسارت واردشده به صنایع اصفهان در سال جاری رقم سنگینی است. این‌طور که رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق اصفهان به اصفهان‌زیبا می‌گوید: «3/13 میلیارد تومان خسارت به صنایع اصفهان به دلیل قطعی برق وارد شده و در کل کشور بالغ بر 100هزار میلیارد تومان خسارت به صنایع کل کشور تحمیل شده است.»
احمدرضا صافی بیان می‌کند: «بیشتر خاموشی‌ها به سمت صنایع فولاد و سیمان هدایت شده و خسارات سنگینی به این صنایع وارد شده است که اگر فکری برای این مشکل نشود، وضعیت نامناسب‌تر خواهد شد.»
صافی عنوان می‌کند: «وزارت نیرو بالغ بر 90هزار میلیارد تومان به شرکت‌ها و پیمانکاران بدهکار است و هیچ برنامه‌ای هم برای این بدهی ندارد؛ بنابراین برای پرداخت خسارت‌ها باید فکر عاجلی در سطح دولت و مجلس و حاکمیت صورت بگیرد؛ در غیر این صورت وضعیت نامناسب‌تر می‌شود.»
او خاطرنشان می‌کند: «تفاوت خاموشی‌های امسال با سال‌های گذشته این بود که امسال صنایع قبل از خاموشی‌ها اطلاع لازم را داشتند و این منجر به برقراری نظم شد؛ بااین‌حال امسال نیز قطعی برق برای صنایع زیان‌آور بود که این خسارت‌ها به کاهش تولید و عدم انجام تعهدات ارتباط پیدا می‌کند.»
  رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق اصفهان بیان می‌کند: «در صورت تداوم شرایط فعلی، سال آینده خاموشی‌های بیشتری خواهیم داشت؛ ازاین‌رو برای رفع مشکلات برق، باید اقتصاد برق سروسامان بگیرد.»
گلایه صنعتگران اصفهانی از خسارت‌های خاموشی‌ها و زیانی که بابت این موضوع متحمل شده‌اند در حالی است که متولیان صنعت برق اصفهان چنین ادعایی را قبول ندارند.
تاجایی‌که محمدرضا نوحی، معاون هماهنگی شرکت برق‌منطقه‌ای اصفهان، در گفت‌وگو با اصفهان‌زیبا اعلام می‌کند که بابت همکاری صنایع با اداره برق در زمان خاموشی‌ها مبلغی از قبوض برق مشترکان صنعتی به‌تدریج کسر می‌شود.
در این حالت نمی‌توان اعلام کرد که صنایع متحمل خسارت شده‌اند. سخن‌گوی صنعت برق اصفهان تصریح می‌کند: «سال گذشته به دلیل بارش‌های کم با محدودیت منابع آبی روبه‌رو شدیم که سدها منابع انرژی موردنیاز را نسبت به سال‌های گذشته کمتر تأمین می‌کردند و در زمان اوج مصرف با کمبود 10هزار مگاواتی برق مواجه شدیم.»
خسارت قطعی برق به صنایع اصفهان - اصفهان زیبا
او خاطرنشان می‌کند: «با توجه به اینکه استان اصفهان در مرکز ایران قرار دارد و ترانزیت انرژی جنوب کشور به شمال و شرق کشور را برعهده دارد، بر اثر افزایش مصرف بار منجر می‌شود رله فرکانسی به‌طور اتوماتیک برخی از نقاط کشور ازجمله اصفهان را قطع کند تا از فروپاشی شبکه سراسری جلوگیری به عمل آید؛ بنابراین خاموشی‌های ناخواسته به مشترکان خانگی و صنایع اعلام می‌شود.»
معاون هماهنگی شرکت برق‌منطقه‌ای اصفهان می‌گوید: «طی سال گذشته منابع آبی به درستی مدیریت نشد و منابع آبی که باید در زمان پیک مورد استفاده قرار می‌گرفت، زودتر مصرف شد.
از آنجایی که برنامه‌ریزی منظمی ‌برای مدیریت خاموشی‌ها انجام نشد، برای اولین‌بار خاموشی‌ها در سطح کشور صورت گرفت.» نوحی خاطرنشان می‌کند: «در شهریور 1400 وزارت نیرو با وزارت صمت برنامه‌ریزی کردند کمبود برق تقسیم شود.
بر این اساس اولویت، به مردم داده شد تا قطعی برق برای آن‌ها صورت نگیرد. برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفت تا صنایع با برنامه‌ریزی خاموش شوند. در این شرایط اعلام شد که صنایع کوچک به جای روز جمعه که تعطیل است، یک روز دیگر را در هفته تعطیل کنند.
با این روش صنایع مدیریت شد و خاموشی‌ها با اطلاع قبلی صورت گرفت.» سخن‌گوی صنعت برق اصفهان بیان می‌کند: «بر اساس تقسیم‌بندی وزارت نیرو با وزارت صنایع قرار شد که صنایع از 15 خرداد تا 15 تیر، چهارهزار مگاوات به شبکه سراسری، از 15 تیر تا 15 مرداد،  شش‌هزار مگاوات به شبکه سراسری و از 15 مرداد تا 15 شهریور چهارهزار مگاوات به شبکه سراسری کمک کنند.»
  نوحی می‌گوید: «طبق آمار، تمامی‌ صنایع بیش از 17درصد نسبت به سال 1400 برق مصرف کرده‌اند؛ بااین‌حال مدیریت بار انجام شد. صنایع تشویق شدند اگر به مدیریت بار کمک کنند، در ماه‌های آینده تشویقی دریافت کنند.
در سال گذشته این تشویقی از مهر پرداخت شد؛ امسال نیز پاداش‌ها در قبوض از مهر اعمال شده و مبلغ پاداش از قبوض کسر می‌شود. به این صورت کمک‌هایی که در مدیریت بار انجام دادند، جبران می‌شود.»
برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

چهار × 5 =