اگرچه رتبهبندی معلمان، پس از یک دهه بالاخره انجام شد و معلمان از این خبر خوشحال هستند، امسال نیز آموزشوپرورش مانند سالهای قبل با مشکلاتی همچون کمبود فضای فیزیکی و کمبود معلم روبهروست.
چرایی افول تمدن اسلامی پس از اوج اقتدار آن، همواره ذهن اندیشمندان اسلامی را به خود مشغول کرده است. یافتن پاسخ این پرسش، بهویژه برای اندیشمندان مسلمانی که درصدد پیریزی تمدن نوین اسلامی هستند، اهمیتی مضاعف دارد.
شاید این روزها موضوع حجاب و عفاف و تصویب لایحهای برای آن ازجمله مهمترین خبرهایی باشد که در حوزه فعالیت کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دنبال میشود. به همین بهانه سراغ حسین میرزایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی رفتهایم.
روایت حاج مهدی منصوری، مداح و رزمنده هشت سال دفاعمقدس، از آن روزها و آن سالها اگرچه روایت عشق و عاشقی است، اما این روایت آنجا دلنشینتر میشود که از محرم و دلدادگی رزمندگان به امامحسین(ع) میگوید.
حال نظام سلامت چندان مساعد نیست. کمبود پزشک و دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی و مهاجرت این قشر به خارج از کشور و بدهی بالای سازمانهای بیمهگر و همچنین نبود اعتبارهای کافی، سیستم درمانی را با چالشهای زیادی روبهرو کرده است.
در حالی که رتبه اعلامی شاخص فساد ایران در سال گذشته از بین 180 کشور جهان، 147 است، اخبار موجود از فساد اقتصادی سازمانهای دولتی و خصوصی سراسر کشور در فضای مجازی رو به افزایش و بهنوعی سلامت اداری در این فضا به چالش کشیده شده است.
اجرای درست قوانینی که برای مهار تورم تصویب شده است، شیب تند تورم را کاهشی میکند؛ بااینحال برخی بهارستاننشینها حرفشان این است که عزم جدی برای اجراییکردن این قوانین وجود ندارد؛ درواقع لَختی سیستم اداری مانع از اجرای قوانینی است که در مجلس به تصویب میرسد.
در ادبیات تعلیمی هدف اصلی آموزش بوده است؛ اما در ادبیات خلاق، نوآوری و ابتکار، درک لذت و تجربه زیباییشناختی هدف اصلی محسوب میشود. ادبیات و هنر خلاقانه بهصورت اختصاصی و برای کودک تولید میشود.
در مجلد اول فصلنامه «روایت اصفهان» گزارشی از نظریه دکتر نقیزاده درباره شهر اسلامی با عنوان «فضای حیات طیبه؛ شهر آرمانی اسلام» منتشر شد. به همین مناسبت در مصاحبه با رئیس دبیرخانه شهر اسلامی شهرداری اصفهان به ابعاد شهر اسلامی پرداختهایم.
ایدههای شهید بهشتی، در کنار درک درست از شرایط اقتصادی روز دنیا، میتواند کمکحال فضای کنونی جامعه تحت تحریمها و فشار اقتصادی ایران باشد و از نگاه اساتید، چراغ راهی برای خروج از بحران اقتصادی کشور.
روشنفکران، روحانیون و نسل جوان امروز ایران یعنی دهههشتادیها، همواره نظرهای متفاوتی راجعبه تفکرات و آثار دکتر علی شریعتی ارائه میدهند.
بررسی وضعیت شکاف طبقاتی در ایران در گفتوگو با دکتر تقی آزادارمکی.